Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Opravljivka Karnicarjeva vdova

Karnicarjeva vdova

Seveda se da, lahko delaš tudi več ur skupaj in koristiš ure, ampak ona verjetno potrebuje do Jesenic in nazaj koliko – tri ure? Če je otrok v vrtcu komaj ujame čas v katerem ga gre iskat v vrtec (če bi delala 6 ur), razen če ga gre iskat kdo drug, oz. če bi bil v vrtcu na Jesenicah. Polovični del. čas verjetno dela ker ga lahko dokler otrok ne dopolni 6 let. Dežura pa ker je dežurstvo bolje plačano kot redno delo, pa še manj dela je takrat. Nihče te ne sili dežurat če nočeš, sploh če koristiš 4-urni delovnik sploh ne vem če lahko. Se že drugi zagrebejo ravno zaradi boljšega plačila. Po moje je problem še otroke pobrat in jih zvozit na treninge. Časovno se ne izide.

Eh, ne bit prevec naivni. Koliko pa bo padlo od 5ih ponedeljkov x 20%?
Malo se pac izpostavis, obe vdovi obleceni v crnino, kot se spodobi in imas zastonj reklamo.
In “lacna gospodinjska svojat”, ki ocitno le ni tako neumna, spregleda v cem je point in komentira. Zakaj pa ne bi smela?! Ma ne ozpostavlja vdova samo sebe. Ampak tudi otroke, ki jim morda to ni povseci.
Pac bozicni cajt …

Prav zaradi tega sem jaz napisala, naj se ženski zdaj pomaga, ampak v nekem trenutku bo morala ugotoviti, da njeni stroški nekajkrat presegajo njene dohodke. In nekaj spremeniti. Kar dela zdaj, ni rešitev. Po časopisih se krega za pokojnino, ki je neprenosljiva, kar je v zakonu napisano zelo nedvoumno. Država ni kriva, da njen pokojni mož nima nič delovne dobe in da zato otroci ne bodo dobivali pokojnine. Bodo pa druge socialne pomoči. Na prejšnji strani je nekdo citiral njene lanskoletne izjave o tem, kje vse so počitnikovali, v kako dragih državah, potovali, se imeli luštno. Iz katerega denarja? Tudi takrat so imeli samo njeno plačo, če on ni delal. Ker če bi delal, bi si plačeval prispevke. Ali pa je delal na črno? Nočem biti grda, mi tudi ni težko nakazati par evrov za pomoč, zaradi otrok, ampak takole pljuvati po državi, ki v tem primeru ni pa čisto nič kriva.

Zakaj ne? Se ti ne bi začasno preselila, da pomagaš svoji hčeri, ki je ostala sama s štirimi otroki?

hm, ko se je spentljala s karničarjem, je ta imel že kup otrok, a takrat so tudi kaj zbirali za zapuščeno ženo in otroke?
[/quote]

Včeraj sem v komentarjih od ljudi s tistega konca prebrala, da bivši ženi s štirimi otroki naj sploh ne bi plačeval preživnine za otroke, ko je šel s ta mlado.

Fuj, prase hudobno, kakšne pišeš. Kuzla.

Kdo je bil junak, a Davo? Zakaj že? Ker je bil ekstremist? LOL. Zame in za veliko Slovencev nekdo, ki živi iz dneva v dan in razen “podvigov”, ki so njegov interes in ne sposobnost, ni sposoben zagotoviti preživetja družini, ni noben junak. Prej obratno.

Za svoje “dosežke” je dobil lepo rento, do katere njegova žena pač ni upravičena, so what. Še zmeraj razvaža otroke po treningih, ne hodi v službo in čaka, da bo od nekje priletel denar zato, da bodo lahko luftali tako, kot so pred Davovo smrtjo.
Žal ne bo šlo in to bo morala slej kot prej dojeti.

Ni prva in ne zadnja, ki izgubila moža in pomemben vir dohodkov.

Če bo lakota prehuda, pa naj skoči v hosto in si ustreli šnicl! Čeprav kot je videti, hrana ni problem, problem so navade, ki so presegle njeno zdajšnje finančno stanje!
[/quote]
Hudo, huje, najhuje. Od kod vam tako sovraštvo do človeka, ki je kot gorski reševalec rešil nešteto življenj. Za razliko od tistih dveh iz Kopra, ki še sebe ne znata rešit, še manj sta za koga v tejle državi karkoli dobrega storila. Kakšni gnoji ste ljudje. Vas ni sram? Gotovo ne.

