Najdi forum

Prvič berem tale forum in omenjeno je bilo, da ste o kani že pisali. Ker nisem našla tega posta, bi rada tule nanizala nekaj svojih izkušenj s kano, ki jo uporabljam že več kot 30 let.
Moji lasje so v osnovi tanki in kana jih lepo odebeli, saj naredi okoli njih nekako oblogo ko jih pobarva.So lepe temnordeče barve (uporabljam kano z odtenkom “mahagoni” ) in se krasno svetijo. Lasje so močnejši in frizura izgleda bolj polna.

V drogerijah imajo več odtenkov kane. Spomladanski listi dajo brezbarvno kano, jesenski rdečo. Ostale odtenke do črne dobijo v glavnem z dodajanjem indiga (vedno le naravni dodatki). Seveda pa je na žalost (vonj!) najboljša kana tista, ki je najbolj naravna, to pomeni, nepredelana in nedodelana, neparfumirana (ima tudi najmočnejši vonj)… tudi barva je najintenzivnejša.Prodajajo jo v najbolj navadnih, kičastih škatlah s slikami orientalskih lepotic…. (mislim da jo pakira Hennedrog iz Francije- to piše na škatli nekje na majhno…) Ne dobi se povsod, jaz si jo kupim ponavadi v trgovini Ilirije na Tržaški.Ta vrsta kane se dobi v več odtenkih.

Slišala sem že o škodljivosti kane, poznam pa (vključno z mano) kar dosti žensk, ki si kano dajejo na lase že več kot 30 let in imajo lepe, zdrave in svetleče se lase. Ko si starejši, pride še posebno fino, ko so sivi lasje vedno svetlejši od drugih (če si redno barvaš niso oranžni ampak temnejši) in izgleda kot prameni.

Ali še ena “finta”, ki sem jo odkrila čisto slučajno…. Enkrat spomladi si date same na lase katero koli barvo iz drogerije, odtenek podoben kani-barvo, ki vsebuje “kemijo”- včasih je bil to peroksid, danes ne vem, kaj je, da barva prime… (a ne na sveže kanirane lase, ker se ne prime!).
Potem vam čez poletje ti “barvani ” lasje malo obšlesajo na soncu… Jeseni date čez njih kano in ker obledeli lasje odreagirajo svetleje kot tisti spodaj, ki niso bili na soncu, je rezultat na glavi super- kot preliv svetleje rdečkastih las povrhu na temnejših spodaj…

Mislim, da je kana lahko škodljiva, kadar je neprimerno pripravljena in nanešena na suhe lase. Kana kot prah oz. namleto suho listje izredno pije vodo in jo je zato treba namočiti v toplo vodo in potem malo počakati, da vidite če je potrebno dodati še vode, ko se napije (sicer jo res lahko srka iz las). Tudi se je ne sme dati na suhe lase- iz istega razloga.
Kana je seveda grande packarija in se je treba na packanje dobro pripraviti. Ko jo nanesete si lahko lase zavijete kar v alufolijo in/ali časopisni papir (pomagate si s selotejpom). Dobro je, da ostane vlažna, da se ne suši… Po dveh do treh urah je dovolj pobarvano… Prvič po barvanju si lahko nanesete regenerator, če imate občutek bolj suhih las..

Ko si jo dobro sperete in lase posušite ste nagrajene z lepimi, bolj polnimi in svetlecimi lasmi..

Pozdravljene!

Ker sem imela pred leti krožno izpadanje las sem se vstrašila in sem opustila bavanje. Sedaj se barvam s kano že kako slabo leto in rezultati so res izjemni, lasje so močnejši in bolj svetleči, pa tudi izpadanje se je počasi začelo ustavljati, no ga sedaj ni več.
Sem trenutno v osmem mesecu nosečnosti in se barvam 1x na mesec. Barvo si pa pustim gor celo noč (zvečer si jo nanesem na mokre lase in jo pustim gor do jutra). Zanima me če je to lahko škodljivo, namreč tudi ostale barve sem morala pustiti gor dlje časa, če sem hotela da je njihov učinek tak kot sem ga želela.
Za odgovor se vsem že vnaprej zahvaljujem in vam želim obilo lepih zdravih las !

Sonja

Naj še jaz povem svoje izkušnje z Kano ( mullerjeva ).. . brez problemov, edino kar smrdi smrdi smrdi oz. je močnega vonja. Vonj je prisoten še sedaj po tretjem pranju las, ampak ni tako izrazit, nežno močen vonj 😉 Prijelo super na svetlo rjavo barvo las ( kupila sem si intenzivno rdečo ), super. Od sedaj naprej se barvam samo še s kano, čeprav si naslednjič kupim kvalitetnejšo, zakaj, da probam 😉 Naj povem, da so mi lasje nenormalno izpadali sedaj pa oh in sploh kje pa… lahko preštejem na prste koliko mi jih izpade oz. pri česanju.. Prej sem pa kar v šopih lase pobirala, da me je bila groza. Vse se je pa začelo za Scaumo volumen ( zelena embalaža ), kupila sem si šampon in balzam.. Na začetku sem mislila, da je pač tako normalno, da ti lasje izpadajo, mogoče neki vplivi, ampak po vsakem pranju mi je šlo skoraj na jok, koliko las mi je izapadalo.. Ufff, kr stisne me ko se spomnem 😉 Šampon sem porabila do konca, balzam je pa v kopalnici za nujne primere. Sicer je bil zadnjič sos glede balzama, ampak, ga nisem uporabila, sem pustila lase oprane le s šamponom. Tako, da imam zelo slabe oz. boleče izkušnje s to ”šaumo” in kar se tega tiče, je zaključila pri meni ZAVEDNOO!!

New Report

Close