Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Kardinal Rode

Kardinal Rode

Spominjam se prispevka Bernarde Jeklin, ki je pred več kot desetimi leti v svoji famozni Jani, žaljivo manipulirala z g. Šuštarjem. Zaradi česa sedaj ne bom navajala, ker ne mislim odpirat še ene teme tule. Napisala sem protestno pismo in jo (Jeklinovo) prosila za objavo v njeni reviji. Normalno, da tega pisma ni nikoli objavila. Toliko o velikem spoštovanju do g. Šuštarja v raznoraznih sivih ali blond medijih pri nas pa mimogrede še od svobodi govora za časa LDS-ove vlade. Objavljali so tisto kar jim je tedaj pasalo, kar tako radi sedaj podtikajo današnji vladi.[/quote]
Se spominjaš časopisa Slovenec? Pa televizijske postaje TV3? Oba sta bila ustanovljena v času t.i. levih vlad LDSa in oba sta bila črna, če že rada po barvi sodiš medije, ustanovljena z namenom širjenja propagande in moči cerkvenih oblastnikov. Časopis Slovenec je doživel hitro svoj konec, TV postaja pa je dobila veliko bolj prijazne barve. Se kdaj vprašaš s čigavim denarjem si privoščijo tovrstne projekte, je kdo odgovarjal za zgrešeno investicijo???!!!!! Potem pa ti o “famozni” Jani (zakaj famozni?), katera je živela pred Slovencem in živi danes. Od česa? Od prodaje, ljudje jo berejo!
Bolj naj te skrbi kaj pomeni prihod Markeša in Slivnika v časopise kateri so veljali kot najbolj neodvisni. Oba sta ustanavljala in pokopala časnik Slovenec, pa da o Magu in še čem ne izgubljamo besed.

Očitna posledica šestdesetletnega poneumljanja in dokaz, da s poštenostjo težko preživiš.

Se spominjaš časopisa Slovenec? Pa televizijske postaje TV3? Oba sta bila ustanovljena v času t.i. levih vlad LDSa in oba sta bila črna, če že rada po barvi sodiš medije, ustanovljena z namenom širjenja propagande in moči cerkvenih oblastnikov. Časopis Slovenec je doživel hitro svoj konec, TV postaja pa je dobila veliko bolj prijazne barve. Se kdaj vprašaš s čigavim denarjem si privoščijo tovrstne projekte, je kdo odgovarjal za zgrešeno investicijo???!!!!! Potem pa ti o “famozni” Jani (zakaj famozni?), katera je živela pred Slovencem in živi danes. Od česa? Od prodaje, ljudje jo berejo!
Bolj naj te skrbi kaj pomeni prihod Markeša in Slivnika v časopise kateri so veljali kot najbolj neodvisni. Oba sta ustanavljala in pokopala časnik Slovenec, pa da o Magu in še čem ne izgubljamo besed.[/quote]

Če bi imeli časopisi Slovenec, Jutranjik (nanj si pozabil!) in Mag zagotovljen tak kapital kot ga je imelo Delo (Jana je v Delovi družini) bi verjetno dalj izhajali. Enako velja za TV3.

Pokazal si lep primer kako so imeli komunajzarji hudo oblast, da noben desni časopis ni mogel obstati, medtem, ko leve še subvencionirajo. Desničarski časopisi niso nikoli dobivali nobenih subvencij. To je pač znak preveč dikatatorske in nekulturne levice.
Pa ne mi rečt, da Jana ni razvpita revija?! Podobno, samo v rahlo milejši obliki kot Direkt.Se pravi indirektno levo hujskaška. Da poenostavim – družinska revija Kučanovega klana.

S prihodom Janeza Markeša bo, upam in verjamem, postalo Delo končno časopis, kakršen se spodobi za demokracijo.

.

Spoštovana janJA.
Ob prebiranju in sodelovanju na tem forumu velikokrat zasledim, da se izredno grdo in nekulturno izražate in žalite vsepovprek. Nisem pa še zasledil vašega prispevka, ki bi bi argumentiran in konkreten. Ne morem si kaj, da vam ne povem (čeprav bi moral to storiti moderator tega foruma), da tak način ni primeren. Gre za poniževanje določenih ljudi, s katerimi se vi ne strinjate, vendar to vam še ne daje nobene pravice, da ste zato tako žaljivi.
Kot primer, samo v tej temi ste uporabili izredno grde besede, za katere bi sicer kazensko odgovarjala.

Napisala janJA:

“Dolanc, Kardelj in podobni lopovi so stali do kolen v krvi. “
“Pokazal si lep primer kako so imeli komunajzarji”.

Gre namreč za obrekovanje in zaničevanje konkretnih ljudi, ki jih navajate.
Ta moj nasvet je predvsem dobronameren.

Kardinal Rode je povedal kar se je res zgodilo in se še danes dogaja. Ne vem, zakaj bi vas to vznemirilo?