Govora je o izredni pokojnini, ki jo je Karničar dobival kot Bloudkov nagrajenec. Za to pokojnino očitno veljajo drugačna pravila kot za običajne pokojnine, tako za prejemnika kot za dediče. Namreč Karničar itak ni mogel imeti pogojev za svojo običlajno pokojnino, tole je pa očitno lahko prejemal. Običajno (družinsko) pokojnino bodo pa otroci vsekakor prejemali, seveda odvisno od tega, koliko je imel delovne dobe, koliko je bilo vplačanih prispevkov … Žena pa mislim da lahko prejema pokojnino po možu, ko ima sama izpolnjene pogoje za upokojitev in sicer lahko dobi samo razliko med svojo in moževo pokojnino, če je on imel višjo.
Se pa meni tudi zdi bedno tole vlačenje po medijih, kako je uboga, tudi sama poznam ženske, ki so ostale same z otroki (res da ne štirimi, ker so rojevale bolj odgovorno), pa se nobene ni reševalo po medijih, čeprav jim je po moževi smrti šlo precej na tesno.

Tudi meni se poraja to vprašanje. Kaj je finančno zdaj drugače, če človek ni bil zaposlen, torej ni imel prihodkov…
Delo na črno?

Posebna pokojnina pač ni prenosljiva, redna pa očitno ni bila vplačevana.

Mi je zelo žal, da se takole cufa tale zadeva po forumih, nedvomno je nepredstavljiva tragedija za bližnje, še posebej za majhne otroke.

Pa vendarle ne razumem, kako bi se lahko kar iz nič črpalo iz pokojninske ali državne blagajne?

Zakoni naj bi veljali za vse enako. Kar se pa posebnih zaslug tiče, jih tudi jaz ne vidim. Ekstremni športniki živijo tako življenje predvsem zaradi sebe.

Daj povej zakaj bi moralo biti mene on ostale, ki smo bolj realne sorte, sram?!
Lej. Takoj pa tragediji je nekdo iz njegove “branze” ravno tu napisal, kdo in kaj je bil Davo. Nic lepega se ni bralo. Je pa izpostavil, da so vse zenske, ki so se ujele na njegov Imidž, zelo nastradale in vedno potegnile takratko. Ne da se mi iskat tistega linka.

Njegov dohodek so bile verjetno sponzorske pogodbe, ki so vezane osebno nanj, zato so sedaj naenkrat ostali brez tega. Zato pa so profesionalni športniki ‘navidezno’ zaposleni še v slovenski vojski, da se jim plačuje prispevke. Davo je bil dejansko profesionalen športnik, uradno pa ne, ker alpinizem in turno smučanje ne spadata v to kategorijo. Za take primere ima država že omenjeno Bloudkovo pokojnino, ki jo dobiš, če si prejemnik Bloudkove nagrade in dopolniš 60 let. Ni pa s to nagrado ali pokojnino poskrbljeno za otroke in družino tega, ki je za Slovenijo dosegel izjemne dosežke.

Zelo neodgovorno od njega..Če bi delal, kar seveda ni, kdaj le, bi otroci dobili nekaj penzije. Če že ni bilo časa delat, bi si vsaj vsak mesec nekaj malega vplačeval, Pri vsem tem ekstremizmu, da ni bil zavarovan za to in ono..Zame nezaslišano, neodgovorno, pa OK, da si sam na svetu, ampak 8 otrok!! in mlada žena..
Kako za boga bi ona dobila Bloudkovo penzijo, ta je čisto osebna, pridobljena ne podlagi njegovih dosežkov, ne vem, če sem prebrala, da je 2000 eur. Ogromno, če mene vprašate, ker itak vse kar je delal je delal za lasten interes in užitek, vplačal nič..
V glavnem, če bi malo prej razmišlajala, oba skupaj, bi zdaj bilo dosti lažje..Je pa res, da so premije za riskantne dejavnosti in športe zelo visoke in verjetno jima je bilo škoda denarja za take stvari..

Mama je baje na primorskem, ampak, tudi moja mama je 2 uri oddaljena od nas, pa je v sili razmer prišla k nam in bila pri nas nekaj časa..Kaj šele v primeru smrti.

Se ne spoznam ampak predvidevam da tudi tisti s katerimi je imel sklenjene sponzorske pogodbe niso kar pustili družine na cedilu ampak so primaknili kaj, elan kakšne smuči, pancarje. Pa treningi, verjetno so jih oprostili kakšne mesečne vadnine. Zgleda imajo kar širok socialni krog in če je vsak vsaj malo pomagal…

Mama je baje na primorskem, ampak, tudi moja mama je 2 uri oddaljena od nas, pa je v sili razmer prišla k nam in bila pri nas nekaj časa..Kaj šele v primeru smrti.
[/quote]

Mogoče ima pa službo tudi tam? Glede na to, da je hlerka stara nekaj čez 40, je to čisto možno.

