Najdi forum

Kampiranje

Pozdravljeni!

S prijateljem že tri leta preživiva dopust v šotoru. Bila sva v Premanturi pri Puli (čudovito); lani pa v kampu Kozarica v kraju Pakoštane (super, enkratno).
Letos pa bi se odpravila kam drugam po hrvaški obali. Ali ima kdo kakšen predlog za dober kamp? Mogoče na otokih?

že v naprej hvala za odgovore
Petra

Za bolj divje kampiranje : pri vasi Bale – Vale, kamp Val de Šorbo

Midva sva bila lani (med drugim) tudi v kampu Galeb v Omišu (cca 30-40km od Splita proti Dubrovniku). Kamp je lepo urejen, plaža je SUPER – mivka oziroma drobni kamenčki, trgovina in mesto sta v neposredni bližini, pa tudi cene so normalne. Sicer sem imela občutek da so Nemci bolj “pošacani”, je pa tudi dosti Poljakov, ki naju sicer niso motli, znajo pa biti malce glasni in vsiljivi. Ta kamp mi je bil kar se tiče Dalmacije eden boljših (4* :))), nikar pa se ne ustavi na Braču – Supetar, ker je to edini kamp daleč naokoli, tako da nimaš kaj izbirat, je pa čisto “balkanski”: o čistoči niti sledu, senco imaš samo pod nasadom kivija, plaža je sicer blizu (kamnita), lastnik pa je bil dokaj prijazen, čeprav sva ob odhodu ugotovila, da ima dokumente kar zadaj za šankom spravljene -v kampu naj bil bila tudi kao restavracija in bar.
Zelo v redu kamp se nama je zdel tudi na cesti od Zadra proti otoku Viru – Maritime ali nekaj podobnega-so table ob cesti), vendar ne prideš v finale, če ne govoriš nemško. Lastnica je bila do tujcev-se pravi Avstrijcev in Nemcem ZELO prijazna, ostali pa smo bili bolj druga liga. Je pa OK, ker je kamp razdeljen na sektorje, tisti ki so najbližje plaži so najdražji in tisti bolj daleč seveda bolj poceni. Midva sva bila v enem kotičku v tapoceni sektorju, ampak vseeno ni daleč od morja, tako da ni panike.
V glavnem, če te zanima še kaj, napiši, drugače pa je tako: bolje da že prej veš, kam greš, da ne boš potem razočarana, ker znajo biti table ob cesti in razne reklame s slikicami zelo zavajajoče in predvsem daleč od realnega stanja.
Pa lep pozdrav.

Mi pa že od mojega otroštva hodimo v kamp Valkanela v Vrsarju (blizu Poreča). Kamp je zelo čist, ima pa tudi cone razdeljene in je blizu morja dražje, malo stran pa ceneje. Je pa tako, da ni nikjer več kot 5 minut do plaže. Plaža je zabetonirana, nekje imajo pa tudi pesek za otroke. Jaz kampa ne zamenjam za nič in se letos spet vračam tja.

Kamp Straško v Novalji na Pagu.

Nekaj vprašanj za Piko

Najprej hvala za izčrpno razlago tvojih izkušenj. Kako je s senco v kampu Galeb in senco na plaži. Moj dragi se namreč skriva pred soncem, jaz pa imam raje več sonca kot sence na plaži. Je pa nujno da je šotor v senci. Kako pa je z zabavo v kampu ali v Omišu? Sicer imava raje bolj miren dopust, brez veliko hrupa. Včasih pa je kar O.K. če imaš zvečer malo zabave. Ali si bila kje na izletu?
Hvala za opozorilo glede kampa na Braču.
Kar opisuješ o naklonjenosti Nemcem, Italijanom itd… pa je verjetno Slovencem že nekaj let jasno, da ne sodijo v isti koš če govorimo o prijaznosti Hrvatov do tujcev. Če pa imajo Hrvati tako lepe plaže in morje, pa moraš “požret” da imajo raje Nemce kot Slovence. Napiši mi še kaj o kampu “Maritime”. Zanimiv se mi zdi zaradi lege. Je bližje kot Split. Spet isto vprašanje o senci v kampu in na plaži, pa povej še kako je s sanitarijami, trgovino, zabavo… Kako velik je kamp? Kakšna je plaža (skale, pesek)?
Lani sva pregledala vse kampe od Zadra do Biograda in ugotovila, da sva našla zelo dobrega v Pakoštane. Niso mi všeč tisti mali privat kampi, saj veš vsak ki ima malo večje dvorišče okoli hiše že odpre kamp. Potem pa ti hodijo po glavi ker je premalo prostora za vse goste.
Napiši če se boš spomnila še kakšne zanimivosti o kampih.
Lep pozdrav

