Karl Erjavec je obiskal Joška Jorasa…
Verjamem da me lahk kupiš…Če si v sdsu je to tko dons…Pa moji prihodki so te zelo zanimali, sem ti samo odgovoril,ko si me prašal po mojih dohodkih…sm želel samo ponazoriti v kakšnem odnosu je država Slovenija do delavca, glede na druge države, ja lahko vzamemo tud avstrijo za primer….Celo v Bosni imajo višjo plačo kot mi, pa je bila v vojni 6 let in ne deset dni…Ker se tko radi zgovarjamo, smo pač bili v vojni itd…posledica…
Imam pravico do mnenja, komentarja, če ti niso všeč, jih pa enostavno preskoči in ne beri…
Tud danes nekateri dobivajo velike plače…Recimo Janez Janša 63 tisoč eurov mesečno… A mislš da kj namen revnim, al nevem za železnik itd…?
On je pa dejansko astronomsko plačan za nedelo!
4. človek mora imeti vedno večje cilje. Tudi jaz sem delal za 400 evrov na mesec sedaj pa delam za nekajkrat več zato ker sem imel cilje
To so tvoje besede zgoraj…Pa še enkrat mi napiši da lažem, bi te prosil da mi napišeš ime in primek ter naslov na moj mail, pa mi to poveš v obraz, ker si totalno nekulturen, žaljiv in nesramn, enostavno si idiot kretenski da ga ni! Hura!
Jernej to si ti napisal:
“Pa moji prihodki so te zelo zanimali, sem ti samo odgovoril,ko si me prašal po mojih dohodkih..”
Pokaži mi moje besede kjer sem se zanimal za tvojo plačo!!!
Veš nekajkrat lahko pomeni 2X, 5X ali pa 1000X, nisem konkretno napisal tako da mi ne moreš očitat.
Seveda lažeš, če pišeš da so mene zanimali tvoji prihodki.
Ja zanimivo bi bilo to srečanje ha,ha
Sej štekam , so te pač starši slabo vgojili, mene so učili, da ni lepo nekomu govoriti da laže,,,Počasi te mam dosti, ker se zmeraj usedeš na tisto kar komentiram, kaj te briga kaj pišem, če ti ne paše ne beri…Če ti pa tud to ni dosti, pa mi po mejlu pošli naslov pa mi povej v obraz kaj ti ne paše…Če misliš žaliti, se ne skrivaj za nickom! Ker se ne mislim spuščati na tvoj nivo, če se bom spuščal, se bom spustil za trikrat nižje od tvojega! Izbiraj besede…Ja in Janša je zame lažnjivec, manipulator in marsikaj še…Je javna oseba, politik in lahko povem mnenje moje o njemu….Ti pa mene ne poznaš in me ne označuj za lažnjivca, medtem ko se skrivaš za nickom…Če me misliš osebno žaliti…Samo povej kam naj pridem!
Zame je beseda lažeš, žalitev…Če diskutiramo o neki temi,vredu, kar se nanaša na temo…Če se gre pa zame osebno, pa uzamem za osebno žalitev!
Pač imamo različna mnenja do vlade in jih imamo vsi pravico komentirati…Če pa delam v Avstriji in sem se napotil delati tja zaradi plače je to moja stvar…Govoril sem o razmerju plač med europo in Slovenijo in ne med mano in tabo…Te ne poznam in me ne zanimaš…In oprosti, ker to to žali da delam v državi ,ki ni ravno naklonjena do Slovencev…Vendar je bolje naklonjena mojim otrokom kot država Slovenija…In Slovenija me je prisilila da sem se podal na delo v tujino…Ker tam lahko več nudim svojim otrokom, ko bo stanje v Sloveniji tako, kot drugod po evropi, bom rade vole prišel delati nazaj v Slovenijo…Do takrat imam pa raje Avstrijo, ker mi ponuja bolšo in svetlejšo prihodnost kot moja lastna država…
V sskj piše naslednje:
laž: zavestno neresnična izjava z
namenom zavajati v zmoto
To sem napisal zato, ker ni res da sem se zanimal za višino tvoje plače.
Zdaj ne vem kako ti to jemlješ osebno in me ne zanima.
Če mi boš pa napisal kje sem te zgoraj navedeno vprašal pa se ti bom rade volje opravičil, če te je tako prizadelo.
ninej, na dva vprašanja mi nisi še odgovorila. Samo toliko, da te spomnim. V redu pa bo tudi, če mi ne odgovoriš, čeprav bi rad izvedel od tebe, katere občine bi se ponovno rade združile in zakaj si izrecno poroti pokrajinam? Ti si me izzvala, da ti napišem zakaj je potrebno uvesti pokrajine, napisal sem ti kar obširno. Ne pošiljaj me na spletne strani, ker tam ni odgovora za tvoje trditve.
a zakaj sem proti pokrajinam, iz enega samega razloga, ker jih je že sedaj preveč, Slovenija je zaradi svoje velikosti lahko samo ena sama pokrajina.
