Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Kardinal Rode

Kardinal Rode

Iz tega sledi, da si verna, to pa sicer ne pomeni, da si tudi katoličanka.

Dočakali smo pridigo.
Leva, svetujem ti, da nehaš brati mladino, ker te poneumlja. G.Rode v dani pridigi nikjer ni rekel, da ateisti mečejo svoje starše v kante, ker je samo povedal, kakšen bi bil čisti ateizem. Povsem v stilu mladine, ko nekaj delno objaviš ne pa celega konteksta.

Ne vem pa, zakaj si dala prvi link v zvezi s podgano v naročju Božje matere.

Rekel je, da bi bil čisti ateizem, če bi metali starše v kante za smeti.Dejstvo, da tega ne počnemo pa da kaže na krščansko izročilo in vernost Slovencev, saj samo veren človek kaže spoštovanje do mrtvih.To je bila poanta.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Iz tega sledi, da si verna, to pa sicer ne pomeni, da si tudi katoličanka.[/quote]

Kdo si ti, da odlocas o tem, ali sem jaz verna ali nisem? Ce jaz pravim, da nisem, potem nisem. Zdaj bodo pa Skopusniki in Rodeti odlocali o tem, kdo je veren in kdo ne.

V moji druzini je tudi nekaj globoko vernih ljudi (ups, napaka, morala bi uporabiti preteklost, zal so ze pokojni). Verniki za primer. Ziveli posteno. Hodili k masi. Res globoko verni. Vendar nobeden od teh ljudi z vero nikoli ni posiljeval drugih. To spostujem. Ne spostujem pa tistih, ki svojo vero vsiljujejo drugim. Zal se ne zadevajo, da naletijo samo se na vecji odpor.

************************************************************************************************** Your fifteen minutes are almost up. Mine have lasted a lifetime. (Denny Crane)

Ja no, neko vero ocitno imas, ker pac posmrtnih ostankov pokojnih ne bi vrgla v kanto…

Spider, tvoj spomin je pomagal mojemu. Mislim, da imaš ti še najbolj prav.
Dr. Rode se je tako izrazil. Če bom kje izvrtala njegovo takratno pridigo, jo bom navedla.

Zakaj bi samo veren clovek spostoval mrtve? S kaksno pravico en Rode o tem sodi? S kaksno pravico on sodi o tem, kaksen odnos imam jaz do svojih dragih, ki so umrli? On se zivih ljudi ne spostuje. Cudi me, da ima toliko spostovanja do mrtvih.

************************************************************************************************** Your fifteen minutes are almost up. Mine have lasted a lifetime. (Denny Crane)

Po Kardinalissimovih besedah na Brezjah, si. Le malo si se oddaljila od krščanske vere in predvsem cerkve, kar je predvsem posledica bivšega režima. Vendar si je RKC zdaj zadala nalogo, da te ponovno zbliža. Utegne boleti, vendar vedi, da je to le zate dobro. V ta namen je krepko vstopila tako v šolstvo kot tudi druge državne resorje oz. tja nastavila laike z ustrezno moralno politično usmeritvijo. Zadnji primer je nova ministrica za šolstvo. Prihaja iz prave stranke. Nikakor pa ne morem ugotoviti ali je poročena. Če ni upam, da je bila tudi ginekološko pregledana, saj kot pred poroko nečista nikakor ne bi ustrezala za tak položaj.

Tako je. Slovenec je šel po gobe, ker je bil slab. In ker ga ljudje niso hoteli brati samo zato, ker je desen. Tudi desni ljudje so raje kupili bolj kredibilen časopis, čeprav ni bil desen. Poznam ultra desno familijo, ki je parkrat kupila Slovenca, kako je super, da imajo oni končno svoj časopis. Kmalu so spet presedlali na Delo. Žal je zdaj Delo v napačnih rokah in zaradi tega izgublja bralce. Mi smo ga redno kupovali, ampak ga ne več. Raje kupimo Dnevnik. Če je desničarstvo bolj pomembno od naklade, pa prav. Je Dela res škoda.

Po Kardinalissimovih besedah na Brezjah, si. Le malo si se oddaljila od krščanske vere in predvsem cerkve, kar je predvsem posledica bivšega režima. Vendar si je RKC zdaj zadala nalogo, da te ponovno zbliža. Utegne boleti, vendar vedi, da je to le zate dobro. V ta namen je krepko vstopila tako v šolstvo kot tudi druge državne resorje oz. tja nastavila laike z ustrezno moralno politično usmeritvijo. Zadnji primer je nova ministrica za šolstvo. Prihaja iz prave stranke. Nikakor pa ne morem ugotoviti ali je poročena. Če ni upam, da je bila tudi ginekološko pregledana, saj kot pred poroko nečista nikakor ne bi ustrezala za tak položaj.[/quote]

Uboga jaz, vsa ta leta slepa, zdaj ko bom morala spregledati … Toliko svetlobe naenkrat zna biti prevec za moje na temo navajene oci.

New Report

Close