Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kamin – nimamo možnosti postavitve dimnika

Kamin – nimamo možnosti postavitve dimnika

Imeli bi kamin. Predvsem jaz, ki uživam ob ognju. Vendar imamo velik problem, ker nimamo možnosti postavitve dimnika. Malo sem brskala po spletu in naletela na bio kamine, na bioetanol, vendar piše, da je to bolj za okras. Vseeno bi rajši nekaj, kar oddaja tudi toploto 🙂 Gledala sem še električne, vendar mi ni všeč “videz” ognja. Potem so še kaminske peči na brikete, kar pa je precej drago 🙁

Prosila bi z mnenja, oziroma izkušnje tistih, ki imate kaj podobnega

Montažni inox dimnik lahko postaviš kamorkoli. proizvajalci- monterji imajo tudi program za izračun vleka na obstoječe danosti.

Nimaš nobene zunanje stene? Mi smo ga vzidali v dnevni sobi na zunanjo steno!

Imamo sicer zunanjo steno. Vendar je skoraj neizvedljivo (dimnik bi bil visok visok, estetika na nuli), pa tudi cena je visoka. Poleg tega nimamo prostora za drva, zato se ogrevamo za alternativo. Vem, da z nadomestki ne bo enakega efekta, kot klasični kamin na drva, ampak vseeno vprašam za mnenja.

Hvala.

Mi imamo kamin na pelete, ogenjček fleten, toplota tudi. Soseda v bloku je imela isto, kamin na pelete, dimnik pa enostavno čez steno naravnost ven. Pozanimaj se……

Jaz problem vidim le v prostoru za drva. Kar se tiče dimnika, ni mus da je na zunanji steni. Montažni inox dimniki grejo lahko tudi poševno (sam ga imam celo 2m+ vodoravno), hkrati pa je v sosednjih(gornjih) prostorih kot ogrevalno telo. Podpih je obvezen.

Meti je treba le malo domišlije, inovativnosti, mojstra (z diamantno krono), ter okrog1-2K €vrčkov

Kaj pa na plin? To je pravi ogenj, oddaja toploto, samo presketa ne (diši pa tako, da prižgeš eterično olje)

Jaz problem vidim le v prostoru za drva. Kar se tiče dimnika, ni mus da je na zunanji steni. Montažni inox dimniki grejo lahko tudi poševno (sam ga imam celo 2m+ vodoravno), hkrati pa je v sosednjih(gornjih) prostorih kot ogrevalno telo. Podpih je obvezen.

Meti je treba le malo domišlije, inovativnosti, mojstra (z diamantno krono), ter okrog1-2K €vrčkov[/quote]

Da gre dimna cev postran, pod kotom, … mi je jasno. Če ni na zunanji steni, kje pa je potem izpuh, čez streho? Če ti to sploh dovolijo v bloku npr.?

Meti je treba le malo domišlije, inovativnosti, mojstra (z diamantno krono), ter okrog1-2K €vrčkov[/quote]

Da gre dimna cev postran, pod kotom, … mi je jasno. Če ni na zunanji steni, kje pa je potem izpuh, čez streho? Če ti to sploh dovolijo v bloku npr.?[/quote]

Avtorica ne piše da je v bloku. Iz njenega pisanja da bi zunanji raufnk segal visoko visoko, skepam da živijo v hiši s strmo streho. Sicer je pa za raufnk najbolje da je čimbližje slemenu (statika) ter min .5m višje. (prepih)

Da gre dimna cev postran, pod kotom, … mi je jasno. Če ni na zunanji steni, kje pa je potem izpuh, čez streho? Če ti to sploh dovolijo v bloku npr.?[/quote]

Avtorica ne piše da je v bloku. Iz njenega pisanja da bi zunanji raufnk segal visoko visoko, skepam da živijo v hiši s strmo streho. Sicer je pa za raufnk najbolje da je čimbližje slemenu (statika) ter min .5m višje. (prepih)[/quote]

Prav tako piše, da nima prostora za drva, zato jaz sklepam, da živi v bloku. Ker, če bi živela v hiši prostor za drva ne bi smel biti problem, medtem, ko zunanji dimnik, prislonjen na fasado ni nič posebnega ali novega.
Mogoče bo pojasnila kje živi, da se bomo razumeli!

No, če je v bloku, itak zelo verjetno odpade karkoli na zunanji fasadi, razen če ne pridobi soglasij in vsega. Najboljš, da si vsako stanovanje spelje zunanji dimnik, ja.

Aja, če ste slučajno res v bloku je treba razmislit tudi, ali je soba sploh dovolj velika.

Ne živim v bloku. Živim v hiši in res je ja, imamo strmo, da ne rečem ekstra strmo streho. Že obstoječi dimnik je nikakav za videt, da bi še en štrlel nad streho nebi rada. Za drva pa dejansko ni prostora. Kurilnica je premajhna (peč za olje, cisterne, kolesa, …). Zunaj ni pogojev nikjer. Sem malo brskala med tem časom po spletu in v bistvu so vse alternative (razen pelet) kr neki :(. Tudi oblike pri recimo biokaminih in električnih so preveč futuristične. Jaz bi klasični kamin, vendar jih ni, razen na drva oz. pelete. Bomo še malo premislili …

Hvala vsem za mnenja.

http://www.kamini.si/v1/plinski_kamini.aspx

nimate dimnika, nimate denarja (visoka cena), radi pa bi imeli kamin?  kaj bi sploh radi, kaj sploh imate poleg velike želje?

New Report

Close