Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kar naenkrat noče v vrtec

Kar naenkrat noče v vrtec

Do sedaj, razen prvi teden (lani septembra) nismo imeli problemov. Zdaj se me pa pred igralnico oklene in me ne izpusti. Potem se pa pregovarjava, pogajava,… Ko sem jo vprašala zakaj noče ostati v vrtcu, je nekaj časa ponavljala ZATO, no potem je pa le našla razlog: ker me____ tepe. ko sem to omenila vzgojiteljicama sta rekli, da je ____ res malo bolj nasilen in da nagaja ostalim, da pa nista opazili da bi bilo z mojo hčerko kaj posebnega in da bosta pozorni. OK

No danes pa spet ni želela v igralnico, je rekla da gre k vzgojiteljici L. Zjutraj, dokler se ne zberejo vsi je z njimi v igralnici druga vzgojiteljica, potem pa gre ta domov in sta z njimi vzg. L in pomočnica (midve prideva v rtec okrog 7.20). Zakaj: ker jo je sram!!! No takrat je ravno vstopila pomočnica, z njo je šla brez problemov. Tudi pri vzg. L ponavadi ostane brez problema, je pa ona zjutraj ponavadi v drugi igralnici ali v pisarni.

A ne mara bit z vzgojiteljico, ki je z njimi zjutraj ali pa z ostalimi malčki. Lahko pa bi bil tudi kak brezvezen razlog in išče brezvezne izgovore. Ker ima tudi drugače napade trme, kompliciranja (stara je 3 leta in pol in je taka kot ste zadnjič razpravljale, sposobna se je razjokat za vsako malenkost, če ni po njenem je kriza,…). Ampak zaenkrat nam jo uspeva obvladat. Tole z vrtcem me pa začenja skrbeti.

ej, tole je pa kot bi jaz pisala. vse je natančno isto in tudi leta se ujemajo. samo da se je pri nas to dogajalo en mesec nazaj in je minilo (trkam) po enem do dveh tednih. zdaj je ok, čeprav je ravno danes baje spet komplicirala zjutraj in se je oklepala atija in jokala za njim. pa je drugače izredno samostojen in nekompliciran otrok.

ampak res do pičice vse je isto kot pri vas (XY jo tepe, pa nova “študentka”, ki je vskočila namesto pomočnice, ki je zbolela, ni ok ipd…) mislim, da je to kak razvojni štos 3,5 letnic… no upam…

čau

Mi smo imeli tudi “huda vrata” recimo. Vrata v igralnico so bila “huda” – ves čas ista, z ves čas istimi slikicami polepljenimi gor…
Faza, ki pride in mine. Manj se boš pregovarjala, boljše bo. Ali pa naj jo nekaj časa v vrtec vozi kdo drug, če imate to možnost.
Jaz sem imela nepopisne bitke zjutraj eno obdobje (ravno taka starost je bila), potem je pa vzgojiteljica pripomnila, da je bl otrok tak samo kadar sem ga pripeljala jaz. Ko sta ga pripeljala oče ali dedi je bilo vse OK.

Aja, pri nas se je to začelo pri dobrih treh letih, v vrtec je šel pa takoj po koncu porodniške. Zato mi je bilo še toliko manj jasno, ker je do takrat brez problemov obiskoval vrtec dobri dve leti.

Hvala, ste me kar malo pomirile. Ker potem je vedno vse OK. Pripoveduje kako je bilo fajn, kako so se igrali,… Samo zjutraj je problem. Potem pa mama kot mama… Me še cel dopoldan grize, le kaj je narobe

New Report

Close