Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Opravljivka Karnicarjeva vdova

Karnicarjeva vdova

ker nimate lastnih, ste ponosni na dosežke nekoga drugega?
[/quote]

Pa ti jih imaš? Svoje dosežke?

Oprosti, ampak ali imaš ti kakšen papir, da si neumna? Če ga nimaš, bi ga morala imeti. Proda naj hišo, da se ne bodo nanjo obesili drugi otroci? Ti drugi otroci so dediči. Ne more ona prodati hiše pred zapuščinskim postopkom, ne more ona prehiteti tega njihovega obešanja, ki se mu po domače reče dedovanje.

Pa ti jih imaš? Svoje dosežke?
[/quote]

jaz se ne hvalim ne s svojimi ne s tujimi. zakaj vprašaš?

zakaj, a so prišraufani tja?

jaz se ne hvalim ne s svojimi ne s tujimi. zakaj vprašaš?
[/quote]
V širši družbi, če so prisotni tujci, se pohvališ z dosežki nekaterih Slovencev. Meni to paše, posebno še, če dotični to medijsko osebo poznajo. Če pa si druge narodnosti, se mi zdi fajn, da si vesela za nekoga iz tvoje matične domovine, ko mu je nekaj fenomenalnega uspelo.

Hipotetično – če otroci ne dobijo penzije, dobijo doklade oz. štipendijo, ali se to dvoje izključuje – lahko dobivaš penzijo in doklade? Verjetno če je cenzus prenizek ali kako. oz. če ni penzije, bi dobili višje doklade in vse ostale pravice?

Vsekakor je hudo družini. Čeprav je tudi prej gospa furala vse. Saj Davota ni bilo doma po par mesecev.
Samo… vozit se z Jezerskega….. jaz upam, da imajo vsaj otroci en organiziran prevoz.

Vozit se z Jezerskega na Jesenice za 4 ure – tu ji morajo pomagat šefi in najti službo bližje. Meni se zmeša, da se vozim tak daleč vsak dan… plus pobirat otroke s krožkov. In pridet domov, v mrzlo hišo, pa kuhat….. pa prat… :(((

Drugače pa jaz gospo popolnoma razumem, da še ni sposobna delat. Kaj bo hodila v službo in se jokala, ko te zvije?? Kako morete bit ene babe tako nesramne??

Sem dala sama to skoz, ko je bil sin v komi. 2 meseca sem bila na bolniški. Vsak dan v UKC!
Ne bi mogla delat! In so me razumeli….. in so me pustili pri miru. Ne vem kaj vse so pisali (bolniška, izredni dopust, prosti dnevi…) – večno jim bom hvaležna za to razumevanje. Bi jih imenovala…… pa nima smisla za vas, hijene!

Ste me pa čist vrgle iz tira s svojo hudobijo, enimi ‘zakoni’ ki NE veljajo za elito… s svojim hladnim odnosom do matere – naše slovenske mame, ki bo preživljala otroke vrhunskega športnika, predvsem pa gorskega reševalca in človeka, ki je vreden spoštovanja, ker je premikal meje.

Nisem brala vseh odgovorov…ampak, ce je bil zaposlen otrokom pripada pokojnina po ocetu, ne vem zakaj je pri njih drugace, razumem pa da jim ne pripadajo neke drzavne nagrade oz. pokojnine, tako pac je…kar se pa tice sluzbe, lepo da ji gredo tako na roke, moj oce se je tudi ponesrecil, mama je ostala sama s tremo otroki, pa je po treh tednih zacela delat, sa je imela s.p., kjer te nihce ne gleda, ali si pripravljen delat ali ne, pac moras….zivljenje gre naprej, pa tudi stroski so bili….mi je zal, da se jim je to zgodilo, ampak takih oz. podobilnih usod je ogromno…

