kam za obhajilo na kosilo
Pa kaj ste čisto ponoreli že s temi vprašanji glede obhajila in birme?
Vse se vrti še samo okrog daril in pogostitev…..žalostno no. A je to bistvo teh zakramentov ali kaj?
Res me zanima, koliko otrok bi v resnici šlo k tem zakramentom, če bi vedeli v naprej, da ne bodo dobili daril, da bo kosilo v domačem krogu… z družinskimi člani in pač z botrom. Za bruhat vse skupaj.
mi smo bili lani v jaršah pri paparotiju. zneska se sicer ne spomnim. mi je pa tam všeč hrana in pa igrala.
drugače je dobra gostila tudi v mali loki – zajc. pa nimajo nič stopnic in iz gostilne stopiš direkt na vrt, kjer lahko otroci letajo. igral pa mislim da nimajo veliko – samo kakšno gugalnico.
ti pa res priporočam da pohitiš z rezervacijo – se zna zgoditi, da imajo že veliko zasedeno.
jaz ne bi doma pipravljala pogostitve za toliko ljudi. mogoče samo kakšen sok in piškote. kosilo pa sigurno ne. boš imela že dovolj opravkov s samim obhajilom. vsaj jaz sem bila vesela, da mi ni bilo potrebno misliti še na to kaj in koliko bom skuhala ali spekla. mogoče te cenovno res pride več, ampak dela pa seveda nimaš, pa še planiranje koliko nabaviti odpade. pri nas pri takih pogostitvah vedno veliko ostane, saj kupiš vsega preveč, ker se bojiš da bo zmanjkalo.
Gremo v eno res dobro gostilno na kosilo po birmi.
Tam je na osebo 28 €. Morda malo dražje, a dobro in res odlično.
Potem gremo domov.
Doma imamo naročen katering za finger food, pekli bomo tudi na žaru (večerja).
Imamo doma dovolj prostora tudi za primer dežja.
Kosilo bi sicer lahko imeli tudi doma, a od cerkve do restavracije je zelo blizu. Takrat bomo tudi vsi lačni, zato se mi zdi v redu, da gremo najprej pojest, potem pa domov na zabavo, torto.
Če zmorete, potem na Križu pri Čubru – odlična notranjost in hrana – temu primerno drago.
Za cenejše pa guglaj: nedeljsko kosilo. Npr. Pod Jenkovo Lipo pri Cerkljah ima nedeljska kosila za 13 – 14 € (juha, meso, krompir, solata, sladica), Bencak v Medvodah in Legastja v Ločnici … cene za kosilo so podobne +/- 1 €
Ti pri avtorju so mogoče imeli že poroko otroka:) Tema je stara 13 let! Neki idioti dvigujejo stare teme, seveda napišejo nekaj najbolj neverjetnega, ampak mi ni jasno, zakaj za vraga mislijo, da je dvigovanje tako nepomembnih starih tem efektivno?
Pač forum je postal totalna beznica.
Drugače Čubr je super, ampak drag in najbrž ne najbolj primeren za takšne dogodke za klasične družine.
poroka, 04.04.2022 ob 10:35
Ti pri avtorju so mogoče imeli že poroko otroka:) Tema je stara 13 let! Neki idioti dvigujejo stare teme, seveda napišejo nekaj najbolj neverjetnega, ampak mi ni jasno, zakaj za vraga mislijo, da je dvigovanje tako nepomembnih starih tem efektivno?
Pač forum je postal totalna beznica.
Drugače Čubr je super, ampak drag in najbrž ne najbolj primeren za takšne dogodke za klasične družine.
pa kaj, če je tema stara 13 let. Aprila, maja so obhajila, birme. tema vedno znova aktualna. Res pa odgovori avtorju teme ne koristijo najbolje. Morda pa komu drugemu!
glupo, 20.04.2009 ob 16:47
Pa kaj ste čisto ponoreli že s temi vprašanji glede obhajila in birme?
Vse se vrti še samo okrog daril in pogostitev…..žalostno no. A je to bistvo teh zakramentov ali kaj?
Res me zanima, koliko otrok bi v resnici šlo k tem zakramentom, če bi vedeli v naprej, da ne bodo dobili daril, da bo kosilo v domačem krogu… z družinskimi člani in pač z botrom. Za bruhat vse skupaj.
PA kaj tebe zdej srbi,tele blesavo..če imaš kaj pametnega,napiš,če ne pa sploh ne komentiraj..mater mi grete zafrustriran folk na jetra,idioti 1 klase!!
Ninanana279, 05.06.2022 ob 19:47
PA kaj tebe zdej srbi,tele blesavo..če imaš kaj pametnega,napiš,če ne pa sploh ne komentiraj..mater mi grete zafrustriran folk na jetra,idioti 1 klase!!
A to je krscansko izrazoslovje? Tako kominicirajo ljudje, ki so bili pri obhajilu, birmi … res lepo.