Me veseli, da si zadovoljna z mojim odgovorom. Torej, kamp v Omišu je nekaj sto metrov pred samim centrom mesta (mesto je ful zanimivo, saj ima zelo lepo staro mestno jedro, predvsem pa je atraktiven izliv reke-mislim da Cetinje v morje). V kampu delajo senco topole in lipe ali nekaj podobnega, ki so posajene v vrstah, tako, da si lahko narediš okoli čisto svoj prostorček. Sanitarije so zelo urejene, kar je po moje predpogoj, da me sploh vidijo v kampu, trgovina je malo pred mestom, je pa tudi ena v kampu, vendar bistveno dražja. Lani konec julija pa so še zaključevali z gradnjo nekakšne restavracije – plesišča, tako, da ti ne vem povedati ali igrajo zvečer kakšno muziko tam, ali je tudi plesišče…. V mestu pa je zelo živahno v centru – razne dalmatinske klape, muzika, lokali… čeprav sva bila na žalost samo 3 dni, tako, da nisva šla niti kam okolice raziskovat ali kaj podobnega.
Tako, Maritime pa je kot sem že omenila blizu Zadra, lahko izbereš cenejšo(rumeno) cono – une zraven morja imajo itak že pol leta rezervirane Nemci in Avstrijci, tako da ne prideš v finale. Tu je tudi nekaj borovcev, kar meni sicer ni ravno najbolj simatično, ker potem imaš smolo povsod, do plaže pa tudi ni daleč, je pa travnato-peščena, v vodi pa je mivka, čeprav ne povsod. Mesto je malo bolj daleč, lahko pa vseeno greš peš, v bližini pa je trgovina, mislim da tudi nek dancing klub, lahko pa raziskuješ tudi okolico, ker je tam veliko vikendov in privat hišk – takih, da dol padeš. To pa je v bistvo skoraj vse, kar ti lahko posredujem glede tega kampa, ker sva bila tudi tu samo par dni-lani sva se odločila za eno kamping turo po Dalmaciji in sva šla do Makarske, od tam na Brač (ki me je ful razočaral) in potem nazaj v Split in čez Pag domov – menda je tudi na Pagu nekaj dobrih kampov, vseč mi je pa bilo tudi okoli Zadra – Sukošan, Bibinje, čeprav je tam res samo en kup “privat” kampov in so točno taki kot si ti napisala.
Če te še kaj zanima, pa piši.
LP, Pika

Pozdravljena Pika

Najraje bi že jutri odpotovala….malo sanjam.
Glede na tvoje opise mi je Omiš zelo všeč, sem že tudi po internetu pobrskala in našla zanimivosti in slike o Omišu in bljižni okolici. Če bo vse po sreči greva letos v Omiš. Zanima me še po kateri poti sta pripotovala iz Slovenije v Omiš oz. do Splita. Sta šla preko Knina in potem še po notranjosti do Omiša ali pa Knin – Split in ob obali do Omiša? Cesta preko Knina do Splita je baje čisto O.K., kaj pa dalje do Makarske?
Pa še cene; ali še mogoče veš kakšne cene so bile v kampu Galeb v Omišu?
Veš, sem že čisto dopustniško razpoložena; mogoče je še malo zgodaj.

Petra

Kamp Simuni otok Pag,elektrika in voda na parceli ,senca ob obali..super

Ej, ne boš verjela, tudi jaz sem že totalno poletno razpoložena-še posebej pri tem sončku zunaj…
Torej, Omiš je res super. Midva sva šla po jadranski magistrali, se pravi po obali, spotoma pa sva se ustavljala ob kakšnih zanimivostih-če še nisi bila, moraš obvezno iti pogledat slapove Krke (v Šibeniku zaviješ proti Kninu, cca 25 km), pa Primošten je zelo lep (med Šibenikom in Splitom), čeprav se da precej krajšat to pot in lahko greš po notranjosti – v Šibeniku, potem pa prideš ven malo pred Splitom. Split je tudi lep, čeprav me je mene precej odbijal ves tisti promet in hrup in stolpnice in smog…fuj. Potem pa seveda naprej – vedno gledaš smer Dubrovnik in ne moreš zgrešit. Makarska je pa tudi čudovita, čeprav sva se ustavila tam samo za nekaj ur. Ja, upam, da ne dolgovezim preveč s temi svojimi izkušnjami-se mi zdi, da Dalmacijo še kar poznam , saj sem jo prevozila že nekajkrat z avtom, lani pa celo z motorjem. Je pa v obeh primerih ZELO lepa in mislim, da ni nič čudnega če cela Slovenija leze tja dol.

Men je najboljš u Osorju(Cres), kamp Bijar!!Senčka, lepo morje , prekrasna okolica!Ni bolšga!S punco greva že četrtič sem!

Pag. Kamp Šimuni. Zelo, zelo lepo

Živ!
A ni Val Di Šorba privat kamp?
have fun, m.

Autocamp Galeb:
julij&avgust: odrasli 3,80 EUR, šotor 2,90, avto 2,60, elektrika 1,80, če te zanima še kaj, piši na mail. Ogledali smo si ga za 1. maj, moram pa priznati, da ne delim navdusenja s Piko. Morda je pa bolj zalostno izgledal zato, ker je bil prazen, pa tudi marsikaj se pripravljajo. Mene so razocarala drevesa v campu (ja, pikolovec…), ki so eni visoki listavci in dalec od kaksnih zavitih nizkih borovcev, tako da sem imel obcutek kot da sem v campu na Jezici (edino morje…). Plaza ni bila prevec urejena, ce je bila Pika tako navdusena, jo verjetno v sezoni kaj uredijo (smeti, naplavine…). Drugace pa mi je bil Omis na pogled zelo vsec. En domacin 20km naprej je v nebo koval ??? mlinice na reki cetini – ce gres od galeba v omis, takoj za mostom cez cetino levo (je kazipot). Menda je super oh in sploh. Nimam pa pojma a je to camp al kaj. Vsekakor ni predalec in ce bosta ze tam…

Cesta preko Knina do Splita je res cisto OK in tudi naprej do Makarske.

New Report

Close