Ene vdove kakih janezev kocjančičev ne bi imele takih težav.
Bi moral tudi ta Davo uničiti fresko slovenstva na Narodnem domu, da bi mu bilo priznano za vse ure, ki jih je namenil reševanju v gorah????
To je specifični poklic, zopet ekstremističen, kot je ekstremistično že samo življenje v gorah. S tem se rodiš, piješ z materinim mlekom, ne moreš se narediti.
Vsi gorski reševalci bi morali avtomatično biti pod državno varnostjo, zaposleni v državi in prejemati državno plačo. K temu ne štejejo le ure čistega reševanja, temveč precej več. Kdo pa je v stalni pripravljeni in leti vsako uro, v vsakem vremenu in nosi v torbi svojo glavo, razen res srčnih ljudi, fizično in psihično sposobnih za tako delo?
Davo oz njegovi otroci bi morali to dobiti za nazaj, posthumno.
Velja za vse reševalce.
Brez njih je v Sloveniji v trenutku anarhija.

Druga stran te iste medalje, čemu neka 44letnica, s štirimi otroki ne more biti zaposlena kot njihova uradna skrbnica? Aja, je samo starš, čeprav edini. Ok.
Koliko rejencev mora vzeti k sebi na Jezersko, poleg svojih lastnih, da bo preživela sebe in takšno kopico otrok? Dva, tri, pet?
Evo, gospa Karničar, zgrabite bika za roge in postanite rejnica. Otroci tejenci vam bodo hvaležni.
Srečen vsak, ki bi otroštvo preživljal v gorski idili.

Res bi bil skrajni čas, da se uredi status gorskih reševalcev.

Mdona, saj je sramota, da še ni uštiman!
Mamo državne jagre, nimamo pa državnih reševalcev.
Tile na brzino v DZ in uštimat po hitrem postopku za nazaj.
Ali pa poslancem vzeti vse bonitete. Vlada je itak gnilo jajce.

Meni se zdi, da je bil uradno zaposlen pri policiji, ampak kakšnih 20 let in to bolj malo nanese tudi za otroke.
Sama ne vem, kaj bi naredila. Po moje je življenje na Jezerskem tako specifično, da ni enako, kot če se seliš npr. iz enega mesta v drugo (npr. iz Ljubljane v Kranj). Bi si pa verjetno poskusila najti službo v Kranju ali kje drugje bližje domu. Saj v njenem poklicu verjetno dobiš službo?
Hja, lahko jim ni, to verjamem, mogoče bi se bilo fino pogovorit z otroki … Verjamem pa, da jim ne bi rada vzela še tega, kar imajo radi, treningov.
Se mi malo zdi, da si je Davo “rihtal” tele porodniške zato, da je imel eno leto ženo na varnem, on pa na odpravo.
In niso 4 otroci od prve žene, ampak 3, vmes je imel pa hčer s sosedo. To je povsod pisalo.
Ne vem ne vem. Kaj naj si mislim …

Mene bolj čudi to: si ekstremni alpinist, kar pomeni, da se ukvarjaš s športom, zaradi katerega statistično gledano obstaja dokaj visoka možnost, da te jutri ni več, imaš 4+ otroke in sploh ti ne pade na pamet razmišljati o morebitnih finančnih in drugih posledicah tvoje smrti za tvojo družino? Temu se reče nespametnost.

Je podrajsal vse, kar mu ni zadnji hip ušlo v dolino! Imel je neverjetno karizmo – ker sicer sploh ni en top dedec. – tko na pogled. 🙂
Jaz sem ga samo 1x videla v živo. Pešačim, on v avtu pred eno rampo v LJ. Jaz trznem, ker sem si mislila “o poznam vas,…” – on v trenutku nasmešek, učke kot blinkerji…. Ne bom tega pozabila – kaj šele dondule, ki hodijo v hribe. :-)))) Kjer je briljiral.
Isti je bil kot Humar.
Carja gora!

[/quote]

Je treba najprej nafutrat politikante, akademike (njihov čas pripravljenosti), bankirje, lobiste, župane..zobarje, prfokse, odvetnike… migrante…itd. vsi na varnem, pod streho vlečejo največ.
Ves en pritlehni gnoj, ki se ne zaveda, da uničuje naš narod!

