Kangler – pranje možganov
Ljudje, imam eno vprašanje!
Kako je lahko Franc Kangler državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve? Gospod je bil odstavljen s strani ljudstva kot župan, bil/je v nekaj predkazenskih postopkih, razveljavili so mu diplomo…
Čistilka, ki želi delati v osnovni šoli, mora k prijavi za službo priložiti potrdilo, da ni v kakšnem kazenskem ali predkazenskem postopku ter da ni bila pravnomočno obsojena!!!
Mislim, da so nam popolnoma oprali možgane s tem virusom! Sama delam v šolstvu in vam povem, da je bilo prejšnji teden prav noro. Pri nas smo imeli na vsake 2m razkužila, odprli so toplo vodo (ja, drugače teče samo mrzla, ker se špara!!!), luftali smo kot nori (ne samo med odmori kot ponavadi, ampak so bila okna odprta na stežaj ves čas), na polno smo težili otrokom z umivanjem rok, čistilke so večkrat na dan čistile kljuke vrat. Meni se je dobesedno zagravžalo odpirati vrata z roko, kaj šele, da bi prijela zvezek od kakšnega učenca. Včasih so me kakšni otroci z razredne stopnje še objeli, zdaj pa sem že vnaprej, ko sem videla, da se mi kdo približuje, glasno povedala, da se to pa zdaj ne sme. Zdaj, ko razmišljam za nazaj, se počutim prav slabo, ker drugače res nisem taka.
Itak sem se prehladila od vsega tega prepiha in moram priznat, da me je blo kar strah, da ni koronavirus. Po treh dneh pa sem čisto zdrava, skratka navaden prehlad.
Zakaj pa mislite, da je pandemija oz. epidemija? Samo zato, ker v zdravstvu ni dovolj kapacitet – ne postelj ne zdravnikov in drugih zdravstvenih delavcev in ne ustreznih aparatur. To je edini razlog. Ampak za to so krivi tisti, ki so na položajih, ker že desetletja samo šparajo, in kopičijo denar v svojo malho. Isto je po šolah. Po šolah v Sloveniji v 21. stoletju šparamo s papirjem! Da ne govorim o telovadnicah, ponekod še žog nimajo dovolj. Po drugi strani pa je denar za bedarije, npr. v Kamniku za neko faking razgledno točko iz Starega Gradu.
Dejmo se končno zbudit!