Karl Erjavec je obiskal Joška Jorasa…
ja ti se kar tolaži.
ma kater voditelj pa ni ikona, zato pa si zbere strokovnjake, da delajo in razmišljajo namesto njega.[/quote]
Kaj ti vidiš v Ropu, Cviklu, Potrču strokovnjake? Vebru, ki ni hotel da bi Strojanovi bili v njegovi občini, govoril pa je kako vlada ne naredi za njih ničesar.
Rop se je že izkazal takrat ko je bilo dosti več brezposelnih, nastavljanja ljudi na položaje, nižje pokojnine… A še naštevam?
ja ti se kar tolaži.
ma kater voditelj pa ni ikona, zato pa si zbere strokovnjake, da delajo in razmišljajo namesto njega.[/quote]
Kaj ti vidiš v Ropu, Cviklu, Potrču strokovnjake? Vebru, ki ni hotel da bi Strojanovi bili v njegovi občini, govoril pa je kako vlada ne naredi za njih ničesar.
Rop se je že izkazal takrat ko je bilo dosti več brezposelnih, nastavljanja ljudi na položaje, nižje pokojnine… A še naštevam?[/quote]
o mater, kaj me pojezi, ko nekateri niti brati ne znate, ti, ki si jih naštela so politiki, strokovnjaki so drugje in našim očem skoraj nevidni!
ne moreš, primerjati čas pred 10 leti in danes, ker ni primerjave, ali sploh veš, koliko brezposelnosti je za seboj potegnilo propad našega gospodarstva in izgube velikega trga, očitno ne. Potreben je bil čas, in ta zmanjšana brezposelnost, ki je padla na to vlado, je del prizadevanj prejšnjih vlad in seveda odpiranje novih področji dela.
ma daj, vsaka nova vlada nastavlja svoje ljudi, to ti daj bo kristalno jasno.
a nižje pokojnine, a res, hja draga moja, kar sprijazni se, nižanje pokonin je naloga vsake naslednje vlade, pa ne teh najnižjih, te se morajo zvišati, ampak tistih visokih, sploh pa sprotnih. Zato kar začni rentno vrčevati, če želiš imeti sploh kakršno koli penzijo, drugače boš živela na sciali.
Davek na plače se postopoma ukinja in bo ukinjen. Pokojnine se pravično dvigujejo. Samo za to dvoje je bilo rečeno pred slabimi štirimi leti, da se to ne da.
Presežek v proračunu. Še nikoli do sedaj. Sprememba v plačilu vrtcev in kmalu za vse otroke brezplačen vrtec. Topli obrok za srednešolce brezplačen. Da ne naštevam naprej. Toliko, kot je ta vlada konkretno dobrega naredila za ljudi še nobena do sedaj. Če pa Jerneju ni jasno, da je osnova za vse le gospodarska rast v državi, kateri koli, pa piše kot piše. To je garancija, da bodo boljše plače in blaginja za vse. Država lahko spreminja zakone, kot na primer zakon o delitvi dobička, ki ga je tudi Janševa vlada uzakonila. Delodajalec pa bo sedaj to moral razdeliti, ker bodo delavci drugače udarili konkretno proti njemu štrajk. Pravična porazdelitev sredstev po vsej Sloveniji in ne, da je ves denar v Ljubljani. Kdo nasprotuje pokrajinski zakonodaji? Zakaj? Trajalo bo ponovno l7 let predno bo ta zakonodaja sprejeta. In ljudje bodo živeli slabo. To ovira napredek Slovenije in boljše življenje za vse nas. Ta zakonodaja je nujna, da se sprejme. Opozicija naj kritizira saj je opozicija, ne pa, da uporabi glasovanje v dolgotrajno škodo vseh Slovencev. To počnejo. Ali smo jim ljudje po različnih delih Slovenije sploh kaj mar? Nič, nič, nič, samo, da pridejo na oblast.
naj te popravim, gospodarska rast ni nujno dobra za držabljane, sploh če je kratkotrajna, tako kot je bila naša, danes že vidimo veliko znižanje gospodarske rasti, ker so se visokododana dela končala, in sedaj.