Preden spet skocite v luft, si preberite na Siol.net tole:
[hashtag=Do]#Do[/hashtag] danasnjega dne nam je uspelo zbrati vec kot 29 tisoc eurov … itd, je povedal Ivan Kavas predsednik KO Rdecega kriza Jezersko.
Link si boste poiskali sami.

Resno to? Bi rekla, da je bil tezek karakter.

Pa bi morali.. Sploh pri 4-ih, oziroma 8- otrokih. Pa takem ekstremnem hobiju, nestalnem dohodku, tako visokem kreditu..
Ampak ja, lahko je bit pameten, jutri sem (smo) lahko jaz/mi na istem..

Davo JE reševal!
Takrat je povsem nepomembno, kaj je nosil v hlačah. Bo to šlo?
Tudi cestni reševalci in marsikdo iz bolj varnih služb, so odsotni, menedžerji in menedžerke, ja, tudi matere, so odsotni tudi po tedne, vse dni fizično ali ne, v tesnem stiku s kariero. Zdravniki, sestre in še mnogi.
Se kdo obregne?
Ne. Ker je njihovo delo čisto normalno za javnost, sploh so pred njo skriti.
Se kdo sprašuje o njihovem seksualnem življenju?
Lepo vas prosim!
Ta, ki si je drznil pa v javnost, se iti ekstremizem!, podlušte, saj ni edini ali prvi, je pa umrl pod domačim drevesom in ne v steni!
Je to problem?
Mu to zamerite? Mu zamerite, ker je še mlad umrl?

Zamerite mu, ker je živel svoje življenje.
Če je delal za policijo 20let, zadošča za družinsko penzijo. Otroci so pa le njegovi, njegov rod bo šel dalje.

Je treba najprej nafutrat politikante, akademike (njihov čas pripravljenosti), bankirje, lobiste, župane..zobarje, prfokse, odvetnike… migrante…itd. vsi na varnem, pod streho vlečejo največ.
Ves en pritlehni gnoj, ki se ne zaveda, da uničuje naš narod!
[/quote]

Zalostno res in kaj imamo od njih??
Resevalci, gasilci.. Prvi bi morali bit na seznamu.Brez njih smo vsi goli, brez gat..

Zalostno res in kaj imamo od njih??
Resevalci, gasilci.. Prvi bi morali bit na seznamu.Brez njih smo vsi goli, brez gat..
[/quote]

Tu bi morala javnost prisiliti odgovorne, da se to sistemsko uredi.
Vsem urediti status.
Ne pa, da se celo želi ukinjati prostovoljne reševalce.
Še ni dolgo nazaj, ko smo imeli priložnost doživeti, kako brez teh ljudi in s tako predanim njihovim delom sploh lahko obstajamo kot družba.
Slovenija se gora ne bo znebila.
Kvečjemu še več teh srčnih ljudi bo potrebovala.
Sramota je, da se jih ne plača, še manj, da nimajo na stara leta iz tega naslova penzije.
Še več, da njihove družine niso zaščitene.
Če bi se Davo ponesrečil pri reševenju v gorah, bi lahko predsedstvo brez problemov uredilo družinsko penzijo.
Kot jo npr kulturnikom.
Povsem enako jo lahko tudi družini Karničar. Ne sramotimo sebe in slovenstva s tako ignorantskim načinom!
Karničar ni edini ali izjema, ki je vsak trenutek na voljo, brez pomisleka, da rešuje ljudi v gorah, brez plačila.
Običajno v najbolj nevarnem času in pogojih.
To je tradicija slovenskih ljudi.
Samo zato, ker so skromno tiho, se to ne uredi. Sramota za vlado, za vodstvo vseh teh, ki so za to še kako odgovorni. Ne le v gorah in hribih!