Saj je že kar čas, da današnji komunisti izgubijo to škodljivo nadvlado.

se strinjam s teboj, kakorkoli gledaš, je to proces (dogajanja v časovni enoti) in ne more miniti momentalno, ne glede kakor si midva misliva.
grozote, ki so se dogajale pred 62 leti niso še danes umirjene (žrtve so tudi v moji družini)in ti ne moreš velik del komunistov “zabremzati” saj imajo še neko potencialno energijo. zabremzaj ti vlak pri hitrosti 120 km/h.

“pravnik”, ne morem si kaj da te ne bi obvestila, da si že davno iz mode.
Namreč piše se leto 2007, ne 1946.

Ti nič ne zamerim, ker si se oglasil.
Malo si me pa le spravil v smeh s svojimi “dobronamernimi” poskusi prevzgajanja.

Kakšna je bila moda leta 1946 ne vem. Me še ni bilo.

Kar pa se kulture govorjenja in obnašanja tiče, pa ti lahko Kljub temu zatrdim, da je veljala tako leta 1946 kot 2007.

Sem vesel, da nisi zamerila, saj kot sem napisal je bilo moje sporočilo dobronamerno.

A Vatikan lahko v Slovenijo pošilja svoje najvišje funkcionarje hujskati množice? A ni on šef za menihe in nune (kongregacije za sveto življenej)? A v Sloveniji je pa zadolžen za povojne poboje? Kaj se sekira, verjetno so bili, glede na zasluge, vsi zveličani!

Dejstvo je, da ke kardinal Rode zasedel tako pomemben položaj, kateremu se nihče drug od SLovencev ni niti približal. In zato so mu nekateri zavistni. Še posebej pa malikovalci partijskih pravljičarjev s končano osnovno šolo. Zato je frustracije potrebno razumeti.

In kaj te je tako “prizadelo” v sobotni pridigi g.Rodeta na Brezjah? Mogoče je njegova pridiga potrkala na vašo vest? Če je to to Bogu hvala za soboto. Sicer pa kaj ste mislili, da ne bo več prišel iz Vatikana v svojo domovino?

Če bi imeli vsaj končano osnovno šolo…

Bogu hvala za kardinala Rodeta, tako jasne besede nima nobeden pri nas. Sploh pa je on pravi Slovenec in ne vem zakaj ali kako on kot Slovenec ne bi imel vstopa v Slovenijo in javno govoriti. Bojše bi bilo, da v Slovenijo ne bi imeli vstopa nekateri jugoviči, ki so skupaj z rdečo kolaboracijo krivi za vse slovenske muke zadnjih 70 let (slabih 70 let).

Hujskat množico? Anti komunizem je pri nas od dneva ko je stopil na našo zemljo in jo skrunil z umori!!!

Danes so pa hujskači rdečkarji zbrani v SD, LDS, SNS,… Poglejte na primer POPTV ali kakšne časopise v rokah starih mračnih struktur.

Tebi res Rode narekuje, ne? Daj osvesti se, ta nestrpnost naj bi ne bila znak kristjana in krščanstva, karkoli zdaj že to pomeni. Rode je odgnal veliko ljudi, ki so se deklarirali kot kristjani v preteklosti, njegovi pomagači jim samo potrjujete, da so se odločili prav. Očistite in pokesajte se grehov, pripeljite pred sodišča vse te v kiklo oblečene nadlegovalce otrok, utišajte tega najedalca živcev Rodeta, pa bo ljudstvo spet verjelo. Tako pa… laže cerkev, laže vlada, zato pa zdaj taka simbioza. Za bruhat!

Rode na Brezjah: “Vrednota je lojalnost do oblasti!”

Seveda Rode poudari lojalnost do oblasti, če je le na oblasti taprava opcija. V demokratični kulturi pa bi “lojalnost do oblasti” morala nadomestiti “kritičnost do oblasti”, vendar cerkvi in trenutnim oblastnikom to seveda ni v interesu. Homogenizirali bi narod v naročju cerkve ter najraje uvedli enostrankarski sistem, v katerem bi veliki vodja lahko vladal do konca svojih dni. Take vrste “janšizem” bi bil nadvse primerljiv s frankizmom iz časov španskega fašižma.
Za dobro slovenskega naroda srčno upam, da se taka projekcija nikoli ne uresniči; da se torej cerkev neha vmešavati v državo, in da Janša in njegovi “belčki” čimprej odletijo z oblasti ter pristanejo globoko v breznu zgodovinske pozabe.

Janšizem, frankizem? Ni ga hujšega kot je recimo ropizem ali recimo pahorizem ali semoličizem ali kučanizem ali drnovškizem. Dogodki v zadnjem času pričajo, da se troši nacionalni denar za ropovo izživljanje, za umetno ustvarjanje inflacije (tu bomo levi stampedo plačali levi in desni) in videza izrednih razmer. Vse to v duhu stalinizma in titoizma. Z vsem spoštovanjem, ampak leva stran nima ljudi, ki bi lahko vodili Slovenijo. Dokaz za to sta tudi predsednika Kučan in Drnovšek. Ne vem kateri je slabši.
Res janšizem ni problem. Morda samo zato, ker je odstavil ministra Drobniča. Velik minus te vlade je neaktivnost na področju rodnosti (splavi, razbite družine). Tu imam jaz pripombe na delo vlade. Ampak tudi v tem pogledu ne vidim kakšne alternative na levi.

