Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Karl Erjavec je obiskal Joška Jorasa…

Karl Erjavec je obiskal Joška Jorasa…

Sem prepričan da teh 3000 evrov dobivaš na račun prejšnje vlade, ker pa si eden izmed tistih ki bi hoteli imeti še več pa ti ta vlada ne dopusti si na njih razumljivo jezen. Verjamem da je tebi vseeno za tiste s 300-500 evrov, le dušo si lajšaš s tem da pljuvaš pa tej vladi.
Me prav zanima kolk od 3000 daš onemu na Čopovi, ko pa jih toliko omenjaš.
Pa nisem mislil bit nesramen dokler ti nisi postal nastrojen.

Dajmo Janša!!!

Da te potolažim to plačo mi daje tujec, torej če te že zanima sem zaposlen v podjetju v Avstriji in tu ne plačujem nobenih dajatev, ker se mi zdi nasploh neprijazna država do človeka, da ne govorim o raznih davkov itd…
Če bi pa to delal v Sloveniji, kar delam v avstriji bi bila moja plača nižja za 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} prijatelj…
Ne jemljem te za nesramnega, mi je prav fajn izmenjati mnenje z nekom, ki misli drugače…Pa kar nekaj namenim denarja za druge, ki so pomoči potrebni, razn seveda cerkvi ne(: Ti pa verjetno v svojo dohodninsko napoved vključiš cerkev hehe…

Tako da nbena vlada in nihče iz slovenije nima in ne more imeti vpliva na moj dohodek, razn tega da požrešni janša je želel da tudi tukaj odajam svojo dohodnino hehe bedak…Tu v sloveniji ti samo želijo vzeti nič drugega…

Pa glede tega dajmo Janša… Hehe kako se bom slatko smejal, ko bom dočakal dan ko bo Janša padel s prestola….

Si me potolažil. Sem že mislil da si nesramen. Tudi mene veseli da lahko izmenjaš mnenja. Bi morala kdaj na pivo. To bi pokalo.

Veš tudi jaz ne dajem cerkvi ker že tak ima preveč. Samo kaj ji pripada naj ima.

Zdaj ko vem da delaš v avstriji pa upam da nisi eden tistih ki delajo v tujini, živijo pri nas, kjer imajo vrtce na tričetrt zastonj, pa otroški dodatek maksimalni… Ker če je tako bi moral prvi bit za Janšo ki ti to omogoča.
Pa jaz vem da nisi eden izmed njih. Ali si?

Dajmo Janša!!!

Ja res je otroški dodatek na otroka znaša 200 eurov v Avstriji, sicer ga dobijamo vsak drug mesec ampak je vseno 10x višji kot v Sloveniji, recimo s tako plačo v sloveni nisi upravičen do dodatka, vrtci so v Sloveniji dražji in šole tudi.V Avstriji recimo vse bukle dobijo otroci v Šoli gratis, v Sloveniji bi pa rabil potrošniški kredit za nakup učbenikov…
Ja rad pa vseno komentiram Slovenske torej naše politike, ker se počutim Slovenca, vedno bom in tega učim tudi svoje otroke!Upam da bo tako nekoč tudi v Sloveniji!

Da je zate prenos iz parlamenta risanka, samo potrjuje to kar sem prej sklepal.

Predno smo vstopili v Nato, smo vedeli, da nas bo to na leto toliko in toliko koštalo. Bili so izračuni, da je to še vedno veliko manj, kot smo dajali v bivši državi. In, če si član neke organizacije ali društva, je logično, da imaš obveznosti. Ne nakladaj, da tega nismo vedeli. Dopuščam, da ti za to nisi vedel.

Ko govoriš o ceni stola na Brdu ti povem, da si v ogromni zmoti.

In socialna pomoč je danes bolj pravično porazdeljena. Pa še danes se švercajo.

Da danes manj kupiš v trgovini kot 4,5 let nazaj ni kriv Janez Janša. Tudi Avstrijci, Nemci, Danci, danes manj dobijo v trgovini kot pred 4, 5 leti. Po tvojem razmišljanju je tudi za te države kriv Janez Janša.
Da pa je inflacija večja v Sloveniji kot v drugih državah EU, mora biti pa vzrok pri nas v Sloveniji. Pa ni za to kriv JJ. Saj sem že enkrat napisal, da je prvo pravilo trgovca, da poskrbi zase, potem šele za državo. Brigajo ga potrošniki, ima pa dobre reklame zanje. Pravilo je tudi, da NIKOLI ne verjemi reklami. To samo mimogrede, ko si tako lepo napisal tekst reklame o najemu kredita za stanovanje.

