Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Karpathos vs. Lefkas

Karpathos vs. Lefkas

Lani sva bila s fantom na Karpathosu in moram reči, da sem bila pred odhodom precej skeptična, saj sem imela informacijo, da tam precej piha. Ampak, ko enkrat prideš na ta otok, se vanj zaljubiš. Vetra po dveh dnevih ne opaziš več, v bistvu ga kar pogrešaš, če ga kakšen dan ni. Moram reči, da nama je 14 dni minilo kot bi mignil, spoznala sva veliko novih prijateljev. Ljudje so izredno prijazni, plaže so raznolike in prav nobenega problema ni na plaži, ki je dolga kak kilometer dobiti ležalnikov in marele. Na tej konkretni plaži (Potali Bay) je bilo recimo vse skupaj 15 marel, od tega jih je bilo zasedenih 8. Fantazija za ljudi, ki imajo radi mir. Sem pa opazila tudi nekaj, kar me je izredno navdušilo: Nobenih vodnih skuterjev in gliserjev, sploh jih ni (prepovedano). Midva sva stanovala v Pigadii, tam se nisva kopala, saj imaš zaradi vetra mivko čisto povsod.Najela sva scooter, raziskala cel otok in našla “najino” plažo (Potali pri vasici Lefkos), potem pa sva se vsak dan z motorčkom iz Pigadie vozila čez otok do Lefkosa in potem tam uživala cel dan, pojedla večerjo in se odpeljala nazaj.Letos greva spet za 14 dni na Karpathos, tokrat v lastni režiji in ne preko agencije. Karpathos priporočam vsem, ki vam je všeč prisrčen, prijazen in neturističen otok in vsem, ki imate radi mir. Michelle, hotel Astron ti priporočam, tam sem bila lani, je na mirnem koncu in zelo prijeten. Če pa želiš iti v lastni režiji, imaš tu naslov lefkorama@yahoo.gr , in internet stran http://www.lefkorama.gr , pa se jim javi (gospod Nikos), avionske karte pa najceneje dobiš na http://www.odklop.com (jaz sem jih za letos že kupila). Pa še nekaj: Angleška mularija tega otočka še ni odkrila, tako da ne boste srečali nobene pijane angleške mularije, ki teži. V glavnem Nemci, Avstrijci, Nizozemci in par Italijanov in Slovencev (lani sva srečala dva).Res ti svetujem, da greš letos, drugo leto mogoče to ne bo več »pravi« Karpathos.Prilagam par slikic z lanskega Karpathosa. Lp, Nataša

Hvala za vse koristne informacije!

Zdaj pa samo še koomaj čakam začetek julija 😀

tasko: Saj je videti lepa plaža, samo kaj, ko ni sence za otroke ( in tudi nas) pa kakšnega bifejčka tudi ne vidim.

Vivi, upam da ti bo tole kaj v pomoč.. Glede barčkov pa mogoče tale link:
http://www.greeka.com/dodecanese/karpathos/karpathos-beaches.htm
pri opisu vsake plaže piše,če je na voljo tudi kakšna trgovina, taverna ipd (je tudi kar nekaj takih komercialnih).

Michelle, še eno vprašanje… ker bi imela le zajrtk v hotelu, me zanima, kakšna je ponudba v hotelu ASTRON? Hvala
tudi ostali lahko poveste za druge hotele na Karpatosu

napaka… tasko je bila tam, torej tasko, kakšna je hrana v Astronu? se opravičujem…

Tudi mi smo bili v Astronu, a nismo imeli zajtrka. Imeli smo studio in smo zajtrkovali kar v sobi – balkonu, so nam pa drugi gostje povedali, da zajtrk ni bogvekaj in da je bolje zajtrkovati kar v lastni režiji. Sicer pa nam je bil hotel všeč.

Z punco se odpravljama na Karpatos od 6-20 septembra.
Dobil sem informacijo da se septembra doli ohladi da je ful mrtvo nic se ne dogaja ni turistov zvečer na večerjo z jopico obvezno………. Je to res???????
Prosim za odgovor.

Še huje je kot praviš. Jopica ne bo dovolj, potrebna bo vetrovka, kapa in rokavice. S koncem septembra se pa na Karpatosu začenja smučarska sezona.

:))

Lastnih izkušenj s Karpathosom v septembru sicer nimam, sem pa bila npr na bližnjem Rodosu konec septembra in smo imeli 30stopinj in nebo brez oblačka cel teden.. Na tejle strani–> http://www.tutiempo.net/en/Climate/Karpathos_Airport/167543.htm se da pogledat temperature v septembru v zadnjih 10ih letih. Kaže, da je samo kšno stopinjo hladneje kot avgusta, poleg tega manj piha.
Glede dogajanja pa vrjamem, da ni ravno ibiza, ampak to je nekako čar karpathosa..

