Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kam z rabljenimi oblačili

kam z rabljenimi oblačili

Danes sem se lotila garderobnih omar. Kje v Ljubljani se lahko odda rabljena oblačila? Pa da jih preverjeno še sprejemajo? V zabojnike Humana jih ravno ne bi metala.

2 vreči na dan lahko oddaš v H&Mu, majo za reciklažo.

včasih so v H&M sprejemali, pa še nek bonus si dobil za stare obleke, se mi zdi.

Rdeči križ ima pred vrati rumen zabojnik v katerega lahko daš, če pa imajo odprto, pa jim kar direkt lahko daš. Če imaš več ti še pomagajo iz avta znosit.

lahko pa tudi tukaj napises katero st oblacil imas in kaj priblizno in bo mogoce katera prevzela.

34-36

Jaz jih oddajam v humano mi je najbolj enostavno. Rk se mi je zagravzal do konca. Vcasih so kaksne akcije za reciklažo, ampak moraš naletet na to.

Naša so še vedno kot nova, ker so prerasena – otroška gredo dobro v promet. Vendar tudi seznonsko se nekaj nabere.

Večino podarim tistim, za katere vem, da nujno potrebujejo ( za otroke, katerih starši težko kupijo vsako leto kaj novega, ker otroci nosijo drug za drugim, ipd) ali pa podarim ali kakšno malenkost – posebne kose, ki so kot novi, ki so bili oblečeni priložnostno po nekajkrat pa niso za vsak dan za v službo, šolo – prodam na Bolhi. Podarjam poleg oblek vse ostalo tudi na podarim.si, ali tukaj na forumu ali pa preko FB strani za podarjanje oblačil in vsega ostaega, otroka pa sama rada gresta na nedeljski sejem na tržnico Šiška ali v Moste ( gremo 2x na sezono in prodamo in podarimo vse, kar prinesemo). Jima in meni je to v veselje počet – podarjat ali malo potrgovat na tržnici tudi na tak način, pokomunicirat in spoznat ljudi, pa ko malo cenkaš, mi je tudi všeč, sem take sorte, da z veseljem cenkam, pa potem na koncu še kakšno malenkost dam za gratis. In imam že kar nekaj stalnih “sodelujočih” tako na tržnici, kot na Bolhi, pokličejo ponavadi, če že imamo kaj. Enako za odrasla oblačila in obutev.

Nimamo pa nikoli toliko znucana ali strgana oblačila na koncu sezone, da jih nebi bilo možno naprej podarit ali prodat ali jih samo v kontejner zmetat – jih ponucamo za umazana dela, pa za psa, so v obtoku, potem pa gredo v ustrezni kontejner na smetišče, ker razpadejo. Stare rjuhe, odeje, posteljnino, pregrinjala, brisače, kuhinjske krpe menjamo na cca 5 let, vse operem in podarim društvu za zaščito in proti mučenju živali – so vedno zelo veseli!

Na Karitas in RK in v Humano ne oddajam, ker se mi zdi, da so naša oblačila preveč dobra za tja in tudi odnos oseb, i tam delajo, je popolnoa zgrešen. Ne da ne privoščim, samo enkrat se m je zgodilo, da sem nesla izjemno lepa oblačila na prevzemno mesto RK, ene otroške hlače so imele še novo etiketo gor, ker so bile kupljene že prekratke, ker je sin žal v 2 mesecih izjemno zrasel, v trgovini so bile pa znižane na 5 funtov ( večino je bilo za otroke Next, pa nekaj mojih prevelikih kavbojk, ker sem shujšala za 2 številki in jih ni bilo smiselno ožat: Gap, Banana Republic, skratka same tuje znamke , takrat se mi ni ravno dalo ukvarjati s prodajo in oddajo preko spleta, ker se je mudilo s selitvijo..
Pa je gospa na RK rekla, kje sem te fensi znamke dobila, da jih ne pozna, da ni navajena tako novih cunj, da a jih ni škoda, če jih nebi še malo ponosili?) Sem ji rekla, če so pa po njenem prefine za prevzem, jih bom pa sama naprej podarila tistim, ki jim bodo prav prišla, z veseljem. Ja, celo zibirajo, kar bodo vzeli in kaj ne, nova oblačila so bila vmes, nič zmatrana in razvelečena, kot so jih verjetno navajeni.

Ce si iz Lj, lahko oddas obleke v dispanzerju za ljudi brez zdravstvenega zavarovanja v Savskem naselju, ampak taksne, ki jih ljudje res se lahko nosijo, drugace je res bolj primerna reciklaza.

Upam, da je pravi naslov za oddajo oblačil-še rabljenih-Humana.

Jaz jih vedno oddam v te zabojnike, ker tam piše, da so ta oblačila namenjena brezdomcem, azilantom in beguncem. Sedaj mislim, da je tega dosti, tudi če Humana-prostovoljci, oddajo naprej v tujino, upam, da pride komuz prav.
Za Rdeči križ in Karitas sem slišala tudi jaz, da prej preberejo in vzamejo zase.
Tudi jaz bi rada vedela, če oblačila oddam lahko v kakšno trgovino.

Tukaj: http://www.centerponovneuporabe.si/centri-ponovne-uporabe/cpu-ljubljana

Jaz jih dam v center ponovne uporabe in na Zvezo prijateljev mladine.