Ja, mastno so obogateli na račun delavcev, to imaš pa prav, to je govoril, ko so jih pometali na ceste, sami pa za drobiž pokupili podjetja. O tem je govoril. Plaz današnjih tajkunov se je sprožil pred leti. Iz male, neznatne kepice snega nastane ogromna masa snega, če se dolgo vali po bregu. In ta masa se je valila leta in leta. JJ je bil napaden z vseh strani, ker je o tem spregovoril.Za vse je bil kriv JJ, ker ni preprečil. To je pa res kot v risanki.

Katero podjetje je bilo prodano pod ceno? Oglej si samo ocenitev Triglava s strani prejšnje vlade in ocenitev, ki jo je zahteval Bajuk. Še enkrat višja. Tako mimogrede, v premislek o sposobnostih enih in drugih.

Pokojnine se redno usklajujejo in pravično dvigujejo. Upokojenci živijo bolje. Seveda, če pa ima nekdo samo 20 let delovne dobe, ja kakšno pokojnino pa naj pričakuje?

Z veseljem bom ponovno obkrožil SDS. Tako bom volil Janeza Janšo, ki je izjemen voditelj in človek. Da bi bilo le več takih.

In Janša je svetnik, ki je samo nemo opazoval te tvoje tajkune za katere je kriva prešna oblast…Te štiri leta je pa prijateljeval z njmi…Njegov bolših prijateljev je lastnik omveja… Sam je prodal Šrotu Laško, da mu je ta omogočil, da lahko sam Janša izbere kdo bo glavni v Delu in Janša je tisti ,ki je pregnal Jankoviča iz Merkatorja in postavil Šrtovega brat za glavnega v merkatorju…Komu ti buče prodajaš hehe…

Praviš moramo biti v neki organizaciji, torej po tvojem v natu? Zakaj pa?
Lahko smo v nobene, prašaj švico…Spet kr neki trosiš…

Zame je Iskra prodana pod ceno, ker je navedeno v pogodbi, da v kolikor zaprejo to podjetje v Sloveniji, morajo delavcem Iskre zagotoviti delovna mesta kje druge…Torej sedaj se je egipčan odločil da zapre, in jim ponudi delovna mesta v egiptu , ker tam odpira novo Iskro, če delavec ne sprejme je na cesti…Slep si…

O stolih na Brdu se ne motim, celo javno je bila objavljena cena stola na televiziji in je bila 2 tisoč ivrov brez ddv…Torej ne lažeš meni, lažeš sebi…

Pokojnine se nikoli niso usklajevale recimo s plačami, inflacijo in gospodarsko rast, kar bi moralo biti, ker jim vrednost pokjnine požira inflacija..Spet ne veš o čem govoriš….

Da danes manj kupiš v trgovini kot 4,5 let nazaj ni kriv Janez Janša. Tudi Avstrijci, Nemci, Danci, danes manj dobijo v trgovini kot pred 4, 5 leti. Po tvojem razmišljanju je tudi za te države kriv Janez Janša. TO SO TVOJE BESEDE?Ja če imamo že iste vplive torej zunanjih trgov, pa mi povej zakaj je inflacija v teh naštetih tvojih državah celo dvakrat nižja kot v sloveniji, plače pa trikrat višje, nikoli se ne primerjaj s temi državami, ker jim nikoli ne bomo segli do kolen z Janševo politiko pa sploh!

In volil bodo tistega, ki bo največji konkurent Janši, samo zato da Janša ne bo več na oblasti!Upam da bo čim več takih!

Daj ne kvačkaj Jernej.
Če nastopi najbolj črn scenarij septembra bomo spet gledali same rope, cvikle, potrče…
Dokazali so jim nepravilnosti pa niso hoteli odstopit.
Danes vsaj tisti ki je naredil napako je iz morale sam odstopil.
Naštej mi en takšen primer v prejšnjih oblasteh.
Jernej kaj prej si niso nastavljali položajev?
Samo Mercator poglej. Če nebi Janša preprečil bi bil danes Mercator Jankovičev. Pa ne verjamem da ima tolko na računu da bi ga lahko kupil.

