Najdi forum

kaneloni

Zanima me, kaj so to kaneloni in kako se naredijo.
Videla sem jih že zamrznjene, ne vem pa, ali je to tisto testo z mesom, ali samo testo, ali kaj?

Ali ni že čas, da se oglasi kuhar Marko?

če se ne motim je to meso zavito v palačinko.

V navadno palačinko? V kuharskih knjigah, ki jih imam doma, ne piše nič o tem.

neeeee, a ni to isto, kot ravioli? je testo, navadno pac, v katerega so zaviti razlicni nadevi.

ne vem! 🙂

kanelon je PALAČINKA……v to palačinko pa lahko marsikaj zavijete,npr.šunko in sir….zavijete,spnete z zobotrebcem,panirate (moka,stepeno jajce,drobtine) in ocvrete v olju…..to je to….poleg postrezite s tatarsko omako…..

To je jed lahko pripravite tudi za goste, če jih imate, ker pripravljene počakajo.

Palačinke specite čimbolj tanko in brez sladkorja (z malo Radenske so bolj rahle). Poleg nadeva, ki ga je omenil Jože, lahko še podušite mleto govedino z začimbani, ali špinačo ali pa tudi katerokoli zelenjavo, ki jo imate radi (nekateri delajo tudi z možgani – jaz jih ne maram).Če palačinke niso premajhne, jih lahko prepognete tako, da vam ni treba uporabljati zobotrebcev (lahko so nevarni, če se ne vidijo, da se zapičijo v usta).
Zavite rolice, povaljane v moko, jajca, drobtine, lahko daste v hladilnik. Ocvrete jih v nekaj minutah, samo da dobijo barvo (več ni treba, ker so sestavine že kuhane), tik pred serviranjem.
Jeste jih lahko s tatrsko omako, kot pravi Jože ali pa tudi z vsako sezonsko solato. Nam gre najbolj v slast s krompirjevo.
Dober tek!

Najbolj nevarno je,da kanelone pripravite in panirane shranite v hladilnik.
Zakaj????
Zato,ker so jajca lahko (zelo možno) okužena s SALMONELO….palačinka je verjetno sterilna,ker je tanka in pečena na vročini,sir in šunka tudi,saj lahko jemo takšno kot jo kupimo…torej palačinko nadevamo s sirom in šunko,zavijemo,spnemo…..do tukaj vse v redu…..sedaj pa vse skupaj povaljamo v moki in surovih jajcih (okuženih s salmonelo)…..salmonela pa lepo prodre počasi v središče kanelona v sir in šunko……mi pa v dobri veri,da je palačinka in sir in šunka OK (sterilna) na hitro ocvremo in niti ne pomislimo,da je med tem časom salmonela prodrla v središče kanelona in glede na to,da smo vse skupaj na hitro ocvrli,v središču temperatura ni dovolj dolgo delovala,da bi uničila salmonelo…..saj sir se je stopil in pregrel,ampak salmonela se ni uničila,zagotovo ne…..zato nikoli ne pripravljajte kanelone na zalogo,ampak jih vedno takoj ocvrite……….
upam, da sem koga obvaroval težav s salmonelo…..ker sicer nimam navade težit….

Točno. Jaz jih delam s sušnko in sirom, različico tudi s suho salamo in sirom, mletim mesom (pripravljenim kot bolonjka omaka ali pač šrepraženim in dodanim grahom in korenčkom). Skratka čisto po občutku.

zobotrebca pravzaprav nikoli ne uporabim, Zvijem palačinko (pazim, da je testo za palačinke dovolj slano, sicer ni okusno), paniram in dobro stisnem in v olju, ko cvrem se nikoli ne odprejo.

