kamp Runke – izkušnje?
Kamp je majhen, veliko je pavšalistov s prikolicami, tudi v juliju ne bi bilo težav za kakšen frej plac. Hiške s sanitarijami sta dve, ena je večja in v srednjem delu kampa, ena je manjša. Sicer so bolj zastarele sanitarije (ena školjka, ostalo “čučavci”), so pa čiste, ker čistijo na dve uri. Kamp je miren, jaz mu pravim “penzjonističen”. Večji žuri so v sosednjem kampu, Kranjskem, ki se loči od Runk le z mrežo. Plaža je skalnata, čisto zraven, kjer je kranjski kamp, pa je tudi manjši zalivček z mivko in najbrž povsem primerna za otroke. Sama se raje hodim kopat na rt Kamenjaka, sicer je gužva in težja dostopnost v vodo, vendar je voda fantastično čista. Proti rtu Kamenjaku je tudi veliko zalivčkov, z mivko ali kamenčki, le cesta je zanič, pa vstopnino pobirajo -15 kun (avtomobili so popolnoma prašni, voziti moraš 20 na uro). Se pa splača. Sama hodim v ta kamp “silom prilike”, za par dni, redko na glavni dopust (starša imata prikolico – pavšal, tako da imam praktično zastonj, le takso plačam), ker mi nasploh Hrvaška ni blizu.
Aja, zabava. Bolj švoh. Blizu je vasica Premantura (kakšen kilometer),luštna peš pot, ampak kakšne hude zabave tam ni pričakovati. Po moje je treba kar v Pulo.
Če te še kaj zanima, pa vprašaj. Lp