ne pa da se ena mala štajerska deli na xx pokrajin, kaj mislijo, kako se bodo razvile tiste, ki dobivajo denar iz razvitejšega dela, smešno, plačevati bodo morale svoje pokrajinske funkcionarje, smešno da v to silijo ravno najmanj razvite. Sploh pa mislim da ljudje niso tisti, so pa tisti politiki, ki želijo zpopet nekaj povleč zase in za svoje pripadnike na določenih območjih Slovenije.
naša državna aparatura je že itak mnogokrat prevelika na število prebivalstva, pa bi jo radi še povečali. Hja morda res ne bodo pokrajinski uradi popolnoma plačani iz proračuna, bomo jih pa plačevali mi, in zopet bodo ogromne razlike. Pokrajina z veliko prebivalstva bo veliko bolje živela in lažje plačevala ter se še naprej bojle razvijala, kot pokrajina, ki ima malo prebivalstava, skoraj nič gospodarstva, te pa bodo spet naj*****.
pa kaj misliš kaj pomeni povečano število pokrajin, z drugimi besedami bi lahko rekli združevanje občin, kar tudi dejansko bo, če bo ta zakon sprejet. Za pokrajine so po večini male občine, ki same jedva preživijo ali pa tonejo v rdeših številkah. Posledica drobljenja občin (v katerih so politične stranke videle svoja oporišča, največji krivec za to je NSi) je sedaj zahteva po uvedbi novih manjših pokrajin.
imamo zakon, ki dovoljuje samostojno občino že pri 2000 prebivalci in omogoča še večje drobljhenje le teh.
medtem ko se države EU trudijo zmanjševati število občin na večje občine in močnejše pokrajine, pa mi pričakujemo denar iz ES za nerazvita področja, kar je pa zelo vprašljivo, saj smo prevzeli sistem Hrvaške z ogromnim številom občin in ogromnim številom pokrajin in ni niti najmanj primerljivo z državami EU.
upam da sem ti odgovorila, drugače si pa lahko o vsem tem veliko prebereš na netu.
ninej, prvič mi ni všeč, da se izgovarjaš na majhnost Slovenije.
drugič te pa moram popraviti. Slovenija nima nobene pokrajine, kaj šele, da jih ima preveč kot si zapisala.
Nova Slovenija bi bila za manjše število in ne za manjše pokrajine, kot ti razlagaš.
Opozicija pravi, da jih je preveč ne pove pa, koliko jih je preveč in katere črtati, ker bodo kmalu volitve in večina županov, tudi LDS so za ustanovitev pokrajin in zahtevajo, da se to stori še v tem mandatu. Mislim, da je Slovenija v EU edina, ki nima urejeno pokrajinsko zakonodajo. Praviš, da je cela Slovenija lahko ena pokrajina, saj to je pa že sedaj, s tem, da se ne imenuje pokrajina. Gre za decentralizacijo. Menil sem, da si seznanjena in si proti zato, da si proti. To je pa otročje ali pa neumno. Če bi s takimi izjavami škodovala le sebi, bi mi bilo žal, vendar škoduješ drugim.
Ali bi živela v Prekmurju ali v kakšnem drugem koncu Slovenije, ki močno zaostaja za centralizirano Ljubljano?
Če le moreš mi napiše še občine, ki se ponovno združujejo oz. bi se rade, kot zatrjuješ. Če pa ne, pa tudi prav. Bom razumel.
ja Slovenija je razdeljena na neformalne pokrajine, kaj to pomeni, da te pokrajine še nimajo svojega pokrajinskega sedeža, in jij je po mojem mnenju čisto dovolj, pšotrebujejo le še svojo formalizacijo.
vi pa bi radi xx pokrajin, zopet drobljenje brez veze.
opozicija je za formalizacijo današnjih pokrajin, kar se tudi meni zdi sprejemljivo.
preberi si malo o pokrajinah in občinah, pa ti bo veliko bolj vse jasno.
proti sem zato, ker bo takšna drobitel zopet oškodovala najbolj revne in nerazvite, pa ti res ni jasno kaj pomeni taka drobitev na pokrajine – združevanje majnih in revnih občin v revno pokrajino, ki naj bi pričakovala sredstva za razvoj.
imam trdne argumente zakaj sem proti, ne razumem pa zakaj si ti za.
namreč po tem modelu, se bodo že sedaj bogate občine združile in postale še bigatejše, revne z revnimi in postale bodo še revnejše. Če je to želja slovencev, ki živijo na nerazvitih območjih potem naj jih imajo in nikar naj ne jokajo, kako se slovenija decentralizira.
Prekmurje bo s tem modelom še bolj zaostajalo za Ljubljano.
ker zahtevaš od mene naj ti napišem imena občin, ki bi se rada združie, ti lahko poven da jih je preveč in v teh občinah so na oblasti najveškrat desničarji, zato želijo manjše pokrajine, da bi prekrili svojo zmoto. Lahko pa pogledaš na net in preveriš stanja slovenskih občin,pa ti bo hitro jasno.
torej medtem ko države v ES strmijo za veliki in močnimi pokrajinami in se občine na veliko združujejo, jih pri nas drobimo, o kaj so ti evropejci prtegnjeni, pa je ja imeti bolje šez 200 občin, pa čeprav jih polovica životari in imeti ogromno pokrajin, čeprav jih bo polovica životarila, ane.