Davo JE reševal!
Takrat je povsem nepomembno, kaj je nosil v hlačah. Bo to šlo?
Tudi cestni reševalci in marsikdo iz bolj varnih služb, so odsotni, menedžerji in menedžerke, ja, tudi matere, so odsotni tudi po tedne, vse dni fizično ali ne, v tesnem stiku s kariero. Zdravniki, sestre in še mnogi.
Se kdo obregne?
Ne. Ker je njihovo delo čisto normalno za javnost, sploh so pred njo skriti.
Se kdo sprašuje o njihovem seksualnem življenju?
Lepo vas prosim!
Ta, ki si je drznil pa v javnost, se iti ekstremizem!, podlušte, saj ni edini ali prvi, je pa umrl pod domačim drevesom in ne v steni!
Je to problem?
Mu to zamerite? Mu zamerite, ker je še mlad umrl?

Zamerite mu, ker je živel svoje življenje.
Če je delal za policijo 20let, zadošča za družinsko penzijo. Otroci so pa le njegovi, njegov rod bo šel dalje.
[/quote]
A je bil policaj? Verjetno je bil policaj tako, kot vsi naši športniki. Ne glede nato, ti zadnji štirje otroci bodo dobili po očetu penzijo. In prav je tako. To je po zakonu.

Me pa čudi, da vdova išče vdovsko penzijo. Če jo bo kdaj dobila, bo šele takrat, ko bo sama dočakala svojo. Če prav razumem, država da ta sredstva, npr če si svetovni prvak, za neke vrhunske dosežke. In kako si nekateri predstavljajo, da bodo to molzli še kot vdove ali vdovci?

Kar se tiče kreditov. Ja, vsi bi se jih nabrkali, če bi vedeli, da jih ni treba vrniti. A ni tako. Zdaj zbirate, da se to poplača? Pa to bo šlo v prodajo, pa še dedičev je veliko. Če denarja ni, naj banka reši situacijo.

In če že zbirate, zbirajte za tekoče življenje. Ženska preživlja velike travme. Jaz vem, da bo vse preživela, bila močna za otroke. Večkrat bo na kolenih, a bo šla naprej kot marsikatera samohranilka.

A je bil policaj? Verjetno je bil policaj tako, kot vsi naši športniki. Ne glede nato, ti zadnji štirje otroci bodo dobili po očetu penzijo. In prav je tako. To je po zakonu.

Me pa čudi, da vdova išče vdovsko penzijo. Če jo bo kdaj dobila, bo šele takrat, ko bo sama dočakala svojo. Če prav razumem, država da ta sredstva, npr če si svetovni prvak, za neke vrhunske dosežke. In kako si nekateri predstavljajo, da bodo to molzli še kot vdove ali vdovci?

Kar se tiče kreditov. Ja, vsi bi se jih nabrkali, če bi vedeli, da jih ni treba vrniti. A ni tako. Zdaj zbirate, da se to poplača? Pa to bo šlo v prodajo, pa še dedičev je veliko. Če denarja ni, naj banka reši situacijo.

In če že zbirate, zbirajte za tekoče življenje. Ženska preživlja velike travme. Jaz vem, da bo vse preživela, bila močna za otroke. Večkrat bo na kolenih, a bo šla naprej kot marsikatera samohranilka.
[/quote]

mah dedičev ni veliko, saj je tipo vedel, da mora biti vse pisano na zadnjo babo, da bodo otroci prejšnjih bab izviseli, tako kot so pri vsem.

[/quote]

Življenje v gorah je precej drugačno, kot v dolini. V gorah lahko obstojijo le domačini, to je treba vedeti.
Tu je vdelanih toliko brezplačnih ur, vnešeno praktično celotno življenje naših prednikov in nas samih, da je tistih 100kil v bistvu zanemarljivo.
S poprodajo tujemu lastniku neke domačije, v tem primeru centra, gre vse cugrunt.
Kar je škoda nacionalnega pomena. Ni le preživetje, za to je že poskrbljeno.
Povsem enako se dogaja z našo kulturno dediščino po vsej Sloveniji.
Kar poglejmo si spakedrano Ljubljano.

New Report

Close