mah takšno opozicijo, kot je današnja si vsak lider lahko le želi, kjer ga je bilo potrebno podpreti so ga podprli, boš rekel da ne.
to kar si naštel je le kapljica v morje, brezplačnih vrcev še dolgo ne bo, tisto malo ljudi, ki bo imelo za enega otroka brezplačni vrtec, bi pa verjetno raje videlo, da se jim plača dvigne na normalno raven. V končni fazi pa, od nekje bo potrebno vzeti denar za vse našteto in od kje ga bodo, če ne od delavcev, mah začaran krog. Nekateri bodo dobili nekaj, večina bo izgubila še več.
daj mi povej smisel pokrajinskega zakona, če bi bil sprejet, bi potrebovali spet ogromno število uradnikov, ki bi živeli na račun državljanov. Mah ali se sploh zavedate kako majhna je Slovenija, lahko bi bila samo ena pokrajina, državni aparat je pa že sedaj vsaj 10x prevelik.
zakaj ovira napredek Slovenije, misliš, da so določene pokrajine sposobne skrbeti same zase, brez pomoči države???
ninej, odgovori ti bom samo na zadnji odstavek.
Prepričan sem, da ti dobro veš, da bi bilo prav in pošteno, da se ta zakon sprejme še v tem mandatu, da opozicija samo zaradi zavisti to preprečuje. Prikrajšani pa bomo po celotni Sloveniji. Toliko sem te že prebral, da mislim, da se ne motim o tvoji presoji.
DAVEK NA PLAČE JE JANŠA OBLJUBIL UKINITI ČISTO V TEM MANDATU!!!TO JE NJEGOVA NEIZPOLNJENA OBLJUBA!
PA GA NI, KER JE PAČ LAGAL IN SI JE KUPOVAL GLASOVE…NE TI MEN SE POSTOPOMA UKINJA, JA UKINE PROCENT , ZVIŠA PA DVA DRGJE…TO NI REALNO!UKINJA GA POSTOPOMA ZATO , DA DELAVEC NIMA NIČ OD TEGA IN GRE VSE DELODAJALCU!
PA NA OBLJUBO KMALU BOMO IMELI ZASTON VRTCE….HEHE NAS MAŠ ZA IDIOTE, DA MU BOM TO VERJEL…ZAKAJ KMALU, ZAKAJ NE DANES?
jAZ NASPROTUJEM POKRAJINSKI BLABLA…KER NI PRAVIČNA! šTAJERSKA NA KOK DELOV? GORENSKA PA OSTANE ISTA…IN ZARADI OBČIN KOT KAMNIK MENGEŠ, KRANJ,KI SPADAJO POD GORENSKO, TISTE OBČINE, KR GORA, MOJSTRANA,jESENICE, lESCE DOBIJO MANJ…
EDINI KI OVIRA BOLŠE ŽIVLJENJE V SLOVENIJI JE jANŠA, BAJUK IN VIZJAK!
ninej, glede pokrajinske zakonodaje: ni moj namen, da te prepričam, to se mora vsak sam. Vem, da si seznanjena, pa vseeno ti naj bo čisto na kratko.
Vse opozicijske stranke so bile za uvedno pokrajih, do potrditve zakonodaje. Za 14 pokrajin so bili večinoma vsi župani občin in so ogorčeni nad glasovanjem, tudi s strani LDS-ovih županov(Štefan Čelan, Ptuj) in zahtevajo uvedbo pokrajin. Tudi gospodarstveniki. Gre za decentralizacijo. Na pokrajine bi bilo prenešeno 1,2 milijardi evrov in 4.200 zaposlenih (ne na novo). Za to pa govorijo gospodarski in socialni razlogi. Država želi prenesti to na nižjo raven, po mnenju ministra Žagarja bo na tak način tudi cenejša javna uprava. S tem denarjem bi lahko ljudje sami upravljali glede razvoja in svojih potreb. Razlike so sedaj ogromne, ena proti dva, in kakovost življenja po Sloveniji ni uravnotežena. Se ti zdi to prav? Bi rada živela v Prekmurju, Koroškem…?
