Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kamp Zaton

Kamp Zaton

Prelistali smo ponudbo in nam je v oči padel tale kamp, kjer nudijo bivanje v hiškah Adriadom. Zanima me, ali je že bil kdo tam, kako vam je bilo všeč, kako daleč je morje, Zadar … Če se vam da, se malo razpišite, prosim. Že vnaprej hvala.

Gužva, gužva…..in drage cene.

Drugače je plaža lepa, primerna za otroke, morje se počasi spušča, do morja je blizu.

V okolici Zadra je drugače še veliko luštnih krajev, tako za pogledati si boste imeli veliko.

Če vas gužva in cene ne motijo, potem pojdite, drugače odsvetujem.

LP

Cene bi nas motile, bi šli pa sicer v predsezoni. Katere kraje pa priporočaš?

Sedaj če me sprašuješ, o krajih kjer je lepa plaža potem jo imate recimo v Ljubaču, majhna vasica če se pelješ proti Ražancu. Plaža je ogromna, gužve ni, je pa mivka tako na plaži kot v vodi.

Blizu Zatona je Nin, tudi tam je peščena plaža, pa Sabunike in Privlaka.

Če bi šli pa samo malo “pohajkovat” okoli, je pa sam Zadar ( vsaj meni najlepše mesto v Dalmaciji) lep, pa lahko se zapeljete na otok Vir( povezan je z mostom) , sicer je tam tako da so se zadnja leta rzpasli na veliko novi apartmaji in je že čisto moderniziran.
Potem tudi Pag nimate daleč ( prav tako preko mosta)

Če se vam da, greste lahko iz Zadra s trajektom ( 20 min, pa mislim da okrog 100 kun za avto in dve osebi) na Ugljan, tam so sicer mesteca manjša, bolj ko ne je mir, ampak je luštno, pa ni gužve.
Je pa v Kukljici plaža Sabuša ( z zdravilnim blatom ) in pa Kostanj, sicer je treba it malo peš, ampak ni tako daleč.

Potem naprej greste lahko na Pašman ( preko mosta) pa potem mogoče nazaj na celino iz Tkona, in imate potem ob obali ko se boste vozili proti Zadru še polno krajev ( prvo je Biograd na Moru-luštno mestece kjer imajo polno pekarn in slastnih dobrot- tam sem jedla najboljše buhteljne:o)), potem je Turanj, Sukošan, Bibinje, in tam imate v vsakem mestu gradsko plažo- je malo več gužve)

Tako, mislim da boljšega izhodišča ne morete imeti, odvisno je samo od vas kakšni ste dopustniki, ali hodite kaj okrog in se vam ni problem kam zapeljat, ali pa ste rajši vedno na istem mestu.

Meni se včasih po dva dni ne da iz pred šotora premaknit, drugič pa prav rada kam grem.

LP in dobro odločitev vam želim!

Mi smo bili enkrat na morju v Sabunikah in se hodili kopat v Zaton . Nam je bilo vsem zelo všeč . 2x na dan so imeli vodno aerobiko , si predstavljate skoraj celo plažo kako drvi v vodo ženske , moški , otorci , babice , dedki ,….Le redko kdo je ostal na ležalnikih . Plaža je super (drobni kamenčki ) imaš gozdiček če nočeš praženja imaš pa tudi ful sonca za praženje . Morate pa vedeti da je to turistično naselje in da kakšnega posebnega miru ni . Sem greste pač če želite imeti aktivne počitnice z veliko aktivnostmi . To ni Robinzonski stil ali samotni . pač pa življenje . Se pa kljub temu spočiješ in odneseš domov veliko lepih spominov . Tako lepo smo se imeli tudi na Pagu . Ne bo vam žal . Pa lep dopust , čeprav je še daleč .

Hvala, morje. Lani smo bili na Pašmanu in je bilo miru preveč. Kljub temu, da imamo dva majhna otroka, si tokrat želimo razgiban dopust, ko se ‘dogaja’. Kaj pravite pa na Pakoštane? Tam je enaka hišica skoraj za 30 tisoč cenejša. Kako daleč je od od Zatona? Se lahko vseeno hodiš kopat tja?

V Pakoštanih je luštno, tudi Adria-domovi so super zrihtani in vzdrževani – precej novi, postavljeni so v bolj redkem gozdičku, tako da malo senčke je vseeno… Peskovnik na plaži za otroke, ograjeno kopališče, 3 minute do Biograda na moru, ki je res luštno mestece – kjer je veliko različnih plaž z nizko vodo…. vse je v glavnem zelo primerno za otroke, pa po avtocesti si v 4-ih urah tam (seveda če ni gneče na cesti)….

fufa

To bo pa malo predaleč, ker Pakoštane so med Zadrom in Šibenikom ( bolj proti Šibeniku), tako da če bi šli pa tja imate pa potem blizu Vodice- kamnčki na plaži, sama plaža kar velika, ampak vseeno je kar gužva.
Je pa mislim da en del za plačati, nevem pa koliko.

Drugače pa če že greste v Pakoštane morate obvezno na Murter ( otok, preko mosta) tam boste v samem mestu Murter v “gradu” našli luštno plažo iz kamenčkov, je tudi nekaj sence, samo se je treba zagrebsti, če ne ostanete brez, v vodi je pa mivka ( ampak taka ki se ne dvguje, bolj težka), potem pa še pri kampu Slanica ( ampak stran, nisi med tistimi ki bivajo v kampu) je pa tudi ena luštn aplaža, se zapelješ s ceste dol, in so tudi kamenčlki primerni za otroke.

