Najdi forum

Kambodža

Decembra se odpravljam v Kambodžo. Zanima me katere letalske povezave so najugodnejse. če se le da bi priletel v glavno mesto in ne preko Tajske po kopnem. kaksen teden bi ostal na morju.Ali so plaze primerljive s tajskimi? ZE VNAPREJ HVALA za vse informACIJE.

Hmm, to je nekako tako, kot bi hotel iz Avstralije prileteti direkt v SLO. Sem 99,9% prepričan, da no go 😉
Iz BKK imaš lete v Phnom Penh ali Siem Reap. Ali pa z busom do meje in potem taxi, pick-up ali kaj podobnega naprej.

To ze vem da ni direktnih letov in da je skoraj edina možnost preko tajske.sam kaj se tam bolj splača vzet let naprej al po kopnem. jaz bi se namreč rad izognil tistim prečkanjem mej s tajsko ki so po vsej verjetnosti peš. lani sem imel kar neprijetno izkušjo na laoško tajskem mejnem prehodu.

Iz BKK v PNH sigurno leti Thai, Air Asia in Bangkok Airways – ta leti tudi v Siem Reap.

Seveda se da leteti “direktno” (s postanki).
Pred dvema letoma sva šla midva iz LJU do FRA od tam do KUL in naprej do Siem Reap (je mednarodno letališče) si ogledala templje Angkor wat in nadaljevala z ladjo “speed boat” do Phnom Penh, kjer sva si uredila vizo za Vietnam.

Nakup vozovnice direktno do Kambodže je seveda možen. Poskusi s kombinacijo Adria Airways/Singapore Airlines/Silk Air – ponavadi imajo kar ugodne cene. V tem primeru v Kambodžo letiš preko Singapurja, pa še brezplačno se lahko za kakšen dan ustaviš tam.

V nasprotnem primeru priporočam nakup vozovnice do Kuala Lumpurja in od tam nadaljevanje poleta v Kambodžo z AirAsia (na tak način sem Kambodžo lani obiskal jaz). Tako se izogneš strošku vizuma za Tajsko.

Plaže v Kambodži niso tako lepe, kot na Tajskem. Če razmišljaš o Sihanoukvillu, se splača najeti motor in se odpeljati stran od glavnega turističnega centra – na ta način lahko najdeš lepe plaže, na katerih si popolnoma sam.

Daniel
http://www.exoticjourneys.eu/indexsi.htm

Tudi iz Avstralije v SLovenijo se seveda da priti “direktno”. CE je zate direktno brez kakega prestopanj, pa tko od nikjer iz evrope se ne mores:)

Cean pa bo zelo verjetno nizja, ce letis v Bangkok in nato po kopnem v Kambodzo. Sicer pa najbolje, da preveris cene kart.
Ceprav ma Danile mgooce se boljso idejo:). Cene lokalnih letov z Airasia so vcasih prav poceni.

22.oktobra potujem v Kambodžo (naprej v Vietnam in Laos). Torej letim iz Munchna v Bangkok (karta z LTU je prišla 650eur s taksami). Iz Bangkoka sem preko interneta rezervirala karto do Phnom Penha z Air Asio za 54eur s taksami.

Vizo za Bangkok lahko dobiš na letališču (visa on arrival), ampak velja samo 15 dni, se pravi ko boš letel nazaj boš moral spet vzel novo “visa on arrival) da boš lahko odletel domov (razen če bo vse skupaj trajalo manj kot 15 dni, kar pa dvomim 🙂

jaz sem si v Ljubljani zrihtala vizo z dvojnim vstopom na Tajsko in sem dala 60eur (predvsem zato, ker mislim na koncu potovanja še kake 3 dni ostati v Bangkoku.

Se mi zdi da bi te kombinacija KL in polet v Phnom Penh prišla dražje (je pa za preverit seveda,

lp, katja

Hi there! I’m Douglas, a business consultant based in the US. With over a decade of experience, I specialize in strategic planning, process improvement, and organizational development. I’m always eager to connect with like-minded professionals to share insights and learn from each other. Looking forward to engaging in some insightful discussions on this forum!

New Report

Close