Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaminska peč

Kaminska peč

Kaj pa s kaminskimi pečmi zakurjenimi na drva oz. brikete si pomagate greti prostore, v prehodu na zimo in dogrevati ” k centralni k. pozimi?
Nam se to izvrstno obnese.

Seveda si pomagamo, tako spomladi in jeseni, pa tudi preko zime preko dneva. Super stvar, mi smo navdušeni nad njo že veliko let.

mene pa zanima,če je možno imet takšen kamin npr. v dnevni sobi če je potlh parket?a je treba kaj zaščititi potleh.Pa ko čistite kamin,da ne pada pepel potleh.

za vsako info. bom zelo hvaležna.Sedaj se ogrevamo na kurilno olje,pa bi bilo fajn če bi za takšnele prehode imeli nekaj podobnega kot je kamin,na drva seveda.

hvala in lpe dan

Pogoj za kaminsko peč je samo dimnik. Mi ga imamo v dnevni sobi na parketu, pod pečjo pa lahko daš pravzaprav karkoli negorljivega, mi smo podlogo kupili skupaj s pečjo, kar se mene tiče, služi tudi za okras, ne samo za zaščito.
Pepel počistimo na par dni, jaz po čiščenju takoj posesam, pa je. Pa tudi sicer grem večkrat okrog peči s sesalcem, ko nalagaš drva, pač kaj pade na tla. Obstaja tudi posoda za pepel, ki jo priključiš na sesalec, jaz jo že dolgo časa kupujem, kupila pa je še nisem. Verjetno je praktična, bi bilo fajn jo imet…
Nekaj dela že je s kaminom, ampak tiste 3 minute na dan si je vredno vzet. Toplota od takšnega ogrevanja je čisto drugačna kot tista od centralne, pa naj si bo od olja ali plina. Drugače pa imamo tudi centralno kurjavo z možnostjo kurjenja na drva in je plin postal samo rezerva. Nad drvmi smo postali navdušeni.
Kaminska peč porabi zelo malo drv, super segreje, da je včasih že prevroče in včasih zadnjič naložimo okrog 1h ali 2h popoldne, pa je vroče še zvečer. Več prostorov imamo povezanih- brez vmesne stene in tam, kjer so, odpremo vrata, tako da se lepo segreje tudi kopalnica.
V jeseni in spomladi po potrebi zakurimo samo zvečer in/ ali zjutraj, pozimi pa preko dneva in nikoli nas ne zebe, prav lušno toplo je.

MOJ mož je kupil v četrtek na Rudniku v MERKURJU sesalec za kamin 40€ ,no včeraj smo prvič zakurili kamin, danes sem zjutraj pepel posesala in moram rečt,da je super stvar nič ne zakadiš,lani smo pa z malo metlico pomeli…TO JE BOL KOMOT 🙂
Sicer pa je men kamin super,sploh v decembru je tist čar, zvečer pred tv pa smrečica pa kamin-PRAVLIČNO.

Imamo ga v dnevni, kjer je parket. Fino je, da ima steklen pokrov (saj ga imaš lahko odprtega), če so drva vlažna poka in lahko kakšen žareč košček skoči iz kamina, tudi do 1m daleč. Parketa nimamo zaščitenega, ker imamo okoli in okoli kamina zelo široko mamrmornato ploščo (na višini kurišča), ni potrebe, zato tudi ves pepel, če mi kaj pade, ostane na tej plošči. Čiščenje mi vzame manj kot 5 minut, to mislim samo kamin. Steklo in obrobe pa več, a delam to le redko. Če dva ali tri dni kuriš od jutra, do noči, ga je že potrebno spucati, je pa naš precej velik, manjšega morda prej.
Obvezno ti svetujem takšnega z ventilatorjem, se veliko hitreje in močneje segreje, če pa še zidate, kupite močnejšega in napeljite razvod še v kakšne sobe

Razigran plamen, prsketanje ognja in toplina kamina nas težko pusti ravnodušne.

Če boste razmišljali kakšno ogrevanje uporabiti, vam priporočamo ogrevanje s pečmi na les z akumulacijsko sposobnostjo. Te peči so izdelane iz materialov, kateri imajo sposobnost akumulacije toplote in oddajo toploto po prenehanju kurjenja tudi do 12 ur. Lončena peč lahko služi kot glavno ali dopolnilno ogrevanje, predvsem pa zniža stroške ogrevanja.

Izdelamo jo glede na prostor in Vaše želje. Izbirate lahko med 90 različnimi barvami in 150 različnimi oblikami pečnic.

Najpomembnejše je da izberete kvalitetno in cenovno najugodnejšo, zato pokličite nas na 041–636–205 ali na info@spac.si

Lep dan!

Mizarstvo Špac

Za vse tiste, ki nimate dimnika in ne želite čistiti pepela, vam priporočam kaminske peči[/url] na bioetanol.

New Report

Close