karantena da ali ne
zadnji napotki, 23.05.2021 ob 09:17
Pcr test, cepljenje, potrdilo o prebolevnosti za dol.Nazaj: vsi v karanteno. Razen tistih , ki gredo za 2 dni. Sem prav razumel? Mogoče tudi ne?
vse si pomešal.
Za na Hrvaško je dovolj hitri test, vendar moraš imeti pisno potrdilo – sms na mobitelu ni dovolj.
Nazaj v SLO pa potrebuješ PCT dokaz:
-dokazilo o prebolevnosti
-dokazilo o cepljenju
-PCR test (če si lastnik nepremičnine je lahko HAT test)
Ena južna, 19.05.2021 ob 15:17
Ok, zdej ne vem točn kolk cajta traja da si preboleu. Če se ne motm, ne sme bit več kot 6 mescev od tega. Cepljenje ima pa vrjetn tud kakšn rok, kolk cajta je pretekl od doze.
Hitri test ti pa iz Hr v Slo vsaj zaenkrat še ne pomaga nič, ga Slo ne prizna. Razn, če se v Slo testiraš, greš na Hr in se z istim testom vrneš nazaj v roku 72h od odvzema brisa, to pa kot vem velja sam za lastnike nepremičnin.
Skratka nas je pred 10 dnevi vprašu na meji če imamo potrdilo o cepljenju, al če imamo potrdilo o prebolelosti, al če imamo PCR test, smo rekl nič, je sam reku: potem bo pač odrejena 10 dnevna karantena.
Spet si dokazalo kako glupi ste ćefurji, saj se je vedelo če si dol dlje kot 48 ur in nisi vikendaš pač fašeš karanteno, vikendaši imamo časa 72 ur za povratek v državo, ti pa glupa ćefurska glava prideš pa na mejo , evo mene, potlej pa še pričakuješ da te bodo po rokah nosili.
Magičnih 46, 24.05.2021 ob 09:50
Spet si dokazalo kako glupi ste ćefurji, saj se je vedelo če si dol dlje kot 48 ur in nisi vikendaš pač fašeš karanteno, vikendaši imamo časa 72 ur za povratek v državo, ti pa glupa ćefurska glava prideš pa na mejo , evo mene, potlej pa še pričakuješ da te bodo po rokah nosili.
V čem je sploh problem?
Vem kakšna so pravila za tja in nazaj, ne rabm tvoje glupe razlage. Tud če si dlje kot 72 ur ne fašeš karantene, če imaš seveda ob povratku opravljen PCR test. Mi se zanj nismo odločl, vedl smo kaj nas v tem primeru čaka in to je to. Nobenga problema BUD.ALO.
pcr za nazaj, 28.05.2021 ob 10:17
Za povratek v SLO je potreben PCR ? Test se naredi dol? Verjetno. V ZD, ali so kakšni posebni centri? Kako bo po 1.7.? Bo še treba te teste delat?
Trenutno je za nazaj za neprebolele oz. necepljene potreben PCR test star manj kot 48 ur od odvzema brisa. Cena je cca 65€.
Se pa dogovarjajo tudi o priznavanju hrvaških HAT testov, vendar se še ne ve, kdaj se bodo dogovorili. To bi bilo seveda ceneje (cena je 15 -25€).