Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Kam vse dajete vegeto?

Kam vse dajete vegeto?

Kam vse dajete vegeto?

 

Jaz priznam, da je do zdaj sploh nisem uporabljala.

Bi jo pa kupila in dodala kakšni hrani, hvala za nasvete.

Odgovor na objavo uporabnika
tajko, 24.01.2023 ob 14:22

Kam vse dajete vegeto?

 

Jaz priznam, da je do zdaj sploh nisem uporabljala.

Bi jo pa kupila in dodala kakšni hrani, hvala za nasvete.

 

Čisto povsod, priznam da sem odvisna od ojačevalca okusa, drugače mi je hrana brezokusna

 

Zakaj sploh bi jo dodajala in bi posledično imela vsa taka hrana zelo podoben okus in vonj?

 

Mene ni sram povedati, da je ne uporabljam, tudi jušnih kock ne.

Uporabljam pa domačo sušeno ali pa zamrznjeno zelenjavo.

nova
Uredništvo priporoča

nikamor.

Jaz občasno na kak krompir, mogoče kaka bedrca piščančja, ampak to jemo zelo redko.

 

Drugače so moje začimbe bazilika, origano, sol in poper. Občasno ajde lovorjev list in sladka paprika v prahu.

Jaz že od 1985 dajem vegeto na kruh. Kos kruha namažem z Rama margarino in gor posipam malo vegete. Njama.

V juho ali kakšno mineštro, če se mi zdi, da je premalo okusno.

Nikdar , ker vsebuje kemikalije in ojačevalce okusa. Bolje kurkumo, čili, posušen zmlet korenček, sol, česen v prahu. Da mi kdo da vegeto na jed je ne pojem.

če je hrana brez okusa pomeni samo to, da kuhar ne zna kuhat 🙂 vegeta ima pa en prav poseben smrad, tega sigurno ne bi dajala v hrano, nikoli nisem.

V večino zelenjavnih juh dodam strok česna, nihče ne opazi, ker se okus oz vonj izgubi, jed pa dobi zelo dober okus.

Tudi gomoljna zelena je zelo uporabna, por itd. za dober okus.

Več milijonov ljudi koristi Vegeto. Samo ve 3 pacietke je pa ne kupujete. 🥱

Odgovor na objavo uporabnika
to človek res ne more verjet, 24.01.2023 ob 14:51

Več milijonov ljudi koristi Vegeto. Samo ve 3 pacietke je pa ne kupujete. 🥱

Koristijo jo samo kuharice in kuharji, ki nimajo pojma o kuhi! Kajti ravno za njih je narejeno to sranje, da familija doma dobi vsaj en topel obrok!

Bivše socialistične, kjer dostop do osnovnih stvari ni bil mogoč., pa so se ljudje navadili na vegetu .  Kje pa si v socializmu lahko kupil kurkumo. To je tako kot če bi pil mleko v prahu namesto svežega.

Pred cca 10 leti sva živela na Hrvaškem nekj časa in se spomnim, da sem imela en čas doma neko Bio Vegeto (brez konzrvansov in ojačevalcev itd), ampak tudi slučajno se ne spomnim, za kaj sem jo uporabljala… verjetno sem jo kupila, ker jo je bilo v vsaki štacuni dosti 🙂 moja mama jo je tudi imela doma, pa se tudi za njo ne spomnim, kam jo je dajala 🙂

Mi pa vsake toliko neka sorodnica da kozarec domače vegete, kup  domače jušne zelenjave posušene in zmlete, v soli in potem zaprte v kozarce. Tisto je pa res fino in dodam kako rižoti, obari…

sicer pa uporabljam za dodaten okus česen (svež ali v prahu), peteršilj, začimbe kot kumina, kurkuma, ingver, muškat, sladko papriko, poper, čili… odvisno od tega, kaj kuham.

Več kot pol stoletja jo že uporabljam kot dodatek jedem. In smo še danes vsi živi in zdravi. V družini.

Ko sem bila najstnica sem imela težave s sklepno revmo. Ko sem izločila vegeto, se je stanje zelo izboljšalo. Če jo je kdaj kasneje mama dala na skrivaj v hrano za boljši okus, sem cez par ur zaznala, ker me je trgalo v sklepih. Danes mi kraj pameti ne pade, da bi to imela doma.

Odgovor na objavo uporabnika
Samo povem, 24.01.2023 ob 14:32

Jaz že od 1985 dajem vegeto na kruh. Kos kruha namažem z Rama margarino in gor posipam malo vegete. Njama.

Bljak, raje ne komentiram.

Vegete ne uporabljam, jo pa sorodnica in pri njej ima res vse enak okus. Da v pečico krompir in piščanca, obilno trosi z vegeto in jasno izpade tako, da ima oboje enak okus.

A cigarete so pa zdrave? 🙄

Jaz jo še na zeleno solato dam.

Včasih sem jo, zdaj že leta ne. Priznam pa, da bi včasih pasala na pečena jajca z ocvirki.

Vegeto je uporabljala babica, moja mama in tudi jaz. Dam jo v juhe, enolončnice, sploh pa mi paše v zelje, če delaš sgdin ali v jedi iz repe. Na meso pa mi nekako ne paše, sem pa probala.

Vegeto sem uporabljala, ker sem bila pač tako navajena od doma. Potem pa sem prišla v neko hudo finančno stisko in sem pač črtala vse stvari, ki so mi bile predrage in nenujne. In danes, čeprav je kriza že zdavnaj mimo, je več ne kupim. Še na misel ne pride, da bi jo potrebovala. Se pač naučiš kuhati s čistimi začimbami in hrana ohrani svoj okus, ker dejansko ima potem vse okus po Vegeti, če jo uporabljaš.

Kakor komu paše.

Najbolje nikamor.

Ste na fantastičnem forumu, kjer mone skuhajo kulinarični presežek iz vode in moke.

New Report

Close