Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kamp Baldarin

kamp Baldarin

Živijo! Smo kupili prikolico in bi letos dopustovali na Cresu. Razmišljamo o kampu Baldarin, ki nam je po slikah iz interneta izjeeemno lep. Prej pa smo dopustovali v Polariju pri Rovinju in tam se je zvečer vedno nekaj dogajalo. Saj meni bi čisto pasalo da se nič ne dogaja zvečer, mir, tišina in to, ampak imamo najstnike in bi jim mogoče postalo dolgčas. Sploh, ker bi bili tam (v Baldarinu) zelo veliko, saj bi imeli pavšal. A bi lahko izvedela malo iz vaših izkušenj, ali je vsaj kakšen večer kakšna glasba (ni zdaj disko potreben ampak tako umirjeno, živa glasba ali pa vsaj kakšen družaben večer). Imamo pa tudi manjše otroke, ki bi si verjetno želeli kakšna igrala ali otroški disko ali kaj takega. Saj nočem težit ampak a je to v Baldarinu oz. bi ga lahko malo opisali ali je na Cresu (mogoče Lošinj) še kakšen boljši kamp (ne Čikat!), naraven, vendar z družabnimi aktivnostmi, po možnosti FKK? Najlepša hvala vnaprej za informacije!

kovačine na cresu ..so FKK in oblečene

Greva po vrsti:
pavšal v Baldarinu ni prav enostavno dobiti. Jeseni so bila na razpolago še nekje 2 -3 mesta.
Predlagam da se prav kmalu obrneš na g.Flavia.

Večernega življenja za najstnike v samem kampu ni ( v stilu žive muzike in podobno). Se pa najstniki hitro povohajo med sabo in se zvečer do jutranjih ur družijo na pomolu v bližnji vasici Pogana, tam se jim pač dogaja! 🙂 Drugače pa večerna odbojka na mivki, tarokiranje, …. do 23.00 so lahko glasni, kasneje je v kampu tišina.
Igrala za manjše so, ali v tekstilnem delu, več pa v zalivu Lučica ( FKK).

Kamp Baldarin je pač znan po tem, da je miren kamp, brez glasne glasbe, si pa znamo turisti sami narediti zabavo, tudi do jutra, vendar nemotečo za ostale.

Čoln v Baldarinu je skoraj obvezen, z njim imaš super domet do bližnjih otokov in romantičnih zalivčkov. Imajo pa taxi linijo po morju do Lošinja.

V kampu je 1 trgovina, 1 restavracija, 1 kafič, 1 faast food zadeva,1 kiosk z časopisi in ogromno čudovite narave. Aja, pa na jelene ne smem pozabiti! 🙂

Pa menda veš, da je kamp za večino ljudi nekje v vukojebini, cca 15 km oddaljen od civilizacije, z vmesno postajo Punta Križa cca 4 km od kampa.

Prav zaradi tega ima svoj čar, ker nas na miru pustijo razni firbci nagcev, do nas se tudi ne odpravijo ljudje z željo po žurih.
Večina se nas vrača na svoje mesto leto za letom kot lastovice, tudi otroci nadaljujejo tradicijo.

Če vam vse to odgovarja pridite, drugače pa….. gasa drugam!

A te lahko izprašam kako se vam je zdelo v Polari?

ta kamp je res bogu za hrbtom, pol ure vožnje od Osorja po ozki cesti na konec sveta, nimam pojma kako zgleda. če se dve prikolici srečata na tej cesti 🙂

je pa res pravljica kar se narave tiče in 20 let nazaj, kar se infrastrukture v kampu tiče.

jaz sem bila samo na ogledu tam, zelo všečno, ampak če greš v kosu za vsaj 14 dni, da bi se za vikende vozil tja pa vsaj zame .. ni šans.

Meni je všeč ravno zaradi miru in odmaknjenosti, vendar skoraj nujno rabiš čoln za v civilizacijo. Ni mi pa jasno kako boste dobili pavšal.
Če rabite zabavo imate na Pagu v Novalji avtokamp Straško, Zrče so blizu.
Zdaj sem že nekaj let na Koversadi (zaradi bolezni, ker je blizu SLO), ravno tako miren kamp, pa še lažje je dobiti pavšal. Se pa nikakor ne da primerjat čistoče ne morja in ne v samem kampu. Pet prstov zmaga, imaš občutek, da si na Karibih. Tisti iz Baldarina veste o čem pišem. Pa še nekaj je v Baldarinu, v vseh kampih imaš občutek ko prideš na novo, da si nov, v Baldarinu so vsi kampisti zelo odprti in prijazni.

Bijar

Mi smo bili zadnji dve leti v Baldarinu in smi bili zelo zadovoljni. Res je odmaknjen in miren. Za manjse otroke je super poskrbljeno. Igrisce v FKK delu jr ves dan v senci, dvakrat na dan imajo organizirane dejavnosti (ustvarjalne, sportne), zvecer pa mini disko. Za najstnike je res malo premirno, jih je pa v kampu videti kar nekaj in bi si gotovo nasli kako druzbo, sploh ce boste pavsalisti.

Glede infrastrukture v kampu pa… novi kompleksi kopalnic in wcjev v FKK so noro lepi, otroske kopalnice, pralnica, pralni stroji… Na enem delu je pa se star wc, ki zgleda se caka na obnovo.

Mi smo preziveli brez colna. Nam ni bil problem bit brez civilizacije 14 dni. Le enkrat ali dvakrat smo se zapeljali do Osorja z avtom. Cesta je res ozka, malo je treba pazit na kolesarje, ampak se da. Tudi s prikolicami.

Lp

Pozdravljeni!

Tudi mi smo se letos odločili za kamp Baldarin (tekstilni del). Po komentarjih sodeč je kamp vreden obiska, sploh ker imam rada da je bolj naravno in pravi odklop. Zanima me, kako je kaj z zasedenostjo v sredini julija? Smo 4 članska družina s šotorom.
Sanitarji na FKK delu so lepi in obnovljeni, kaj pa na tekstilni strani? Sicer nismo zahtevni, bi pa rada imela čisto
Kaj pa plaže, je za tekstil namenjen samo tisti zalivček pri recepciji? Ali so v bližnji okolici še kakšne lepe plaže? Kaj vse se še splača pogledat v okolici?

Najlepša hvala za vse informacije!

New Report

Close