Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Kango ali berlingo?

Kango ali berlingo?

Lep pozdrav vsem. Mi doma ne vemo, za katerega bi se odločili, zato me zanima, kakšne izkušnje imate z enim in drugim, kateri je boljši in zakaj?

Berlinga absolutno

Pri Renaultu dobis za enak dnar (ali se drazje) dosti manj. Pa še Reno je :> Ne, hvala, nikol vec. Pa Berlingo tud lepše zgleda, vsaj za moj okus.

Odvisno ali bencin ali dizel. Če bencin pomoje kango (mi ne sede 1,6 mašina od peugeota – ful pije), če pa dizel je vseeno – oba motorja sta dobra (tako dCi kot HDI).
Moj glas je za kangoo.
lp

Kaj pa Doblo? Cenejsi po ceni, po vzdrzevanju in tudi JTD motorji so trenutno najboljsi med dizli.

Doblo ma neke cudne kombinacije

1.9, 63KM dizl – nimam izkusenj ampak cuje se švoh, tud navor je za dizla obupn, prav tako poraba (če primerjaš z nemcem 1.9, 68KM, kjer je poraba med 5.5 in 6.5)

1..6, 103KM, bencinar – ta pije pa še več.

Notri zgleda ko da bi priso na eno vesoljsko postajo 🙂

hmmm… mel sem kangooja in mi je bil zakon…
razen motorja 1.2 je prešvoh, 1.4 preveč pije, 1.9d prešvoh, 1.9 dci se mi zdi pa predrag…
berlingo torej…

Za doblota poglej mnenje na avto.net-u.

Andraž pozabil si na 1,5dCi mašino v kangooju. Navora da se ti zmeša. Pa tudi cena ni pretirana.
lp

Jaz imam Dobloja JTD (100 KM). Zanj sem se odločil, ker je prostornejši, hitrejši in cenejši od Berlingota in Kanguja. Lepotnih nagrad pa z nobenim ne boš pobiral. Motor je super in je močnejši in z več navora kot unadva – povprečna poraba po 8.000km pa je pod 6l.

Hvala lepa vsem za mnenja, bomo še malo pretehtali, pol pa se odločili.

Mi imamo dve leti star berlingo, s katerim smo zelo zadovoljni in nam dobro služi. Ravno sedaj se odločamo za prodajo, ker nam pri treh majhnih otrocih že malo zmanjkuje prostora. Če ste zainteresirani, pokličite Tomaža iz Šiške v Ljubljani na mobi 041 534 008.
Je pa res primeren družinski avto, ki ga priporočamo. Pokličite!

Z mojo drago, ki je zaradi bolezni vezana na uporabo invalidskega vozička sva prejadrala mnogo salonov in se pač zaradi potreb in lažjega vstopanja v avto odločila za kombinirano vozilo, tudi vozička ni treba razstavljati (električnega),… Ker je pač kriterji njeno počutje v avtu in prostornost in udobnost sva se odločila za Fordovega Tournea conecta, berlingo ni imel 1,9 l motorja (omejitev za povračilo davka od motornih vozil), kangoo pa ji je bil sedež premehak in se ni mogla udobno namestiti v sedežu. Res da je nekoliko dražji od ostalih, vendar se da dobiti diske spredaj+zadaj, ABS+sistem proti zdrsavanju koles in elektronsko porazdelitev moči. V testih, ki sem jih bral je imel boljše zaviranje od ostalih. Res, da ni design “ultramodern”, je pa najnovejši. Pri Summitu so nam tudi ponudili ugoden popust.
Hvala jim.

Lp

Ozvy

Glede na to da imam berlingota in sem vse avte v tem razredu prešnifala totalno ti definitivno priporočam berlingota.
Meni se je zdel kot dan in noč proti kangooju.
Res da sem prvega kupla 5 let nazaj in da pri drugem niti pomislila nisem na kangooja je zame še vedno citroen pionir mad temi avti.
Ko sem vidla lani v Ženevi novega kanguja nisem mogla verjet da po par letih prodaje naredijo še hujši avto kot je bil prejšnji.
Kakovost na psu- vsi predali so viseli, stranske police so izgledale kot omarice v 20 let stari kamp prikolici in za finiš ko se vsedeš za volan al pa na zadnjo klop- si odločen.

kar se pa motorja tiče je andraz lepo napisal in zadnjič je bil test v autobildu kjer je bila pomankljivost kanguja ravno 1,5 dci mašina. Vse avto so obtežili z 150kg in so ga ostali pihnili kot za šalo.

Priporočam pa še fordovega tournea, je pa tdci mašina zasnovana na hdi-ju tako da bistvene razlike razen v obliki ni.

tko je to če lahko kangoo vozjo francozi italiani španci….nemci pol azije bo pa tud mene k sem iz majhne micro državce slovenije

New Report

Close