karantena da ali ne
Ok, zdej ne vem točn kolk cajta traja da si preboleu. Če se ne motm, ne sme bit več kot 6 mescev od tega. Cepljenje ima pa vrjetn tud kakšn rok, kolk cajta je pretekl od doze.
Hitri test ti pa iz Hr v Slo vsaj zaenkrat še ne pomaga nič, ga Slo ne prizna. Razn, če se v Slo testiraš, greš na Hr in se z istim testom vrneš nazaj v roku 72h od odvzema brisa, to pa kot vem velja sam za lastnike nepremičnin.
Skratka nas je pred 10 dnevi vprašu na meji če imamo potrdilo o cepljenju, al če imamo potrdilo o prebolelosti, al če imamo PCR test, smo rekl nič, je sam reku: potem bo pač odrejena 10 dnevna karantena.
Smo sicer lastniki nepremičnine, a nas ne vleče preveč dol. Ko bo bolj ziher in, seveda, ko se bolj natančno vedelo, kako in kaj ( sedaj se vsak dan sproti kaj novega objavi). Če se bo to približno uredilo v roku enega meseca, gremo na krajši dopust, sicer pa ne. Nam je pravzaprav najbolj bistveno, da se dol počutimo dobro in varno.
Za “bomo počakali še”
Ena najbolj smešnih lajn mi je tale o varnosti… veste varno na tem svetu ne bo nikoli. Torej lahko vse skupaj takoj prodate samo vedno, ko pridete s komerkoli v kakrsen koli stik v vsaj vidnem olju biste v nevarnosti. Korona virus bo tu za večno, kot vsi ostali virusa. Do konca življenja ne boste nikjer nikoli varni. Pa še ogromno nevarnejših virusov in bakterij vas čaka praktično na vsakem koraku. Da ste carni obstajata le dve varianti. Zdetje doma v stanovanju za večno, ali da se kar obesite. V nasprotnem primeru nikoli ne boste varni
Vi živite tako, kot želite, drugi ljudje pa naj živijo, kot oni želijo. Nimate vi bolj prav od njih.
Dobro vem, kaj ima “bomo počakali še” v mislih. Slovenci so bili lani poleti šokirani, kako slabo se Hrvati držijo ukrepov. Marsikomu je bilo na dopustu zaradi tega neprijetno (druga zgodba so seveda tisti Slovenci, ki so drli na Hrvaško prav zato, ker so zanje osnovni higienski ukrepi doma fašizem).
Nivo in kultura marsikje na Hrvaškem sta nizka; maske večinoma pod nosom ali na bradi, osebje v restavracijah (terase) jih sploh ne nosi itd.
Boljše je še kak teden ali dva počakati s Hrvaško, da razviješ imunost po cepljenju in potem tvoje zdravje ni odvisno od kretenov.
Za “mene ni” – točno tako, kot praviš. Lani ni bilo niti najosnovnejših treh preventivnih ukrepov za opazit. V trgovinah, lokalih v glavnem ni bilo razkužil, masko so nosili le izjemoma, o razdalji še niso slišali. Zaradi tega smo se počutili neprijetno, ne varno. Enako so počeli turisti iz Avstrije , Nemčije, Češke. Nihče jim ni upal reči, naj se držijo ukrepov. Kako pa, pravzaprav, saj se jih tudi domačini niso. K sreči je bilo turistov res zelo malo.
Nivo in kultura marsikje na Hrvaškem sta nizka; maske večinoma pod nosom ali na bradi, osebje v restavracijah (terase) jih sploh ne nosi itd.
Boljše je še kak teden ali dva počakati s Hrvaško, da razviješ imunost po cepljenju in potem tvoje zdravje ni odvisno od kretenov. //QUOTE
Znanci so povedeli, da je tako. Bili so v Istri pred kakim tednom.
Zaradi odhoda na Hrvaško se ne mislimo cepiti. Počakali bomo, na čas, ko se bo šlo s hitrim testom. Dol se bo treba kar pazit, ja.
