Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Kam z denarjem

Kam z denarjem

Zaradi nerealizirane investicije razpolagamo z recimo 50 tisoč eur. Kam jih umakniti, pospraviti, …ne gotovinsko, na banko. Dostopno mora biti dvem osebam pa da to ni osebni trr. Imate predlog, izkušnjo…? hvala.

Jaz ne kompliciram, jih imam (še cca 50% več od tvoje vsote) kar na TRR pri eni od naših bank.

Enako mož, malo manj kot še eno tvojo vsoto.

Nekaj, približno tvojo vsoto, pa imava v bančnem sefu v naložbenem zlatu, zdaj že več kot 10 let, odkar sva začela kupovati.

 

isto kot Ena stara..ni to nek strašni znesek, jaz imam nekje 100 jurjev, sicer na varčevalnem, mož tudi tu nekje kar na računu..Obresti so za en drek, da bi v sklade vlagala pa tudi nisem. Bi kupila nepremičnino, pa so trenutno cene too much.

nova
Uredništvo priporoča

saj ne trdim, da je to hud denar, kakor pač za koga. hvala vseeno.

Lahko najameta sef v banki, eden je najemnik, drugi pa pooblaščena oseba.

Bitcoin ima zdej glih 30 % popusta, se splača.

Sprehajam se po internetu povsem gola. Imam vitko telo in vitke noge. Sem izredno gibljiva in gibčna. Nakita ne potrebujem. Zelo praktično je, da sem brez vseh oblačil. Občasno rada popijem malo vode, najraje kar iz luže.

Tista ki je napisala da  imata čez 200k na računu….dobesedo kurita denar. Vsako leto vržeta 10-15k čez okno + izgubljata vrednost zaradi inflacije. Imaš tuje sklade z skoraj nič stroški. Ki niso nič dosti bolj nevarni od pologa na banki. Slovenci ne bomo menda nikoli ušli iz miselnosti da moramo mi delati za denar, namesto da bi denar delal za nas.

Tuji skladi brez stroškov?! Kdo ti bo upravljal denar zastonj?! Sklade vodijo ljudje, ki naprej zagotovijo ,da sami lepo živijo in da je plača vsak mesec na računu. Če bi živeli od dobičkov strank, bi se s tem ukvarjali redki. Vsi skladi, tudi tuji, so bolj ali manj tvegani. Poznam dve zgodbi o izgubi večje količine denarja pri vlaganju v sklade.

Za svoj denar pa večina želi, da je siguren. V stvari, ki niso sigurne pa se vloži le toliko, kolikor vemo ,da ne bomo pogrešali, če izgubimo.

Uporabljaj zdravo pamet glede vlaganj. Svetujem ti, da večino pustiš na banki, da pa za določene manjše zneske kupiš zlato, kakšne vrednostne papirje zelo uspešnih podjetij npr. farmacija … Rraje kakšno nepremičnino, ki jo potem oddajaš.  Uredi si svoje bivališče, vrt … Če te kaj veseli, vloži v hobi, v šolanje, in  pa v svoje zdravje (kakšen dodaten pregled, kakšen osebni trener po normalni ceni …).

Jaz bi vlozil nekaj v eterium… pa nekej malega v bitkojn… vecino v etherium…

Kupita delnice krke ali kaksne dobre firme…

New Report

Close