Ja res hvala za tvoje mnenje laurusnobilis. Se pravi da bom si vzel smuče sabo.
Hvala Michelle hvala za odgovor.
Z punco sma bila zadnja leta na otkih kos, samos ter krf ampak vedno v začetku avgusta.
Tako da nisem imel prave predstave kako vreme je v septembru.

Na Karpathosu sem bila septembra predlani. Načeloma so temperature res take, kot pravi Michelle. Mi smo imeli sicer malo “sreče” z vremenom in je bilo dva večera res precej hladno. Ampak predvsem zaradi močnega vetra.Kakšno toplo jopico in vetrovko ti priporočam za vsak slučaj. Sicer so pa za moje pojme septembra temperature na grških otokih idelane za dopust.
A ja, kakšnega posebnega dogajanja zvečer pa res ni bilo 🙂

Bila na obeh otokih, oboje sredina septembra. Osebno mi je bil dosti bolj všeč Karpathos – lepe, tudi samotne plažice (sploh če najameš motor si lahko sam na plaži), prijetne pristne vasice, domačini prijazni, najdeš domače gostilne z dobro grško hrano, ni pretirano drago, sredi septembra blo toplo. Sicer sem bila tam l. 2005, tako da ne vem kako je sedaj, ampak je bilo neskomercializirano, kar mi je bilo všeč, po drugi strani pa skoraj nimaš kaj kupit za suvenir, pa tudi večernega dogajanja je bilo bolj malo. Minus je tudi močan veter – ampak glede na visoke temperature ni bil moteč, edino odsvetujem motor+kontaktne leče, ker ti spiha ful praha v oči…

Na drugi strani Lefkas, bila l. 2008. Ful bolj skomercializiran, domačini precej manj prijazni (samo gledajo da ti čimveč zakasirajo), mogoče ker so bili že siti turistov konec sezone….Za videt razen dveh res ful lepih plaž pa praktično nič…

gre kdo julija na Karpatos morda?

Js nej bi bla že tale teden dol, ampak sva mogla prestavt na september 🙁

He he he Michelle ne bit žalostna! Še dva meseca v pričakovanja to mine kot keks. Potem pa vsi že doma od dopustov mi pa septembra na letalo in dija grčija prihajamo.
A kdo pozna hotel atlantis v Pigadiji????
Intelekta ga prodaja.

Hvala MITJA, se tud sama s tem tolažm 😉
Drugač Atlantis mi zgleda kr fajn.. http://www.atlantishotelkarpathos.gr/
Ga mava v ožjem izboru 🙂
Tud tukej (v sicer zelo obširni temi polni koristnih informacij o otočku) ga je en stric kr pohvalu 😉 http://www.alter.si/tabla/showthreaded.php/Cat/0/Number/376488/page/0

Atlantis hotel je v samem mestu, do mestne plaže blizu. Kako je notri, ne vem, zunaj zgleda v redu. Sam Karpatos pa lahko le pohvalim, nam je bilo super, sploh plaže.

Oj! 🙂 Letos septembra gremo s prijateljji na Lefkas. Gremo v lastni režiji z avtom …Ima kdo kakšna priporočila za studio? Irena44 videla sem, da priporočaš sunset studios. Malo sem pobrskala po et, vendar ne najdem cenika. Se mogoče spomniš kako zasoljene so bile cene? 🙂

Captain rooms v Vassilikiju. Lani septembra sva dala za studio za 2 osebi 35€ na dan. V centru (kolikor centra pač je v vasi :)), s pogledom na morje, mirno in zelo čisto.

tudi mi gremo(dva para)septembra na karpatos.komaj čakamo in upamo,da tale dva meseca hitro mineta.

hello!kakšno novo mnenje o karpathosu?je že kdo nazaj prišel to leto? lp

Mitja! očitno letos še nihče ni prišel nazaj s Karpatosa(mogoče ,ker je tako super).tudi na siolovih forumih sprašujem isto kot ti, pa še nisem dobila odgovora.očitno bova mogla počakat še kakšen teden, potem bova pa sama pogledala kako in kaj.

Jaz sem bila na Karpatosu. Kaj točno vaju zanima? Vse je bilo super, sploh plaže so res lepe, njihov (timijanov) med in na sploh hrana fantastično. Vasica Olympos zanimiva in vredna ogleda, plaže Apella, Kyra Panagia in Achata res super lepe in ni bilo gneče, odkrili še eno super lepo plažu na jugu, a tam zelo piha. Veter drugače ni moteč, prijetno svež, tako da je bilo v sredini julija res super. MITJA in nobran2, vprašajta, kaj točno vaju zanima.

najprej lep pozdrav NAZAJ S KARPATOSA!zanima me na katere izlete razen Olymposa se še splača iti?ali mogoče lahko priporočiš kakšno restavracijo?kaj pa nočno življenje-ali dogaja,kaj pa izposoja avtomobila ali motorja,ali se splača? mogoče še to,kako dolgo traja let in kdaj ste imeli odhod tja in nazaj? hvala ti že vnaprej in oprosti moji radovednosti!!

New Report

Close