Karitejevo maslo
Ena je zadnjič tu omenila, da maže otroka s tem maslom. Sem ga šla kupit, je res super. Hvala za nasvet. Eno vprašanje pa bi imela. Je to maslo vedno v takšni “grisasti” obliki, ali je še v kakšni drugi bolj “gladki” (kemijski izrazi mi ne ležijo:-))). Za test sem pač kupila malo količino (20 ml dozica) v trgovini z naravnimi izdelki, kjer ponavadi kupujem zase.
mi smo ga vedno kupili v L`occitanne in bili vedno zadovoljni – razen trdote, ki me je zelo motila.
Sedaj sem našla prav tako zame zelo zelo dober izdelek (otrok ima atopični dermatitis)
in sicer:
Otroška krema OGNJIČ 100ml
8,10 €
Temeljna vlažilna krema za občutljivo otroško kožo. Za zaščito pred škodljivimi vplivi okolja. Vsebuje izvlečke jojobe, olivnega olja, ognjiča, avokada in karite maslo.
zelo lepo mazljiva.
Karitejevo maslo)
Mogočno karitejevo drevo (Butyrospermum parkii) je sestavni del podeželske kulture prebivalcev Afrike. Iz drevesnih oreščkov pridobivajo dragoceno naravno karitejevo maslo, katerega že skozi stoletja domorodci uporabljajo za nego kože.
Čisto nerafinirano, kremasto karitejevo maslo je zelo vlažilno, hranljivo, bogato z vitamini A, E in F (antioksidanti) in naravnimi maščobnimi kislinami.
Karitejevo maslo je namenjeno negi obraza, telesa in las ter primerno za nego pri različnih kožnih spremembah. Lahko ga uporabite kot osnovno kremo ali pa mu dodate vaša najljubša eterična olja. Maslo varuje kožo pred soncem in izsuševanjem, mehča in gladi suho ter hrapavo kožo, gladi drobne gubice in preprečuje njihov nastanek, podpira sposobnost obnavljanja in lajša ter preprečuje težave s kožo.
* Barva karitejevega masla varira v odvisnosti od okoliščin in časa nabiranja. Barvni razpon se razteza od sivo olivne do slonokoščene bele oziroma kremno rumene barve.
Navodila za uporabo:
Maslo segrejte med dlanmi in vmasirajte v kožo. Primerno je tudi za nego in zaščito ustnic, posebej za suho kožo na komolcih, kolenih in stopalih.
Primerno za:
Vsak tip kože, tudi problematično, občutljivo in otroško
Karitejevo maslo
Karitejevo maslo je Afriškega izvora. To maslo vsebuje maščobne kisline prav tako pa kožo vlaži in pomaga pri srbečici, sončnih opeklinah, ekcemu, alergijam, prav tako pa gladi gube, za suho kožo
Ni boljše kvalitete na slovenskem tržišču od tegale:
https://trgovina.over.net/search.php?mode=search&page=1&keep_https=yes