Ko je slovensko občestvo zbiralo 4 mio evrov za malega junaka, ni nobena od vas napisala, zakaj se pa mama s tatom petlja? Nobena! S tatom, ki je….. vsaj zgleda tako.
Pa tudi nobena ni napisala, da je z brezposelno mamo in tatom karkoli narobe. Ne. Tale mama dela v zdravstvu po 4 ure, tako kot veliko ostalih mam. Za razliko od koperske mame, ki je že 2 leti na bolniški. Kakšna razlika, a ne?

Prav zaradi tega sem jaz napisala, naj se ženski zdaj pomaga, ampak v nekem trenutku bo morala ugotoviti, da njeni stroški nekajkrat presegajo njene dohodke. In nekaj spremeniti. Kar dela zdaj, ni rešitev. Po časopisih se krega za pokojnino, ki je neprenosljiva, kar je v zakonu napisano zelo nedvoumno. Država ni kriva, da njen pokojni mož nima nič delovne dobe in da zato otroci ne bodo dobivali pokojnine. Bodo pa druge socialne pomoči. Na prejšnji strani je nekdo citiral njene lanskoletne izjave o tem, kje vse so počitnikovali, v kako dragih državah, potovali, se imeli luštno. Iz katerega denarja? Tudi takrat so imeli samo njeno plačo, če on ni delal. Ker če bi delal, bi si plačeval prispevke. Ali pa je delal na črno? Nočem biti grda, mi tudi ni težko nakazati par evrov za pomoč, zaradi otrok, ampak takole pljuvati po državi, ki v tem primeru ni pa čisto nič kriva.
[/quote]

točno, kako jim je zneslo takrat, z njeno plačo težko, če pa je on zaslužil potem penzija mora bit?? Ampak je očitno ni, menda niso tudi potovali na račun sponzorjev..

Ko je slovensko občestvo zbiralo 4 mio evrov za malega junaka, ni nobena od vas napisala, zakaj se pa mama s tatom petlja? Nobena! S tatom, ki je….. vsaj zgleda tako.
Pa tudi nobena ni napisala, da je z brezposelno mamo in tatom karkoli narobe. Ne. Tale mama dela v zdravstvu po 4 ure, tako kot veliko ostalih mam. Za razliko od koperske mame, ki je že 2 leti na bolniški. Kakšna razlika, a ne?
[/quote]

Mogoče ta ata nima OSEM otrok? Mogoče ta sta vseeno ni tako zelo neodgovoren, da bi sploh ne skrbel zanje? Mimogrede, koliko pa je ta vaš heroj res skrbel za svoje otroke? Verjetno bi njihove zgodbe bile vse prej kot herojske.
Pejte nekam s temi heroji in (samo)promotorji – na steno si jih pribijte, pa plačujete za njihov nagravžen egoizem. Prispevate raje za njihove žrtve – otroke, ki pa res niso krivi, da imajo tak podn od staršev. Čeprav je zelo verjetno, da bodo enkrat tudi sami taki. Humarjev je že ratal…
Žalostno.

[/quote]

Pomagalo se je bolnemu otroku. Na to, da se mu rodi bolan otrok, noben starš nima vpliva. Na to, da na svet spraviš osem otrok, nimaš pa pet minut delovne dobe, pa menda imaš vpliv. In ni res, da nobena ni napisala, da Krisovi starši niso naredili nič narobe. Več nas je napisalo, da ni prav, da so zdaj tam v ekstremno dragem stanovanju, čeprav bi lahko najeli veliko cenejšega. Da ni prav, da so izbrali Los Angeles, ko bi otrok lahko zdravilo dobil v Evropi. Da ni prav, da zdaj celo hrano kupujejo iz zbranega denarja, starši bi vsaj hrano lahko sami pokrili. Ne moreš pa zdravila bolnemu otroku primerjati s tem, da vdova od Karničarja ima za samoumevno, da morajo vsi njeni otroci trenirati drage športe, če družina za to nima denarja. Jaz dam denar, če so njeni otroci lačni, dam takoj. Da bom pa denar dajala za drage treninge njenih otrok, če svojim otrokom tega ne plačujem, je pa iluzorno pričakovati, a ne?

točno, kako jim je zneslo takrat, z njeno plačo težko, če pa je on zaslužil potem penzija mora bit?? Ampak je očitno ni, menda niso tudi potovali na račun sponzorjev..
[/quote]

Točno tako to gre s sponzorji: tudi potovanja plačajo za športnika in toliko in toliko spremljevalcev. Ali pa poskrbijo za zastonj bivanje in druge ugodnosti. Denar pa preko pogodb, seveda pa to ne gre v prispevke, zato je potem tudi pokojnina problem.

