Kam z zdravili, ki jim je potekel rok uporabe?
Imam nekaj zdravil s pretečenim rokom (za pritisk, refluks, protibolečinska itd., ne antibiotikov) in razmišljam, kam jih lahko oddam. Če jih nihče ne potrebuje, jih bom odnesla v lekarno, da jih pravilno odstranijo.
Ampak me zanima – ali morda kakšno društvo ali veterina sprejema takšna zdravila? Ne vem, če bi jih sploh lahko uporabili za živali. 🤔
Sem iz Ljubljane – če kdo ve za kakšno možnost, bom vesela info!
V lekarno sem odnesla precej zdravil s pretečenim rokom. Ko sem rekla, zakaj sem prišla je samo zavila z očmi. Ker nimajo dobička s tem. Najprej sem morala vse tablete izločiti iz papirnate škatlice in le te odvreči v koš za papir. Eterična olja kupljena v lekarni pa recimo ne moreš oddati v lekarni, jih oddaš med nevarne odpadke. Ok, razumem, ampak zdaj razumem še bolj, zakaj ljudje mečejo zdravila enostavno v koš.
Nimamo ambulante za nezavarovane, pa tudi tja ne bi nesla zdravil po potečenem roku (čeprav drugače glede rokov nisem ravno pikolovska), zato jih zanesem na deponijo v kontejner za zdravila. V ambulanto bi nesla samo zdravila, ki jih ne rabimo več zaradi spremembe terapije.
Na deponiji imajo ta zabojnik posebej, pod ključem, morajo pa biti vsa zdravila v blistrih, ne pa tudi v škatlicah.