Karavanke
Koliko stane prehod čez Karavanke?
1500 z osebnim avtomobilom
Morda veš kako je še s plačilom avtoceste, ki vodi do Beljaka?
Suzi,
v Avstriji ni posameznega plačevanja avtocest. Kupiti moraš Vinjeto in si jo nalepiš na šipo. Najmanjša možna je za 10 dni. Koliko pa stane pa ne vem, ker sem jo kupila na magno ko sem tankala. nič pretresljivega.
Brina
Vinjeta za 10 dni stane 1.950,00 SIT. Jaz grem raje do Beljaka čez Kranjsko Goro (prehod Korensko sedlo) in tako v Avstriji ne uporabljam avtoceste, ker do Beljaka vodi navadna cesta.
Hitreje in predvsem ceneje je, če se odpraviš lepo čez Korensko sedlo. Torej Kr. gora – Podkoren – Korensko sedlo – Beljak.
lp
Karavanke:1.500,00sit, vinjeta za 10 dni:1.950,00, ker jo za dva dni niso mel, in to je to, bila sem u soboto.Raje gremo cez Karavanke, ker vemo d a je vse okej, kot pa cez Korensko sedlo, ker nikoli ne ves kako je zaradi snega. Lahko ob vstopu ni snega, ko se vracas, pa zapade, nemalokrat smo to ze doziveli, in pol preseneti marsikoga, ki ni pripravljen na to in oni delajo zastoje, guzvo na cesti, ne, ne maram tega prehoda.Avtoceste se ne placuje, zato moras kupiti vinjeto, ki jo dobis na bencinskem servisu.
Forum je zaprt za komentiranje.