Večina njenih otrok še deset let ne bo samostojna, deset let je pa ljudje ne bodo mogli zalagati.

Ravno spremljam nekoliko podoben družinski pretres. Nič, mama je vklopila preživetveni nagon in v parih mesecih na novo zastavila življenje, kaj pa je hotela drugega. Pa še več primerov poznam, ko se jim je življenje obrnilo na glavo in so splavali sami, pa je bilo tudi treba marsikaj žrtvovati.

Petre ne poznam, mogoče je v Davotu našla tudi nadomestnega očeta, pri taki starostni razliki to ne bi bilo nič izjemnega. No, če ni odrasla prej, bo pa morala zdaj. Žal mi je, če ni sposobna videti, da je včasih treba stisniti kakšno leto, stvari se prej ali slej uredijo, ustalijo in potem se življenje lahko mirneje nadaljuje. Primer so treningi otrok. Tudi če jih za eno leto prekinejo in delajo kondicijski trening, trening za moč sami, bodo dohiteli vrstnike, če so iz pravega testa.

Js pa ne verjamem, da Davo ni bil nikjer visoko življensko zavarovan. Ker tolk neumni, da ob tako rizičnem življenju niso pomislili, da se mu lahko kaj zgodi pa tudi niso.
Samo o tem bodo raje tiho, saj kdo bo pa kaj prispeval, če bi vedel, da so pokasirali npr. 100 jurjev zavarovalnine?

Kar se pa tiče pokojninske dobe, do 2013 si jo lahko kupoval (in bil zavarovan) za borih 55 eu na mesec. In ta pokojninska doba se danes upošteva kot oddelana.

In če ni nikjer delal, kaj je sedaj drugače ko ga ni, razen da so ena usta manj?
In ali so za tiste prejšnje žene, ki so ostale same z otroki, ko jih je zapustil tudi zbirali sredstva?

Mogoče ima pa službo tudi tam? Glede na to, da je hlerka stara nekaj čez 40, je to čisto možno.
[/quote]

Petra je stara 44, torej je mama verjetno že stara čez 60, pri teh letih pa je danes večina ljudi že v penziji (če želi).

No, Krisu smo dejansko reševali življenje, potrjeno s strani zdravnikov, pa ni bilo ravno videti da imata starša za miljon nepremičnin kje. V tej zgodbi pa marsičesa ne vemo. Je bil zavarovan? Bojo otroci dobivali pokojnino? Dokladi bojo. Imajo kaj zemlje, gozda? Verjamem da še ni bilo zapuščinske ampak malo že veš na kaj lahko računaš. Gorniški center? Ga lahko proda, verjetno, če je njen? Nimajo za hrano ali nimajo za treninge?

Pomagalo se je bolnemu otroku. Na to, da se mu rodi bolan otrok, noben starš nima vpliva. Na to, da na svet spraviš osem otrok, nimaš pa pet minut delovne dobe, pa menda imaš vpliv. In ni res, da nobena ni napisala, da Krisovi starši niso naredili nič narobe. Več nas je napisalo, da ni prav, da so zdaj tam v ekstremno dragem stanovanju, čeprav bi lahko najeli veliko cenejšega. Da ni prav, da so izbrali Los Angeles, ko bi otrok lahko zdravilo dobil v Evropi. Da ni prav, da zdaj celo hrano kupujejo iz zbranega denarja, starši bi vsaj hrano lahko sami pokrili. Ne moreš pa zdravila bolnemu otroku primerjati s tem, da vdova od Karničarja ima za samoumevno, da morajo vsi njeni otroci trenirati drage športe, če družina za to nima denarja. Jaz dam denar, če so njeni otroci lačni, dam takoj. Da bom pa denar dajala za drage treninge njenih otrok, če svojim otrokom tega ne plačujem, je pa iluzorno pričakovati, a ne?
[/quote]
To si ti narobe razumeš. Ti in drugi bi plačevali za hrano njenim otrokom, za treninge bi pa ona dala, ker pač za oboje nima 🙂 + kar bi ostalo denarja od hrane bi šli na kakšno potovanje.

Ko vsi tolk omenjate penzijo, kakšna bo šele vaša, če ste delal za min.plačo, ne boste dobil niti 500 evrov. Razen če boste dopolnil 40 let dela, to pa se žal zgodi, da ravno mal pred 60 letom oslabiš….in ne izpolniš 40 let, ampak 35-36 let, pa potem ne dobiš 500 evrov.
560 je sicer zajamčena za 40 let dela.

New Report

Close