Kampiranje z otrokom – kaj potrebujem in kje kupovati?
Razmišljam, da bi šla letos s tri leta staro hčero na dopust s šotorom. Kampirala sem že, vendar je tega že kar nekaj časa, pa takrat so starši poskrbeli za vse potrebno, kot najstniki pa tako nismo nič potrebovali. Ima kdo kak pameten predlog, kaj naj kot starš nikakor ne pozabim doma? Pa mogoče še kakšen predlog, kje kamp opremo kupovati po bolj ugodnih cenah. Razmišljala sem že, da bi šla na izlet v Italijo ali pa Avstrijo malo pogledat,kakšne so kaj tam cene. Kupiti moram kar večino opreme, pa ne bi rada zapravila gore denarja.
Hvala za pomoč in lep pozdravček, Sonja
Mi že dolga leta kampiramo, pa moram priznati, da te nabava kar udari po žepu, še posebno če nimaš ničesar. potrebuješ vsaj ene normalne velikosti šotor, to te bo stalo tam okoli 15-20 tisočakov, potem mizo pa vsaj dva stola, pa kuhalnik, pa za razsvetljavo pomisli, če boš napeljevala elektriko, ( kar ti najbolj priporočam ) potrebuješ zelo dolg podaljšek ( 20m-50m) pa potem še svetilko , ali pa če boš pri bateriji, kar ne priporočam, ker imaš majhnega otroka, pa tudi vsaj dve orenh bateriji. Pa potem kake blazine pa ležalke, pa razmisli kako bosta spali, najboljš za v šotor je ta napihljiv jogi, ki ga propagirajo na TV, sedaj dobiš dvojnega skupaj s črpalko v hervisu za 7000 sit.Recimo od posode je fino če imaš čimveč takšne ki se dobro zapira, v baumaxu dobiš komplet 5tih posod za 1500 sit, in je zelo praktična in dobra posoda. Pa za kakšno razpršilo za mravlje ne pozabi ( biokil).
Druga varianta ki bi ti jo pa jaz priporočala pa je, da najameš kako prikolico, pa si vsega rešena. Spodaj poglej Sandra S. daje v najem. Mislim da je to še najbolje, ni potrebno ti postavljati , in ponavadi imajo taki ki to ponujajo zelo dobro urejeno, z vso posodo stoli mizami itd. Midva z možem sva tako kampirala 5 let. Našla sva družino ki je dajala v najem preko časopisa, pa sva bila vedno zadovoljna. Ni bilo tako narejeno kot po najinem okusu, pa vseeno, prišla sva dol, spokala, pač malo bolj pazila na stvari, na koncu počistila in pospravila plačala in šla.
Kakorkoli se boš odločila ti želim prijetne in nepozabne počitnice.
Kerensa
Če potrebujete šotor ti z veseljem prodamo našega; je iglu za 4 osebe, v spalnem delu lahko stojiš, vhod v predprostor je iz strani ali od spredaj. Predprostor je dovolj velik (pomembno pri malem otroku), da v njem v primeru slabega vremena vanj postavite mizico in stole (da boste lahko jedli ali pa igrali karte,…).
Postavitev šotora je zelo enostavna, palice so zložljive, v njem smo preživeli tudi 2 dni dežja, tako da lahko zagotvim, da ne pušča, niti kapljice…Zložen zavzame toliko prostora kot malo večja zvita spalna vreča. Je zeleno vijolične barve
Proizvajalec je priznana znamka iz ZDA McKinley, model Anatolia, kupljen je bil junija 2000, julija 2000 in 2001 smo z njim kampirali 14 dni, po vsakem kampiranju je bil očiščen in zložen. Prodajamo ga, ker potrebujemo takšnega z dvema spalnicama.
Cena je 200 evrov (mi smo zanj dali čez 70.000), smo pa iz okolice Ljubljane v smeri proti Gorenjski.
Nike
P.S. Imamo bogate izkušnje s kampiranjem z otroki, zato kar vprašaj, če te kaj še posebej zanima.
Mi se tudi letos odpravljamo prvič kampirat, pa se mi zdijo stroški, ki jih opisuje Sonja zelo nizki. Začeli smo iz nule. Za šotor smo dali 90 čukov (bivak plus tri spalnice). Z osnovno opremo potrebujemo nadlanjih 100 čukov (stoli miza, hladilnik, blazine,….) da ne omenjam še ostalih stavri za katere potrebujemo pa še dodartnih 100 čiukov. Ni poceni to kampiranje………