Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kantarion olje

Kantarion olje

Mi kdo lahko pove za kakšno olje gre oz. prevede iz hrvaščine “kantarion ulje” Kakšno olje naj bi to bilo in kje v Lj. ga dobiti.

Hvala

To je šentjanževo olje, priporočam!

Šentjanževo olje, dobi se ga v lekarni.

>http://www.google.si/search?hl=sl&q=kantarion+ulje&btnG=Iskanje+Google&meta=&aq=f&oq=

šentjanževo olje

Lahko ga narediš tudi sama. Na tržnici kupiš svežo šentjanževko, če jo pa poznaš pa jo lahko sama nabereš. potem jo doma nasekljaš in daš v olivno olje (najboljše je domače, sicer pa tudi kupljeno ok) v bel steklen kozarec. Olje postaviš na okensko polico na sonce za 14 dni in postane temno rdeče. Potem precediš in imaš spravljeno na hladnem. Odličen je za sončne opekline in vneto kožo (pordelo rdečo ritko pri dojenčkih). Pa še kup drugih reči, a ne poznam … Sama sem ga uporabljala le za sončne opekline in pri mojih otrocih za vneto ritko.
Za opekline je pa čisto res super. Ko sem bila smrklja sem prišla iz smučanja opečena, da mi je koža zatekla, oči sem komaj držala odprte. Zvečer sem se namazala, Zjutraj je oteklina že izginila in rdečina je že kazala na rjavo. Super zadevica!

New Report

Close