kapljica krvi na lulčku
pozdravljene,
zanimajo me vaše izkušnje v podobni situaciji. danes zjutraj sem otročka (še pleničar) umila pred odhodom v vrtec in ko sem mu z robčkom prebrisala lulčka, sem na robčku opazila kapljico krvi. zdravnik še ne dela, ga bom popoldne poklicala, vendar mi ni jasno odkod kri? a je katera imela podobne izkušnje in kaj je bilo?
hvala za odgovor.
Pozdravljena mandy lee
Ali ima otroček kakšno ranico, je videti, kot bi bilo rdeče, vneto? Kako pa je s kožico, gre dol? Kakšne barve pa je bil urin na plenički? Če je normalen, potem, gre verjetno za kakšno ranico, ki si jo je lahko sam naredil (moj se je pri 2 letih tako igral z njim, da je imel vse podrgnjeno) ali pa se je poškodoval, med vlečenjem kožice dol?
zvončica živjo,
nič nisem videla, da bi se igral z njim in morebiti iz tega poškodoval. urin je bil normalne barve in tudi posebnega vonja ni bilo začutiti. mogoče je vrh lulčka bil čez vikend malo bolj rdeč. moram še eno uro počakat, da pride pediater v službo, da preverim a zastonj zganjam paniko al se po službi pridemo pokazat.
Potem verjetno ni nič hudega, sploh če otrok ne toži, da bi ga kaj bolelo, vseeno pa vprašaj pediatra.
Draga mandy lee
Upam, da ste že vse rešili in, da ni bilo nič posebnega. Verjetno bi vsaj jokal, ali tožil, ko bi lulal, glede ocenjevanja bolečine je pa tako individualno, da je res težko po tem soditi, kot pravijo vsaka mama najbolje pozna svojega otroka:)