Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Kamen na kamen…

Kamen na kamen…

Pozdravljeni!
Imamo naslednjo situacijo: Fant ima približno 120.000 SIT rednih mesečnih prihodkov, jaz pa sem brezposelna,a imam vseeno okoli 60.000 SIT rednih prihodkov.Kakšne možnosti imava za najem stanovanjskega kredita v vrednosti 9.000.000 SIT, glede na to, da sem lastnica zemljišča jaz in ne on? Ali jaz sploh lahko pomagam kredit izplačevati? Ali lahko on vzame stanovanjski kredit, glede na to, da ni lastnik ničesar?Hvala

Pozdravljeni!

To, da gre vaša parcela pod hipoteko za kredit, ki ga odplčauje vaš fant se da nekako pogodbeno urediti. Uradno mu ne morete pomagati odplačevati, če nimate zaposlitve.

Težava je na žalost, da ima vaš fant prenizke prihodke za 9 mio sit kredita.

Lep dan!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Pozdravljeni!

Zanima me:
– ali so prihodki 120.000 neto plača ali skupno izplačilo z regresi in dodatki
– ali imate vaše prihodke 60.000 dokazljive z izpiski TRR
– ali imate možnost pridobiti tudi kakšnega solidarnega poroka
– kakšno namembnost ima vaša parcela (zazidljivost, ali so že plačani komunalnimi prispevki, kako je z gradbenim dovoljenjem), kje, kako velika in koliko ocenjujete, da je vredna vaša parcela
– kaj nameravata s sredstvi (za gradnjo je to malo sredstev)
– ali imata kaj lastnih privarčevanih sredstev v kakršnikoli obliki (denar, vrednostni papirji, življenjska zavarovanja,…).

Z vašimi odgovori bo slika celovitejša in bova lahko nadalejvala diskusijo.

LP

Hvala za odgovor in naj še jaz odgovorim:
-120.000 Sit je neto plača
-Svoje prihodke imam dokazljive na TRR
-Poroka imam možnost pridobiti
-Parcela je zazidljiva, komunalno urejena, velika 500m2, koliko je pa vredna pa nimam pojma
-namen imava postaviti malo brunarico v vrednosti 4.000.000
-privarčevanega nimava nič….

Zdravo !

Pojdita najprej na fantovo banko, če pa imata isto banko toliko bolje, se pogovorita in naj vama pripravijo ponudbo. Anuiteta za evrski kredit za 9 mio SIT na 15 let znaša ca 75.000 na 20 let pa ca 64.000 SIT. Odločita se o ročnosti kredita.
Kakor razumem še nimata otrok, torej sta kreditno sposobna fantovih ca 30-35.000 in potrebujeta še porokovih 35-45.000. Brez poroka ni rešitve.
Glede kreditojemalca in plačnika vama bodo najbolje svetovali na banki.

Javi pogoje iz ponudbe.

LP

New Report

Close