Kam vse dajete vegeto?
Narocnik, 24.01.2023 ob 21:54
Meni gre za to da za kosilo, nimajo vse jedi istega okusa. Lahko povem da z različnimi začimbami, lahko začiniš jedi tudi brez soli, ki tudi ni zelo priporočljiva.
Logično, da je ne daješ v vse jedi, saj tudi npr. nekega majarona ne daješ povsod, a ne.
tajko, 24.01.2023 ob 14:22
Kam vse dajete vegeto?
Jaz priznam, da je do zdaj sploh nisem uporabljala.
Bi jo pa kupila in dodala kakšni hrani, hvala za nasvete.
Nič hudega, če je nisi. Jaz sem jo kupila 2x. Obakrat se mi je pokvarila, bila je vsa sprijeta. Uporabila sem jo samo 1x. Vse je tako grozno smrdelo. Zdrava itak ni, nasprotno (sami konzervansi).
daleč nazaj, 25.01.2023 ob 15:31
V 80-ih letih je skupina študentov na Biotehniški fakulteti preučevala vpliv Vegete na prehrano. Ugotovili so, da je kancerogena. Od tedaj je ne uporabljam, čeprav je zelo verjetno, da se je receptura spremenila.
Zaradi glutaminata, ki spada me E-je, ki so lahko karcinogeni.
Upam, da ne ješ kitajca in ne uporabljaš sojine omake, tam ga je še več. Pa v vseh konzervah je.
_____________
Prof. D.
24.01.2023. ob 16:34
Tako se mi zdi vegeta, pa naj bo kupljena ali pa domače pripravljena čisto ok dodatek jedem. Le da kupljena vsebuje preveč soli pa morda še kaj, kar ni ravno “NA ZDRAVJE” domači pa ne dodajamo soli saj sol dodamo ob sami kuhi.
_________________
Ti, genij, kako pa pripraviš domačo “vegeto” brez soli?
nikamor, 26.01.2023 ob 09:09
Je ne uporabljamo. Meni je okus ogaben. Zavoham jo takoj če jem kje, kjer s tem kuhajo. Pri miljonih začimb da to uporabljaš….
Enako, smrdi mi grozno, okus pa ogaba. Kamor daš vegeto ima vse enak okus, pa naj bo to juha, meso, krompir, tibe…bljak