Jaz jih razdam prijateljicam, kar ostane, pa eni gospe, ki jih odnese v varno hišo.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Ti si ena koza neumna! S polno ritjo! Ali pa lažeš, kar je še bolj verjetno! Gospa na RK, navajena vsega hudega( ne boš verjela, dela zastonj!!!) ti je hotela le povedat, da se preseravaš! Da imaš preveč, če lahko nova oblačila nekih zate kao prestižnih znamk stran mečeš. In ja, koza kot si, si ocenila, da zibirajo, kot praviš! Madona, kje ste se babe golaznive vzele! Upajmo, da boš kmalu revna, pa boš morala takrat po cunje na RK ali pa na Karitas, potem boš razumela pripombo prostovoljke!

Jaz jih dam sosedi,ki je brez službe.Potem pa kup besed,kako je urejena.Imam lepe stvari in ohranjene,ker zelo pazim na svojo lastnino,pa naj bo to avto,pa naj si bodi karkoli že je.

Ti si ena koza neumna! S polno ritjo! Ali pa lažeš, kar je še bolj verjetno! Gospa na RK, navajena vsega hudega( ne boš verjela, dela zastonj!!!) ti je hotela le povedat, da se preseravaš! Da imaš preveč, če lahko nova oblačila nekih zate kao prestižnih znamk stran mečeš. In ja, koza kot si, si ocenila, da zibirajo, kot praviš! Madona, kje ste se babe golaznive vzele! Upajmo, da boš kmalu revna, pa boš morala takrat po cunje na RK ali pa na Karitas, potem boš razumela pripombo prostovoljke![/quote]

hja, ker se mi ravno da – veš kaj, vse kar imam, kupljeno , je na pošten način in sem v leth, ko lahko užijem sadove svojega preteklega poštenega dela, garanja – z vsemi pošteno plačani prispevki državi, od katerega gre tudi za druge – ni mi pa treba tukaj enemu osebku, ki blekne preko tipkovnice, ker misli da lahko, ki se je odločilo, da bo kar takole preko spleta pljuvalo, ker ne gleda v oči. – in brez kančka slabe vesti si kupimo stvari, se pa ne preseravamo- in če ti meriš nekoga po tem, kar napiše za oblačila cunjah, ki ga niti ne poznaš, potem si žal oseba z zelo nizko samopodobo. Kaj pa ti veš, kaj drugi še počnejo, ne samo gospe s Karitasa in drugje prostovoljno. Drugi marsikaj prostovoljno počnemo marsikaj za dobro drugh, pa se ne tolčemo in ne izpostavljamo v javnosti, želimo ostat anonimni. . Ker nekaterim vam šteje pa samo tisto, kar vidite, kar hočete kar se dobrodelnosti tiče…. Samo toliko, predno boš tapkala preko tipkovnice drugič po spletu in druge kletvično okarakterizirala s kozami. Poglej se prosim kdaj v ogledalo in se zamisli, kajkča je tvoja vest in samopodoba….

Ti si ena koza neumna! S polno ritjo! Ali pa lažeš, kar je še bolj verjetno! Gospa na RK, navajena vsega hudega( ne boš verjela, dela zastonj!!!) ti je hotela le povedat, da se preseravaš! Da imaš preveč, če lahko nova oblačila nekih zate kao prestižnih znamk stran mečeš. In ja, koza kot si, si ocenila, da zibirajo, kot praviš! Madona, kje ste se babe golaznive vzele! Upajmo, da boš kmalu revna, pa boš morala takrat po cunje na RK ali pa na Karitas, potem boš razumela pripombo prostovoljke![/quote]

Od kdaj pa je v veljavi to, da če prineseš kaj na Karitas z novo nalepko, stran mečeš? Prineseš z dobrim namenom, ne mečeš se ven, prineseš z namenom, da bo nekdo novo dobil in nosil. Ah ja, seveda, nekatere Slovenceljke tega niste navajene, ker je to za vas že preseraaaavanje. Potem je tako pojem in poslanstvo Karitsa v tvojem dojemanju popolnoma zgrešeno, so ti narobe razložili in vcelipi v gavo nc, nc, nc, ti hudimana…

Nisem prepričana, da je na Karitas in na Rdečem križu vse lepo in prav, ker sem slišala od ljudi, ki so nesli tja oblačila, da ni vse tako, kot bi moralo biti. Ne bom sodila, ker nisem še sama nesla tja oblačil.

Sem pa hvaležna oglaševalki, ki je navedla, da obstaja v Ljubljani Center ponovne uporabe. Ko bom šla v Ljubljano, bom odrabljena, lepa oblačila nesla tja.

Mi, ki smo od Ljubljane kar precej oddaljeni pa bom , vsaj upam, najbolj zanesljivo oddali še lepa oblačila v zabojnike Humana in upam, da bodo beguncem, azilantom in brezdomcem prav prišli.

Jao, jao, kaj pa je tebe tako razkurilo?
Je narobe, če ima kdo več kot povprečje? Je narobe, če nove ali skoraj nove cunje namesto v smeti, nese na RK?
Se ti zdi, da prostovoljke (ker delajo zastonj) pa lahko kar vse povejo, kar si mislijo ali pa domišljajo? Če delajo zastonj, še nimajo pravice drugim “utrujat”. A se ti zdi, da delajo “prav”, če te v bistvu podijo od tam?

Jaz ponavadi rabljena oblačila podarim preko Vaš link. Všeč mi je da pride poštar in odpelje, kar imam v škatlah. Včasih nesem tudi na Vaš link

New Report

Close