Kampiranje na Krku
Ime kampa, ki je “prilepljen” na mesto Krk je Ježevac. Mi smo z družbo kampirali tam 3 leta nazaj in smo se imele fenomenalno. Plaža je vse sorte, kamenčki, nekaj malega zidane in tudi nekaj takih z nekaj skalami in tako. Kamp je zelo urejen, le wc-ji so tako-tako(ni pa tko hudo), ampak upam, da so se zdaj že kaj poboljšali. Avto lahko kar parkirate in pokrijete (zaradi smole) , ker ga praktično ne rabite nič. Mesto (levo od kampa) je čisto blizu cca 5-7 minut hoje, na drugo stran kampa pa so čudovite sprehajalne poti. Le na trgovino v kmapu se nemoreš najbolj zanesti (imajo zelo slabe hladilnike) , tako da smo mi hodili v trgovino v mesto, kjer je velik klimatiziran nov supermarket, kjer dobiš dobesedno vse. Mi smo šli tja z rolarji, cca 7 minut do tja, tko da ni problem. imaš pa v kampu veliko trgovinc z spominki in ostalimi drobnarijami, stojnice z sadjem, dve restavraciji in veliko treaso z živo glasbo (tu so super zabave)!!! Nam je bil kamp zelo všeč že tri leta nazaj, verjamam, da je pa zdaj še boljši. Lepo se imejte in uživajte na dopustu.
No v Baški imaš tudi dva kampa, če gledaš iz mesta na morje je desno kamp za kopalke oblečt in sence je bolj malo na plaži skoraj nič, v kampu, pa lahko ujagaš kje v kotu kako drevo, tako da marelo s seboj, je za otroke odlično. No nam osebno bolj ustreza FKK kamp, smo bli prejšnji vikend in je blo fenomenalno, že veliko nemcev (so imeli neke praznike, jih je blo full), no u glavnem za kampiranje ena najzanimivejših lokacij, sicer z avtom ne moreš zraven, tako da znosiš tisith par metrov, parkirišča kar dost in plaža je kamenčkasta.
No zanimiv je tudi kamp Konobe (kar veliko sence), ki pa se nahaja 3 km iz Punata, in je tudi FKK, nato je še en kamp pred Staro Baško, za katerega ne vem ali je FKK ali za kopalkarje, je pa senca že vsa zasedena, tako da tisti ki prihajajo pristanejo na soncu. Po Ježevcu sem tudi že hodil, toda enkrat zvečer, tako da upoštevaj nasvet TaNiTe.
Če mene vprašaš, FKK Bunculika v Baški. Pa še to, Baška je čudovit star kraj z prelepimi ulicami, prepričajte se, tudi če ne boste letovali tam.
Živjo,
ja, tako je kot pravi Tanita – kamp se imenuje Ježevac. Moja sestra z dvema malima otrokoma z veseljem zahaja tja, ker je plaža primerna tudi za otroke, kamp je miren – ponavadi prihajajo ves čas isti ljudje ob istih terminih, tako da si je tudi družina moje sestre spoprijateljila z drugimi družinami in zdaj se skoraj vsako leto dobijo tam. V kampu samem (ter tudi v mestu Krk) so urejena igrala za otroke (gugalnice, plezala, vrtiljak, ipd.), kamor pa je treba otroke seveda spremljati, ker so igrišča v neposredni bližini morja in neograjena.
Sanitarije so lani prenavljali in gradili nove, tako da je bilo lani čisto.
Tudi meni je bilo všeč (ko sem bila pri sestri na obisku), sploh mi je bilo pa všeč to, blizu do mesta in da je kamp miren.
Edino, kar me je motilo, da je bilo lani veliko Poljakov in Čehov (ki pa so se držali obrobja), sicer jih je pa zadnja leta povsod dovolj.