Če ne veš zakaj je taka razlika med prej naštetimi državami in Slovenijo, bi razlaga terjala preveč prostora tu, predvsem pa mojega časa, ti pa še vedno ne bi razumel. Pojasni si sam, kakor koli, imel boš prav.

Govorim o razliki v inflaciji med temi državami in našo v preteklem letu, v teh treh državah je bila inflacija leta 2007 med 2 in 3 , pri nas pa 6…
Zunanji vplivi so enako uplivali na inflacijo kot na te države, tako na Slovenijo, torej zakaj je pri nas za $ višja…
Zato ker je to številko povečal notranji dejavnik, torej jo je ustvarila vlada s svojo nesposobnostjo…Mene pa ne rabiš učiti zakaj je razlika med temi državami in našo, kvečjem se sam pouči…Če ne poznaš vplivov inflacij v Sloveniji….Verjetno je vplivalo tudi povišanje cen v trgovinah aneda? Tudi v ostalih državah se je povišala, vendar ne tako kot pri nas…Sedaj pa poglej kako je vplivala inflacija, ki je dvakrat višja v Sloveniji kot nemčiji na plačo povprečno slovensko 700 eurov…Kako je to uplivalo na dejansko vrednost plače?
In kako je vplivala dvakrat nižja infacija v nemčiji in drugod po evropi in imajo povprečno plačo 2 tisoč evrov…

Komu se je kupna moč zmanša in za kolikokrat nam in za kolikokrat ostalim?

Verjetno ti ne razumeš pa če bi ti človek narisal…Tvoja edina celica tega podatka ne sprejme, ker jo je oprala SDS….

Čigavo pa Laško in Merkur?

mah megaboy sej jim nemorš dopovedat…
Recimo inflacija v Bosni 5.8, Hrvaška 6.4, Srbija 5.4…Slovenija 6…

Po plačah še vedno sodimo na balkan in po inflaciji tudi…
Mi nismo v nbeni evropi če sodimo po tem….Smo še vedno balkan….
To bo pa vse trajalo do takrat, ko nas bojo vodili politiki, ki izhajajo iz takratne šole tako kot je Janez Janša, tud on je imel knjižico kp…

Dol z Janšo!

se strinjam, JJ je velik človek, vendar pa zelo slab koalicijski voditelj, pa dober opozicijski voditelj. Dobre vlade ni brez dobre opozicije, zato spada v opozicijo, kjer je najboljši.

pa kaj mislite, koga bo povabil v vlado, če slučajno SDS zopet zmaga, veliko izbire ne bo imel in težka bo s sestavo nove vlade, vsaj take, ki bo njemu po godu in bi svirala na njegovo violino.

Tud če zmaga na volitva, nima nbene možnosti, ker ma SD na svoji strani stranko Zares, Lds, Lipo, pa tudi po zadnjih trenjih v koaliciji, se ljudska stranka nagiba SD-ju, pač brat Šrot in Erjavec bo verjetno raje stopil v koalicijo z SD-jem, kot z Janšo, ker ga ta samo zaničuje in šikanira…
Tko da tudi če Janša zmaga nima niti najmanše možnosti za sestavo nove vlade!

Kakšna lipa, kakšen Erjavec pa saj ti ne bodo dosegli 4 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ni šans.
Če bo ali pa ko bo SDS dobil volitve pa v kolikor ne bo imel Janša 51{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} bo pa šel v koalicijo z SD. Pahor tak komaj čaka čeprav govori drugače.

hehe Pahor ne bo rabil koalicije z Janšo in celo izjavil je da če izgubi, bo ostal raje v opoziciji kot delal koalicijo z Janšo…Lipa pa erjavec bosta vseno imala več kot NSI tako da nekaj bojo pa vseno šteli(:

