kanarski otoki
Ni napisano, kam na Kanarske otoke – na kateri otok. Midva sva bila na Tenerifih oktobra. Potovala sva z nemsko agencijo, polet je bil z Dunaja, trajal je priblizno pet ur. Ura je tam za eno uro nazaj. Vreme – konec oktobra je bilo tam ful toplo, dnevne okoli 27-30 stopinj C. Ceprav se je kdaj pooblacilo, je bilo toplo. Spet je cisto odvisno kam gresta in v kateri hotel – v mestu, kjer sva bila midva, je bilo malo hotelov na sami plaži, tako da sva več ali manj uporabljala hotelski bazen. Na Tenerifih sta dve bolj prometni, veliki, dolgi, peščeni plaži in tam je ponavadi ful gužva. Ogromno ponujajo izletov z ladjicami med otoki, tudi po samem otoku, niti ne tako poceni,. res pa je, da je veliko zanimanja in so ti izleti kmalu zapolnjeni. Tako da če ju zanima, naj se čimprej pri predstavniku agencije pozanimata za termine izletov. Nima smisla, da ti razlagam, kaj je na Tenerifih še zanimivo, ker mogoče ne gresta tja. Hrana v hotelu je bila čisto evropska (večina turistov je Nemcev in Angležev, v tistem času je bilo več upokojencev). Njihova flora je bila meni nadvse všeč – povsod palme, strelicije, hibiskus – splača se oditi v kakšen botanični vrt, kjer je tega ogromno, ali pa zgolj mestne parke, ki jih ni malo in so zelo lepi. Morje – vsi so nam govorili, kako bo morje mrzlo – Atlantski ocean in to, ampak sva bila prav presenečena, namreč ni bilo dosti razlike v primerjavi z Jadranom (pa sem jaz sicer bolj zmrznjene sorte). Govorijo več ali manj vsi angleško, mogoče nemško nekoliko bolj. Mogoče toliko za enkrat.
Lp,