ojla.
Sam se ne spoznam na jajca , ker jih ne jem (če se le da ).
Doma pa žena pripravi kanelone brez jajc:
-palačinke naredi samo z mlekom,moko,malo soli in malo radenske .Ostalo po istem kopitu.
-panira pa : zmeša moko,vodo,malo začinke in sojino omako (nekaj kapljic)
tako da je masa dokaj redka (po občutku). V zmesi povalja pripravljeno hrano
v tem primeru kanelone(zraven je dobra tudi ocvrta zelenjavabrokoli ,cvetača korenje…),ter nato še v drobtinah.Dobro je to dvakrat ponoviti,da sir med cvrtjem ne steče.
Za ocvrt sir je dobro 3X spanirat.
-majonezo pa pripravi : v posodo vlije 1dcl alpskega mleka
meša z mešalnikom in med mešanjem vliva olje (v zelo tankem “curku”) Po približno 0.5l dodanega olja ali malo več se začne zmes strjevati (ne vem zakaj ?) Potem je pa potrebno nehati mešati po občutku (ga sčasoma pridobiš),da se vse skupaj NE pokvari (mislim da se mleko sesiri).
No najbolje je nehat mešati malo predno se sesiri.Zatem doda žlico senfa , malo soli pa kakšno začimbo(baziliko , majaron..) ter vse skupaj še MALO zmiksa.
Iz te majoneze potem naredi ali francosko ,ali tatarsko (brez rib) ali pa malo improvizira.
To sem napisal za tiste ki jim je všeč doma pripravljena hrana(ki pa ni preveč zdrava -katera sploh je?- zaradi cvrtja).

Živijo !
Ocvrti kaneloni so zelo okusni, jaz jih pripravljam s špinačnim nadevom, mletim mesom ali gobami. Kaneloni niso samo ocvrti. Lahko so gratinirani ( italijanska jed ). Oni sicer zavijajo v rezančeva testa, dobri so tudi s palačinkami. Te nadevate z različnimi nadevi, zavijete, zložite v pekač in prelijete z bešamel omako. Gratinirate v pečici 1 uro. Tako se izognete cvrenju.

LP

In za te gratinirane kanelone se v trgovinah kupijo ze narejene testene cevke, ki jih samo nadevas in seveda speces.

Točno to je tisto, kar iščem! Seveda se bom sčasoma tudi sama spravila delat kanelone po vaših receptih, ki ste jih napisali – hvala!

Halo, Jože!
Hvala, ker si bil pozoren, da sem premalo natančno opisala tako pripravo kanelonov, ki stojijo. Tudi jaz jih delam tako. Pripravim vse (napolnim, zvijem), postavim v hladilnik, do prihoda gostov. Šele takrat jih povaljam v jajcih, moki, drobtinah in paniram. Popolnoma prav imaš, da ni dobro, da stojijo, čeprav v hladilniku, panirani.

Še enkrat hvala za dopolnitev in lep pozdrav, Urša!

To sem naredila tudi jaz, nekje pa se nekaj “zamutila”. Te cevke so trde (posušeno testo), krasno se nadevajo, ker so trde. No, ko vse to spečeš, je testo surovo in še bolj trdo. Občutek imam, da bi se te cevke morale nakako navlažiti, ali kaj podobonega.

Cevke moras prej skuhati (poglej navodilo na skatli) in jih nato napolniti.

Kje pa si jih kupila? Jaz sem že malo gledala naokoli, pa jih nisem videla.

Manja se moti! Cevke se ne kuhajo v vodi. V cevke vstaviš kar želiš (mleto meso, sir, šunko, paradižnik, …) in jih nato zložiš v pekač. Po navodilih proizvajalca, ki jih dobiš na škatli, nato kanelone POKRITE pečeš v peči. Preden jih vzameš ven, jih lahko prekriješ s sirom in bešamelom. Pa dober tek.
Pašto oz cevke, kakor jih nekateri imenujejo proizvaja BARILA. Mslim, da jih boš dobila v Mercatorjevih trgovinah.

Ravioli so podobni tortelinom, torej zavitki iz testeninske plasti z nadevi.
Kaneloni so “cevi” iz testenin, ki jh napolniš z mletim mesom, podobno kot za lazanje. V gostilnah to poenostavijo in dajo kar v palačinke in potem vse skupaj še ocvrejo, bljak.

Ne originalno, ni to kanelon!


kaneloni so šunka in sir zaviti v palačinke (tople) ki jih nato zvijemo ter ocvremo

meni osebno so v palačinkah bolši kot v testu.
Tud jaz delam palačinke brez jajc (vse enako samo jajca izpustim, radenske ne dam, pa so ravno tako zelo rahle).
Paniranje:moka-mleko-drobtine-mleko-drobtine. Tu mleko čist super lepi, se ne odprejo pa ne uporabljam zobotrebca.

New Report

Close