Tako da iz Pakoštan imate tudi kar dobro izhodišče, potem tudi do šibenika, in Zadra ampak Zaton bi bil pa predaleč , da bi se tja vozili kopat.

Nevem premislite malo, kaj se vam zdi bolj pomembno, da imate plažo pred nosom, pa je malo dražje ali pa da pridete ceneje skozi pa se malo zapeljete.

Za same Pakoštane pa nevem kakšna je kaj plaža, ampak pomoje prav slaba ne more bit glede na to da je tam polno apartmajev in kampov.

LP

Saj ti si pa prava zakladnica podatkov.

Pa na plažo v Zatonu spustijo tudi “zunanje” kopalce? Ali ni ograjena in dostopna samo gostom kampa in naselja?

Pozdravljena!
Sama z družino kempiram v kampu Zaton že od samega začetka, to je od leta 1983. Za majhne otroke je odličen, ker imajo mnogo igral, varstvo otrok dopoldne in različne igre. Odrasli lahko igrajo tenis, mini golf, odpojko na mivki itd. Res pa je kamp zelo živahen, s tem se pač sprijazniš. V kampu je tudi čudovit nov bazen posebej za odrasle, za otroke pa super urejen manjši bazen. Plaža je zelo velika, tako da nimaš občutka, da je gužva.V kamp sicer spuščajo tudi zunanje kopalce, vendar so cene vstopnice za te kopalce precej zasoljene, tako da jih ni preveč.
Moj vnuk gre vsako leto z nama z možem na morje in komaj čaka, da pridemo v Zaton. Pa tudi vreme je v Zatonu zelo stabilno, ker pa je kamp v zalivu je tudi morje že maja tako toplo, da se lahko kopaš. MI SMO ŠE VEDNO NAVDUŠENI!!!!

Mi smo bili v zatonu – sicer v apartmajskem delu, ki je poleg kampa- lani v posezoni (septembra) in smo bili navdušeni. Cene… apartma niti ni bil tako drag (je bilo precej znižano), sadje je bilo kar drago (samo-kje na morju v turističnih krajih pa ni?), v trgovini pa cene nekako primerljive našim – mogoče malo bolj zasoljene, a ne pretirano.
Kar se pa tiče plaže in aktivnosti (tako za otroke, kot za odrasle) pa še do sedaj nisem našla boljše destinacije. Tam smo bili s petletnikom in trimesečnico in je bilo za oba dobro poskrbljeno-veliko poti za sprehajanje z vozičkom, senca, pa tudi sonce, če želiš, plavalna šola za otroke, aerobika, animacije še pa še, trim steza,….
Nisem našla stvari, ki bi jo pogrešala.
Ker smo bili v času, ko otroci niso imeli počitnic, tudi gužve ni bilo nobene, verjamem pa, da je poleti kar precejšnja.

Skratka – mi bi še šli.

V kateri agenciji pa ponujajo te hišice – mi smo se lani zanimali, pa v recepciji kampa niso imeli podatkov. Bi tudi mi z veseljem šli spet tja – lahko prosim za podatek, ali tel št. ali kaj podobnega. Tu ali pa na moj mail.
Hvala

LP
MILI

Mili, mislim da bo tole:

APARTMANI

Tel. 023 / 280280; 264444

Fax 023 / 264225

e-mail: apartments@zaton.hr

Morje, mi tudi hodimo že nekaj let v Zaton, sicer v kamp in ga ne zamenjam za nič na svetu. Plaža super, dogaja se kar precej, do adra ni daleč (z avtom seveda), naokrog se malo prevažamo s kolesi, lahko se kopate tudi v bazenih s sladko vodo, tam imajo tudi igrala za tamalčke in kao neki vrtec, naša je full uživala, kadar sva šli tja za kakšne pol urce,…
Glede cen pa se jaz nebi glih strinjala s predhodnicami, V trgovini so mogoče malo višje kot pri nas, sadje in zelenjava pa sta bila septembra skoraj cenejša kot pri nas, pa še bistveno boljšega okusa. Moraš pa pazit pri katerem zelenjavarju kupuješ, ker tam pa je res razlika – tudi 50 in več {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Tisti, ki je zraven trgovine je bil ponavadi dražji (mi hodimo septembra in je odprta le ena trgovina).
Drugače pa se enkrat ali dvakrat zapelješ do Zadra, tam imajo pa Spar, Billo, Mercator,… in tam vse nakupiš in je cenovno zelo ugodno, pa mi smo že davek potem nazaj dobili. Sicer pravijo, da naj bi peljal vse čez mejo, ampak mi smo vse popapcali namorju, pa nam na meji (VInica) niso nič komplicirali in so nam lepo potrdili.
Če te še kaj zanima, pa vprašaj.

LP, S.

Ni kaj, ste me prepričale.

hvala – a bolj sem iskala hišice v kampu – ne apartmaje. te hišice pa imajo zakupljene posamezne agencije in jih sam kamp ne oddaja.
LP

ja, pa mogoče kdo ve, kako bi prišli do kakšne prikolice v predsezoni recimo v mesecu juniju (konec)?
Jo mogoče kdo oddaja?

New Report

Close