kanapeji
Kanapeje jaz pripravljam sama, se zgodi, da tudi za druge.
Ni nobena umetnost, le držati se je potrebno par pravil:
1. Na en kanape daj stvari, ki gredo skupaj in ne preveč (ne gre naprimer kos salame, sir, oliva, jajce, kumara in še zastavica….tu mač vsega).
2. kanape mora biti tako majhen da ga primeš in poješ z 1 roko in enkrat ali dvakrat v usta.
3. vse sestavine sveže obvezno
Nekaj idej:
1. pršut, sir, oliva
2.suha salama, jajce, kumara
3. sir, kos hruške, pol oreha
…..
Lahko uporabiš različne namaze, skuto, puter,majonezo v vrečki na tanko odrežež in dekoriraš, češnjeve paradajze, grah, mandlje, kapre, ni da ni.
Za podlogo čimbolj čvrst kruh, lahko tudi surov toast, 1 kos daš na 4 dele, lahko izrezuješ z modelčki za piškote…
malo se potrudiš, pa je zelo atraktivno in dobro.
Se pa porabi kar nekaj sestavin, če hočeš res dobro, tako da v nobenem primeru ni poceni!!!!!