Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kanalizacija – pomoč prosim

kanalizacija – pomoč prosim

upam da mi bo kdo lahko svetoval. namreč, pri nas delajo kanalizacijo in so glavno cev za fekalije dali samo cca 40 cm pod asfaltom. kar se je meni že v štartu zdelo prenizko. sedaj bomo imeli nemalo težav, ker je njihova cev na višjem nivoju kot naša cev od greznice, dr…ekec pa na žalost “ne gre gor”.
kaj se da narediti? za pretočno črpalko mi ni, ker dela na elektriko, ta bi bila pa na naše stroške pa še 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ni. izvajalec pa pravi da dela po načrtih projektanta…
ker jaz nisem toliko v teh stvareh, niti se ne razumem v te razne meritve, me zanima, na koga se lahko obrnem, da bi bil neodvisen in bi mi lahko svetoval ali je vse narejeno po pravilih in kakšna bi bila najboljša rešitev.

pa je razlika v višini. nekaj moraš vedet: če je njihova cev višja od tvoje lahko pride do vdora vode v tvoj sistem in potem bo pestro….

magari kak jašek več za svaki slučaj če pomaga seveda

kaj pa če bi komunalno družbo kaj poklicala (oni so upravljalci tega omrežja)

ma še kdo od tvojih sosedov take probleme

bejž če ne forum od gradbeništva. morda dobiš kak nasvet

Ne vem sicer, kako globoko morajo kopati, vem pa, da je 40cm absolutno premalo. Noben projektant ne more in ne sme narediti takšnega projekta, torej je pri vsem skupaj nekaj hudo narobe. Ali ti ne mreiš prav, lai pa izvajalec goljufa. V vsakem primeru ima vsaka gradnja nadzornika, ki je zadolžen za kvaliteten nadzor in ga moraš obvestiti. Če ne bo naredil nič, pokličeš inšpekcijo, ki bo takoj ustavila dela. Ne dopusti, da ti bo v primeru poplav hišo preplavila kanalizacija drugih!

Inšpekcija, drugače bodo same težave in to čim prej! poročaj kako ti je uspelo.

Kanalizacijske cevi se mora polagati najman na globini 80 cm (dno cevi na globini 80 cm ali več). Manj ko 80 cm ne sme biti. Če je to res, kar praviš, se obrni na nadzornika gradnje (Kdo je: je napisano na gradbiščni tabli, ki mora biti postavljena na začetku gradbišča).

Ne razumem kaj imam poplava opraviti z fekalno kanalizacijo. Vod fekalne kanalizacije je zaprt sistem, kamor meteorna voda nima vstopa. To je tudi celotna poanta javne fekalne kanalizacije. Manjše onesnaževanje okolja kot greznice in te zadeve.

mam ist problem bom moral naštimat pumpo da dvigne fekalije nad kan. cev v jašek in prossti pad v kanal ,da ne naredi natege in potegne fekalije iz glavne cevi nazaj v greznico

Pri teh črpališčih je potrebno redno praznenje večkrat dnevno , ker drugače se razvijejo plini in udarja smrad v hiše. Ta problem sem imela jaz, ker dve hiši, ki sta imata črpališče tega nista počeli vsak dan in so črpalko vkljapljali 2 x tedensko, nekaj hiš smo pa imeli potem neznosne udare smradu v hiši. Zdaj so ugotovili kateri hiši sta, jih opozorili in sedaj imamo trenutno mir. Se pa to ponavlja vsako leto, sedaj so jim iz inšpekcije povedali, da bodo kaznovani. Upam, da bo zaleglo.

ena mona

Fekalna in meteorna kanalizacija sta načeloma res ločeni. Zaradi napačne uporabe materialov in šlamparije pri izgradnji, pa so nekaj čisto običajnega netesnosti na spoju cevi z jaškom. Če pride do poplav, se zaradi ogromne količine meteorne vode njen pritisk na spoj tako poveča, da ta dobesedno v slapovih vdira skozi slaba mesta. Taka mešanica potem izbruhne ven na najnižjem mestu. Pri lanskih poplavah je tako kolegu dobesedno drek napolnil kletne prostore do višine 60cm. Ko se je voda umaknila so s kamerami ugotovili da sistem ni nikjer poškodovan, le spoji med betonskimi jaški in plastičnimi cevmi niso bili nikjer na celotni trasi vodotesni.

lepa hvala vsem za vaše odgovore.

sem dolžna še nekaj odgovorov :
– razlika v višini, ki sem jo jaz laično izmerila, je približno 15 cm. sem kontaktirala izvajalca, je naredil meritve in pač prišel do zaključka, da je res razlika. na moje vprašanje, koliko je izmeril, mi pravi da mi pač točne številke ne more dat, da se lahk zmoti za kak cm. in sem ostala brez odgovora…
– tudi sosedje imajo probleme, enemu gre na “knap”, drugi že koplje in pravi do bo moral tudi v hiši, v prostoru kjer ima cev, kopati. ima pa vse v ploščicah in ga skrbi zaradi nastalih stroškov. še eni sosedi so naredili dva izhoda (tega sicer ne razumem čist točno kaj je mislila), imajo črpalko, je pa bila razlika baje 50 cm. in še bi se kaj našlo…

Mi pravi izvajalec da bom mogla verjetno prebiti zid iz kleti, pa kopat…sem ga vprašala kdo bo kopal in na čigave stroške, pa je bil tiho…
Mi je pa povedal da bodo imeli sestanek z komunalo in bo “moj primer” še posebej izpostavil. Tako da čakam kaj bo…

glede na to, da so ti priklopi dragi – poskušajte se zmenit, da se vaši strošk odštejejo od stroška priklopa, preostalo pa doplačate

pa inšpekcijo dajte mal povabit na obisk, ker se mi zdi da tam precej reči šepa. in ko bo sistem enkrat obratoval, so posegi težji, dražji in kompleksejši

New Report

Close