Gre za politični bojkot, Potrebna je dvotretjinska večina. To možnost je pa izkoristila opozicija in naredila kar je naredila. Ker bi pa to, pokrajine so že leta v planu vlad, da še to uspe vladi JJ, to je pa že preveč. Dobil bi preveč političnih točk. Igrajo umazano igro z možnosto, ki jo imajo. Ne škodijo vladi Janeza Janše, škodijo celotni Sloveniji. Ker upajo na zmago v jeseni želijo ohraniti centralizacijo in nadzor nad vsemi transferi. Kooalicija je to želela spremeniti in dati možnost da bodo lahko odločali sami o svojih interesih in razvoju.
Katere občine imaš v mislih?
Pa lahko noč.
sori, ampak to kar govoriš niti približno ne drži, poglej si predlog zakona.
povej mi, kaj Slovenija potrebuje toliko pokrajin, lepo te prosim, veliki smo za eno samo in širitev dodatne državne aparature pomeni še večje breme za davkoplačevalce, pa že sedaj imamo veliko preveliko. Hja od kje pa bi potegnili te nove uslužbence, a?
sem izrecno proti!
uh občin je kar nekaj, ki so zastale v rdečih številkah, da ne govorim v razvoju, se najde na netu, malo pobrskaj.
Glede na tvoje gornje zapise prosim če se umakneš z foruma. Človek, ki živi, dela in plačuje davke tuji državi, Avstriji, nima moralne pravice in kritizirati tako naše življenje kot delo katerekoli vlade. Ko boš plačeval davke naši državi se pa oglasi, ampak šele takrat.[/quote]
Še vedno sem državljan Slovenije in plačujem kr nekaj davkov, davek na nepremičnine itd…Tko da, odstrani se ti če ti ni kaj prav…
Glede na tvoje gornje zapise prosim če se umakneš z foruma. Človek, ki živi, dela in plačuje davke tuji državi, Avstriji, nima moralne pravice in kritizirati tako naše življenje kot delo katerekoli vlade. Ko boš plačeval davke naši državi se pa oglasi, ampak šele takrat.[/quote]
Še vedno sem državljan Slovenije in plačujem kr nekaj davkov, davek na nepremičnine itd…Tko da, odstrani se ti če ti ni kaj prav…[/quote]
Ma nemi rečt, celo davek plačaš. Kdo bi si mislil. Brigi se za avstriske politike ko so tolk dobri in vse lepo zrihtajo.
Stalen naslov imam v Sloveniji, ti ga dam? In ja , če bi imeli Avstrijske politike pri nas v parlamentu, bi mi vsi skupaj trikrat bolje živeli!
Naši politiki bi se lahko marsikaj naučili od njih…Recimo Avstrija nima enega samega podjetja ki je v lasti države, nima v noben podjetju 25{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} plus eno delnico itd…pa poglej kako funkcionira…Janša je obljubil da bo do konca mandata vse sprivatiziral…Pa mu je opozicija to preprečila, ker je videla da je začel prodajati svojim znancem…Tko da, prijavljen sem stalnu tu, imam pravico voliti in ne bom volil Janše, ker je debil, ki ne spoštuje nikogar, tudi svojih državljanov ne…Spet izjava kruh in smeti(:
Če imaš stalno prebivališče v Sloveniji potem plačuješ dohodnino kar pa se ne sklada z tvojimi besedami. Sedaj pa se odloči katero varijanto boš držal.
Kar se tiče njegove izjave o kruhu in smeteh jo jemlješ iz konteksta zaradi česar je dobila popolnoma drug pomen kot je bilo mišljeno. Je pa res neposrečena izjava. Tempo umika in način umika države iz gospodarstva je pa tema, ki zelo razdvaja tako politične kot strokovne glavce. Sam se nagibam za postopen saj se lahko izognemo situacijam kot praviš , da se je pojavila v emecu.Pa tudi ta tvoja izjava, da v Avstriji ni državnega podjatja ne drži, ORF in pošta sta ena izmed njih.