Pa kaj ti verjameš Pahorju al kaj?
Jesen 2008:
SDS
SD
SNS
ZARES
LDS

Ostali so OUT

Koalicija SDS+SD

Verjamem Pahorju samo to, da je dosti pametn, da ne bo naredil iste napake kot Janša…Torej ne bo eno govoril v predvolinem času, drugo pa potem če bo mandatar…Kot je Janša eno obljubljal v predvolinem času, potem se pa na koncu zlagal skoraj vse….
Zakaj? Zato, ker vse stranke čakajo volitve zopet leta 2012, potem bo takoj posledično izgubil SD, saj volilci ne pozabijo nikoli obljub, ravno zato se maje sedaj stolček Janši, ker niso pozabili obljub iz časa 2004…
Samo laž stane stolčka…Ne gre se niti kdo bolje dela, slovenci samo ne želimo več biti izigrani in zmanipulirani…

Pa veš kaj je Pahor. On je samo ikona SD-ja. Vse niti so pa od zadaj.Potrč, Rop, Cvikel… Ikona je pa samo zato ker je fit. Njega volijo samo ženske, mlade in stare, neglede na program, ker ponavadi tak ne vedo zakaj gre v politiki.Dela se pravičnega in spravljivega čeprav to sploh ni.

Ja morda imaš prav, ampak edino še on od vseh ni bil premier, zakaj pa ne bi bil, naj proba, morda mu bo pa uspelo…Vsako manipuliranje, zavajanje, laganje bo pa itk prišlo za vsako stranko na naslednih volitvah…In dokler ne bojo nehali lagati se bojo na vsakih volitvah menavali k gate…
Recimo leta 2012 Golobič hehe…

Ja Pahor naj postane premier 20016, do takrat pa Janša. Golobič pa tam okrog 2028. Pol pa lahko še Kučan dobi zaradi mene. Tudi on še ni bil premier.
Če hočeš nekaj naredit ne moreš v 4 letih zato Janši nujno pripada še en mandat.Pol pa bodo tudi pri nas takšne plače kot jo dobiš ti danes v Avstriji.

Ej se totalno strinjam s tabo, da je Janša izredn politik in je 4 leta totalno premalo, da bi bili rezultati res vidni ampak volilci želijo takoj rezultate in če teh ni , potem vidijo samo napake…
Sicer bi vseno lahko lahko hitreje tudi janša prišel do vidnejših rezultato, takoj in to takoj ukiniti davek na plače in ta davek pretvoriti v neto isplačilo delavcu! Tud delodajalec se bo strijaj, sej al da državi al da delavcu, tko bo imel vsaj zadovolnega delavca in posledično zelo produktivnega!To je naredil Buš ko je zmagal v Ameriki! Naj pa poveča davek na luksuz, recimo avtomobili in ostale drage zadeve in bi se to nekako spet pokrilo, delavci bi bli zadovoljni…in Janša bi ostal premier še 20 let!

Plače bi torej vse, čisto vse šle gor za 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}… To bi bilo idealno…
Kako pa preprečiti nadaljno draženje recimo živilskih izdelkov in nujno potrebnih življenskih potrebščin… Tako da se uzakoni koliko lahko največ max. da maržo trgovec na določen artikel in posledično ne bi nikoli vež živila uplivala na inflacijo, kar se pa tiče zunanjih vplivov bi se pač dražilo sorazmerno z ostalimi v uniji…

Ampak vse to je preveč zakomplicirano, nova davčna politika, ekonomija, gospodarstvo blabla…
Ampak saj imamo šolane politiki, izvolili smo jih zato da delajo za nas, pa naj malo garajo…

Bolj zaupam človeku, ki ima mirno roke na mizi, ko govori ali jih pa razpre v širino, ko hoče kaj povdariti in ne žuga s prstom. To je govorica rok, ki veliko pove o človeku. Prvi je Janez Janša, drugi pa Pahor.

Hura, to kar si napisala ob 21,24 vse drži.

Ženska je padla Pahorju v objem in vsa vzhičena govorila, da ne more verjet, da ga je ČUTILA Z VSEMI ČUTILI. Pahor pa jo je kar poljubil. In to je politik? Bljak.

Ja naša je politik, če narod nima kruha, brskajte po smeteh, tam ga boste našli!
Raje vidim da politik ljubi svoj narod pa če tudi dobesedno!

Pa zakaj to že niso tvoji naredili ko so imeli možnost ne pa da imajo danes samo polna usta kako bi moralo biti naredili pa niso nič oz. slabo.

New Report

Close