Najdi forum

KAPRE?

Danes sem kupila kapre,zdaj pa ne vem v katero hrano jih naj dam!
Kam jh date kot začimbo v katero hrano?
Zelo bom vesela vaših odgovorov,hvala že v naprej!

Lp,VANJA

V iskalnik vtipkaj “kapre”:

Tukaj imaš nekaj opisov:

Sama jih dajem v (in kot okras na) filana jajca, razne namaze, pašteto ipd.

Sori, napačnega sem prilepila!:))

Tale bo boljši:)

Namige sem sicer pobrala tukaj po forumu, iz vsega skupaj sem potegnila nekako takšno pravilo: glede na to, da so malo slane in malo kisle, jih dodajam, kjer bi pasale tudi npr. na drobno narezane kisle kumarice. V glavnem vse sorte namazi, vendar tudi pikantne omake, npr. lečina.

Če priznam, se sama niti ne spomnim nanje, za to sem jih še premalo navajena, me pa opomni recept. In če priznam, okusa ne ločim toliko, da bi takoj rekla: A, tukaj pa manjkajo kapre…
LP Mimi

Jaz jih dodam vsem omakam (malo dve tri kaprce), pri katerih uporabljam tudi gorčico, v glavnem za temnejše meso (govedina, stegna puranja, nogice piščanca…) Kakemu raguju po vsej tej kombinaciji dodam še mali košček sardelnega filetka iz slanice in dobim res poln okus omakce…
po želji in trenutnem razpoloženju…

mene pa zanima, katere kapre so boljše : tiste bolj drobne ali tiste bolj velike, ki imajo zraven še pecelj. Je sploh kakšna razlika ?

Hvala za odgovor in lp, Maja

New Report

Close