Kamnik – stanovanje od SS
Pozdravljeni!
S fantom sva dobila obvestilo od Sklada, da sva izbrana za kupca stanovanja v Kamniku. Seveda sva se za kredit zanimala že prej, vendar pa se je sedaj, ko sva prišla z realnimi dejstvi na dan, pri bankah pojavil problem: hipotekarnega kredita (ki bi bil najprimernejši) ne dobiš brez vpisa v zemljiško knjigo, SS pa bo vpis v zemljiško knjigo opravil šele po vplačilu celotne kupnine. Prodajna pogodba ne zadošča za hipotekarni kredit, kljub temu, da je na drugi strani Stanovanjski sklad oz. država. V Splošnih pogojih pri prodaji stanovanj, je SS sicer predvidel, da lahko kupci obremenimo stanovanje s hipoteko, vendar nama to ne pomaga dosti, če bankam to ne zadostuje.
Zanima me, ali se je že kdo srečal s tem problemom in kako ga je rešil?
Lep pozdrav,
Barbara
Živjo, Barabara, mi bomo pa očitno soseeeeedje! Fino.
Tudi mi smo dobili.
NAm so pa na banki rekli, da se za stanovanja od SS lahko obrišemo pod nosom za hipotekarca. Samo toliko vem.
LAhko se mi javiš na privat.
LP
MAteja
Obrnite se na Hypo banko enota Domžale na g. Sedlaka in vam, bo ustrezno svetoval. Zna pa biti problem.
lp
Vse, ki boste kupovali Skladova stanovanja v Kamniku in želite dobiti hipotekarni kredit na stanovanje, ki ga kupujete, bi napotila na BANKO CELJE, kjer edini vedo, kako se zadevi streže.
Lep pozdrav,
Barbara
p.s.: vem, da gre za reklamo, ampak mislim, da si jo zaslužijo, ker so prvi, ki niso rekli: “Hipotekarnega kredita ne morete dobiti!”
Bom citiral pomočnico direktorja sklada:
Stanovanjski sklad bo posredoval bankam, kjer bi izbrani kupci želeli najeti hipotekarni kredit, določene dokumente, ki omogočajo najetje hipotekarnega kredita pred vpisom v zemljiško knjigo in predajo stanovanja. V preteklih razpisih je bilo to že izvedeno, dotično z Banko Celje in Abanko.
Konec citata.
Tako, upram, da bo zadeva rešljiva. Trenutno ne vem, kakšni so to določeni dokumenti, ampak očitno se nekako da. Bomo pa očitno res sosedje 🙂
lp, Miha
Miha,
midva sva izjavo in prilogo že dobila (daš vlogo na SS), vendar ko sva šla z njo na Hypo, so rekli, da ni zadostna garancija in da so v stiku s SS, vendar so na SS popolnoma nefleksibilni in nočejo vnesti popravkov oz. prilagoditev in vztrajajo pri svojem (banka pa seveda pri svojem). Upajo pa (na Hypotu), da se bodo zadeve kljub vsemu počasi premaknile naprej.
Torej: vsi tisti, ki ne potrebujete kredita takoj – še je upanje.
Lp,
Barbara
Bap, havala za info.
LP
Forum je zaprt za komentiranje.