Kapljice za ušesa
Kako naj dosežem, da bodo kapljice stekle v sluhovod? Že nekaj dni brezuspešno poskušam pa vedno, ko vstanem vse steče ven. Kljub antibiotiku (Amoksiklav) in kapljicam (Dexamethazon-neomycin) ni še nič bolje:(. Naj grem nazaj k zdravniku ali naj še počakam? zdravila jemljem od četrtka zvečer.
Hvala za vsak nasvet!
Po kapljicah odleži vsaj deset minut na vsakem boku posebej. Sicer pa še moja izkušnja. Imela sem trikrat hudo vnetje ušesa, sluhovoda in bobniča, tako da so mi celo rezali zagnojen del in vstavljali trak. Bila sem več dni v bolnici. Niso pomagali niti zelo močni antibiotiki, ki sem jih dobivala po infuziji, dokler ni v ORL ambulanti zdravnica posumila na gljivice. Začela sem zdraviti z Canesten kapljicami in od takrat težav ni več. Na gljivice se lahko sumi, če je v ušesu zelo malo ali nič masla.
Antibiotiki začnejo delovati šele po nekaj dneh. Tako da je čisto možno, da te še boli. Kapljice (tiste brez recepta) pa so po mojih izkušnjah bolj brezvezne in tudi v lekarni mi je rekla, da ne pomagajo, ko je že napredovalo vnetje.
Pokliči v dežurno ambulanto in vprašaj, če lahko poleg antibiotika ješ še kaj proti bolečinam. Pri meni je trajalo 14 dni, da me je nehalo boleti, potem mi je pa še skoraj 1 leto šumelo v ušesih in sem mislila, da bom oglušela. Zdravnik mi je potem dal še eno dozo antibiotikov in nato še kapljice z antibiotikom.Zdaj je vse ok.