Hočeš reči, da bo Janša tožil na državne stroške, morebitno izgubo tožbe pa bomo plačali vsi državljani?

Ne, tu sem mislil na koliko ljudi je zaposlenih in koliko energije se porablja (še najbolj od vlade, namesto da v miru delala svoje delo) s plasiranjem te ropove laži, Slovenija pa nima nič od tega. Samo mednarodno in notranjo škodo.

Ker ni denarja. Ker ga porabijo za vse druge neumnosti. Rode se je majhne rodnosti lotil s pridigami o celibatu pred poroko (pajade), prepovedjo splava in verjetno tako kot v Afriki velja tudi to, da se kondoma ne sme uporabljati. Da bo čim več spolnih bolezni in vnetij, ki bodo načenjale plodnost.

Potem vržejo populistično vabo o brezplačnem vrtcu za drugega. Čeprav je vsem jasno, da se bo potem vrtec za prvega toliko podražil, da bodo vse dobili noter.

benaflek,

ali si kaj gledal prenos in pisanje papeževega obiska v Avstriji??
Poglej link. http://www.dnevnik.si/novice/svet/267630/, malo sem v zamudi in sem šele danes prebrala. Benedikt XVI. je dejal, da prihaja k njim kot romar in brez politično relevantnih sporočil …..

Učitelj, ki deli slabe ocene.
V nedeljo pojdite k maši …
…in rojevajte več otrok itd. (kot bi tebe poslušala.):-)))))

Še komentarje sem prebrala, ni jih dosti, so pa zanimivi, tudi slika ni slaba komentirajo.

P.s. link sem posredovala zato, ker je v komentarjih omenjen tudi naš Rode.

benaflek,

ali si kaj gledal prenos in pisanje papeževega obiska v Avstriji??
Poglej link. http://www.dnevnik.si/novice/svet/267630/, malo sem v zamudi in sem šele danes prebrala. Benedikt XVI. je dejal, da prihaja k njim kot romar in brez politično relevantnih sporočil …..

Učitelj, ki deli slabe ocene.
V nedeljo pojdite k maši …
…in rojevajte več otrok itd. (kot bi tebe poslušala.):-)))))

Še komentarje sem prebrala, ni jih dosti, so pa zanimivi, tudi slika ni slaba komentirajo.

P.s. link sem posredovala zato, ker je v komentarjih omenjen tudi naš
Rode.

Ne namenoma je dvakrat šlo. :-)))

Tale coprnica si pa res dovoli.

Zakaj ste tako pikolovski, na vse kar diši po RKC. Posebej od tebe Prababi, bi pričakovala več tolerantnosti – seveda, zaradi let, ki jih rada povdarjaš. Vzemi njegov govor z rezervo – kaj je tako hudega, če predlaga, da bi bila nedelja družinski dan, dan počitka? Pa naj bo brez maše, kdor noče iti ali sploh ne hodi. Sama ideja sploh ni slaba, saj se danes družinski člani med tednom samo več ali manj zgolj srečujemo. A se ti ne zdi, da bi bila vsaj nedelja lahko tista povezovalna, preden postanejo v neki družini samo še skupina znancev. Žal je današnji tempo prehud in se to kaj kmalu lahko zgodi. Ne reče se zastonj – nedelja je ne-del(j)a.
Kar se pa rojevanja tiče. Vsak ve zase, kako bo lahko preživljal otroke. On, kakor jaz razumem, samo apelira na starše. Končna odločitev za ali proti otroku, pa je še vedno v rokah posameznih parov oz. staršev. Jaz lahko te besede poslušam, si mislim svoje in živim po svoje. Ne vidim pa razloga, da se “strelja ” po njem zaradi teh besed, ki ne škodujejo nikomer. Nič od tega ni povedano kot grožnja ali prisila, ampak zgolj smer za verne. Zanimivo pa je, da najbolj razburja tiste, ki z vero ali RKC nimajo ali nočejo imeti nobene veze.

Če povem drugače s kontra primerom: strokovnjaki tudi svarijo in odsvetujejo kajenje, pitje alkohola. Pa zato kaj manj ljudi kadi, pije? Zgolj zaradi nekih izrečenih besed? Ne, nekatere prepriča bolezen, druge ultimat v službah ali družinah, le redki pa se odločijo iz strahu, ki ga začutijo v besedah strokovnjakov.

Sicer pa, zakaj ga pa sploh poslušate, kaj ima povedati. Prababi,članke in komentarje o njem oz. podobne vsebine v “najboljšem” Dnevniku.si, drugič preskoči.

New Report

Close