Pa še tole v premislek. Primerjati države med seboj je zelo težko še posebaj če so šle v zgodovini skozi popolnoma različne sisteme. Zelo rad bi živel v državi kjer bi bilo vse lepo urejeno. Ker pa je naša država zelo mlada upam, da se bodo poporodni krči kmalu uredili in da bomo lahko začeli normalno razvijat ekonomijo.
Oki vidm da nisi nikoli delal v tujini in ti ni poznana zadeva…Vredu te razumem…
Izjava kruh in smeti, ni vzeta iz kontesta, ker je s tem želel povedati, da se v državi sloveniji živi zelo dobro in nima namena postoriti kaj več za izbolšavo položaja navadnega delavca in za delavčev bolši jutri, to je absurdno!
Orf res je, za posto nism prepričan, se mi zdi da so trije lastniki se bom prav pozanimal…Mislim da se motiš in orf je edina in vemo zakaj…
Pa situacijam kot je emeco se ne moremo izogniti, če bo ista vlada vodila potek prodaje…Kar poglej kaj je naredila emecu…600 zaposlenish visi na nitki, pa imajo kredite, hipotekarne, 2-3 otroka itd…Janša ne more reči da je to napaka in iti naprej…Ne! Mora poskrbeti za njih do zadnjega, ker je on kriv za njihove službe…Bo Janša nekomu odplačeval kredit za hišo itd…Pač do včeraj je ta oseba še imela varno službo, pride Janša, slabo proda in danes nima službe, hiše, ne more šolati otrok itd, vse je povezano, napake ne sme biti!
Pa lahko primerjam državo med sabo, Avstrijo/ slovenijo, primerja se z gospodarsko rastjo, celo napredujemo trikrat bolje”ironično” v inflaciji kot avstrija, hrana je pri nas dražja, stroritve, nepremičnine vse je dražje, če se v tem lahko primerjamo, se lahko v vsem…
Ne ti men reč zej da recimo železarna Jesenice, proda izdelek končni podjetju na nizozemsko trikrat ceneje, kot železarna v Avstriji, to je laž, potem bi Avstrijsko gospodarstvo propadlo…Torej podjetja so enako stoječa. zakaj torej niso plače v podjetjih enake?Kle je pa haklc…Vemo da ima Janša veliko srednjih podjetnikov za sabo, ki ga podpirajo, ja tudi finančno, s kod pa misliš da je SDS stranka kupila hišo na dunajski, da ne navajm cene… In se tem podjetnikom Janša ne sme zameriti…In celo prodaja jim državna podjetja, zato da lahko svoje prijatelje iz stranke SDS nato tam zaposli, ko jim začne biti dolgčas v politiki…
Pa to kar sem napisal ni nbena laž, ni manipuliranje, to je dejansko stanje!
Sds je kupila vilo za več mio evrov… vila v Trstenjakovi ulici za Bežigradom. Trstenjakova 8 , če te še to zanima, nakup je bil opravljen tri mesece nazaj! stranka SDS pri ABanki Vipa najela 1.350.000 evrov posojila, ki ga je zavarovala s hipoteko. SDS bo posojilo odplačevala deset let, zadnji obrok mora plačati do 15. decembra 2017.Mislm s kod bojo odplačovali mi ni jasno…Članarina? hehe pajade…Te še kaj zanima?
PONOVNO LAŽEŠ: SDS ni kupila nobene vile tam ob Celovški.
V Emecu so delavci zaposleni.
“IN JE, ČE BI IMELI AVSTRIJSKE POLITIKE PRI NAS V PARLAMENTU, BI MI VSI SKUPAJ BOLJE ŽIVELI.” To si ti napisal!
In ti si drzneš ocenjevati izjavo Janeza Janše: “Res je, da obstajajo ljudje ki nimajo za kruh, po drugi strani se pa dnevno zmeče na smetišče na tone kruha.” Če ne veš celote, ne komentiraj.
To je pa tvoja manipulacija.