@ohitri ali pcr
Ja, za lastnike nepremičnin ti to velja, pač v 72h od odvzema HAT brisa v Slo se morš vrnt nazaj čez mejo,za ostale, če nisi prebolu, če nisi cepljen, velja za vstop v Slo sam PCR test. Če ga nimaš, in nimaš nič od naštetega, ti sledi v Slo karantena.
Mi smo bli na Hr 3 tedne, zato tud ne bi priznal hitrega testa.
Ok, res da je baje nekje v Puli PCR test tud 65€, tko nam je reku Slo policaj na meji, ampak ni šans da od mene vidjo da jim za ta nateg še karkol plačujem. Še za dol ko Hr priznajo tud hitri test, ki je pri nas brezplačen, se zdej nisva odločla. Moooogooooče drug tedn, ne vem.
Ampak nobene panike ni blo, itak se karantena ni kontrolirala 😀
Za “za mene ni”
No jaz si sigurno umivam roke mnogo večkrat na dan od vas, ki ste odkrili umivanje rok šele s korono. Jaz sem si umivala roke že prej. Vse ostalo kot razkuževanje rok in vsega po vrsti, maske, ipd. je pa totalno debilno. Nič nisem bila šokirana, ker se ne držijo debilnih ukrepov tudi jaz se jih z največjim veseljem nisem in se jih tudi ne bom. Med normalnimi ljudmi se pocutim popolnoma varno, ogroženo pa med psihopati, ki nosijo maske, se razkužujejo… HB, da je še nekje bil zdrav razum, se počutiš prijetno med ljudmi, ki niso histerični zaradi enega od mnogih virusov. Z mikroorganizmi se srečujemo vsak dan, mene ščiti moj imunski sistem, maske in razkužila pa prav nič. Prav nič drugače se ne počutim med ljudmi kot pred 2020 in nobene grožnje ne vidim v tem virusu
Za “bomo počakali še”
Hvala bogu, da je bilo in bojda še tako. Prijetno je priti med ljudi, ki niso histerični zaradi korone, ki ne nosijo mask in se ne razkužujejo. Histeriki ostanite doma za večno, ker na vsakem koraku vas ogrožajo virusi. Nas normalne virusi pač ne ogrožajo, če pa kdaj kaj stakneš pač preležiš par dni in je
@pravila so zato
Lej ti, sm zdrava, tko kot večino svojga lajfa in zato vem, da ne ogrožam nobenga. To s čimr pa tebe pumpajo, da zdrav človek ogroža druzga, aja seveda, kao asimptomatski, takim budalaštinam pa zarad mene vrjam še naprej. Jst vem da če sm zdrava sm zdrava, če sm pa bolna sm pa bolna in šele takrat lahk druzga ogrožam, pa spet odvisn kaj mi je.
In iz tega razloga se mi za vse te njihove glupe ukrepe, predvsm druženja z drugimi, karantene…gladko je.be.
tako je to, 21.05.2021 ob 12:25
Dam prav ” pravila so zato”. Pri sebi človek ve , kaj je prav in tako naj dela. Nihče nima pravice mu to prepovedovat. Vsak ve zase. Dokler ne škoduje drugim. Tam je treba bit uvideven. Če v nekaj ne verjame, je premalo, da bi zaradi tega ogrožal druge. Eni tega ne morejo razumet, kaj čmo.
In s cim ogrožaš druge, če si zdrav? Ma vas je vse pamet zapustila? Ste pred 2020 isto paničarili, da vsi ogrožamo druge? Sploh pa izjemno ogrožaš s tem brezveznim prehladom. Živimo normalno, brez distance, mask, normalno se rokujemo, žuramo kot prej, pa vsi zdravi. Zbolevajo pa histeriki, ki se držijo vseh ukrepov, ker taka panika, ki jo zganjate vas ogroža milijonkrat bolj kot bližina soljudi