kartica diners club
Če izvajalec storitev ponuja plačilo na obroke preko Diners, potem bi šlo. Naročiš, vsako leto pa je treba plačati članarino.
Druga opcija je kreditna kartica (npr Mastercard), pa to ne mislim klasična (Classic), kjer gre za odlog plačila in jo mi zmotno imenujemo kreditna, temveč “prava” kreditna, kjer se mesečno vrača le določen odstotek porabljenega zneska + obresti. Seveda je tudi pri tej kartici članarina.
Jaz jo imam in zame je uporabna. Take večje nakupe opravim na obroke, pazim pa, da ne plačujem drugih zadev z njo (hrana, obleka, bencin,…), kar hitro prideš na visoko mesečno porabo in potem se vrtiš v začaranem krogu. Problemi kot z vsako drugo kreditno kartico :), drugače je pa uporabna ja za večje nakupe ali pa počitnice, odvisno tudi koliko ti odobrijo limita za obročno plačevanje.
LP
Živio, z Diners kartico lahko imaš kje probleme, saj je nočejo trgovci več jemati. Lovše predolgo plačuje trgovcem. Boljša je American express. Ravnotako kupuješ na obroke. V Sloveniji za Amerikan e. stoji Banka Koper, tako da je trgovec vedno poplačan. Edini problem je, da lahko pri Dinersu dvigneš gotovino na vsakem bankomatu, pri Amercan pa ne oz. samo na pošti. V tujini lahko dvigneš povsod. Pri vsaki kartici pa se lahko “osmodiš”. Treba je biti previden pri nakupih.
Pri trgovcih, s katerimi ima Diners pogodbo za obročno plačevanje, je to zelo enostavno. Potegne kartico, sprinta obroke in je zadeva rešena. Jaz sem npr. tako že kupovala v Merkurju in Dormeo ležišča. Tudi gotovino lahko dvigneš, ampak samo na določenih bankomatih (mislim, da je seznam na njihovi spletni strani).
diners je uporaben če kupuješ na obroke. trgovec potegne čez terminal poveš na koliko obrokov, oddtipkaš pin in to je to. vsak mesec ti računajo še 1 € vodenja obrokov. dvig na bankomatih ima višjo provizijo kot ostale kartice. hitro te pa lahko zanese poraba, če ne delaš evidence, saj praktično nimaš limita. aja. pri njih mi je všeč varnostni sms. vsakič takoj ob nakupu dobiš sms, tako da takoj veš, če je kakšen nepridiprav zlorabil tvojo kartico
Jaz jo imam predvsem zaradi nakupov na obroke. Tud kurilno olje lahko kupiš, za limit sem zmenla kar po telefonu, za obrok pa vzamejo mislim da 1 eur. Lahko dvigneš gotovino, vendar je velika provizija, kot že zgoraj omenjeno imaš varnostni SMS …. mi je pa všeč, ker so kar prožni pri plačilih. Tudi če zamudim, me najprej prijazno opozorijo po telefonu, pa potem morda še enkrat, je pa fajn, da se držiš tistega kar obljubiš. Tudi pisno sem že prosila za odlog za cel mesec, samo da sem lahko obdržala kartico. Zaenkrat je kar uporabna.
Pozdravljeni,
Morda prvo poskusim z vpr. Tukaj, da ne odpiram nove teme. Zanima me glede placila na obroke z mastercard. Torej imam kartico mc na kateri imam limita 200evrov. Na obroke bi zelela vzeti znesek priblizno 900? Vzela bi na 6 obroko. Kar mesecno znese cca. 150. Racun imam pri NLB in na njihovi strani sem prebrala da je moznost zneska v visini razpolozljivega limita. Zanima me ali torej jaz potrebujem dejansko limit v vrednosti 900 ali je to misljeno da je lahko v mojem primeru mesecni obrok pac max. 200?
Hvala za odgovore in lp
Gg, 12.09.2022 ob 08:50
Mene pa zanima kako ste zaprosili za odlog placila za en mesec ker sem se zdaj znasla v taki situacini da ta mesec nemorem poravnati. Lepo prosim za odg. Lep dan
Obrni se na Diners. V vsakem primeru, če ne boš mogla plačati, se ti kartica zablokira po cca 10 dnevih od roka zapadlosti. Razen, če se uspeš kako drugače dogovoriti. Tako da do poravnave kartice ne boš mogla koristiti.
Sama imam ZELO ZELO SLABO izkušnjo z Diners Club kartico in samim Diners Club Slovenija. Da o njihovi komunikaciji / nekomunikaciji (niso odgovarjali na elektronska sporočila, preko telefona pa jih je bilo takrat nemogoče priklicat) niti ne izgubljam besed.
Pred nekaj leti sem bolj zaradi vsiljevanja prodajalca kot same potrebe po tejh kartici naredila kartico Dines Club. S pomočjo te kartice sem na 10 obrokov kupila SAMO vzmetnico v vrednosti okrog 600 eur. Vse obroke kot tudi letno naročnino / članarino na to kartico sem plačevala redno in jih tudi vse odplačala. Položnice za članarino (mislim da je bila okrog 20 eur) so mi pošiljali na moj elektronski naslov. Diners Club je imel tudi mojo privatno GSM številko in domači fizični naslov.
V obdobju, ko kartice sploh nisem rabila so mi iz nekega afriškega IP naslova udrli na gmail račun kar so zaznali na Googlu in posledično je bil dostop do tega elektronskega naslova blokiran.
V tem obdobju sem si naredila drug eletronski naslov in na starega blokiranega dobesedno pozabila. Rečeno mi je bilo, da je Diners poslal eno položnico za letno članarino 20 € še vedno na blokiran elektronski naslov. Ker sama nisem dobila položnice sem na to članarino dobesedno pozabila. Tukaj naj poudarim, da če bi bil Diners Club vsaj kolikortoliko dovzeten za svoje naročnike, bi mi lahko poslali na domači fizični naslov vsaj opomin ali kak dopis o neplačani članarini. Prejela nisem NIČ. Ne po navadni pošti ne priporočeno. Po pregledu dnevnika klicev tudi njihovega klica nisem prejela.
V tem obdobju sem se odločala za nakup stanovanja in sem potrebovala na moji matični banki stanovanjski kredit v višini 40.000 € in ovir s strani prilivov na TTR ni bilo nobenih. Ko pa so na matični banki pregledovali v sistemu SISbon so ugotovili, da imam neporavnane obveznosti do Diners Cluba Slovenije in sem bila zato avtomatsko kreditno nesposobna. Zaradi jebenih 20 eur članarine, ki jih nisem pravočasno poravnala ker nisem vedela sem ostala brez stanovanjskega kredita in posledično stanovanjske hiše, ki jo je potem kupil nekdo drug. Kot že rečeno, niti toliko niso bili, da bi mi na domači fizični naslov v roku 3 mesecev poslali opomin ali dopis, da jim dolgujem 20 eur za članarino.
Zaradi tegaker sem imela ta zapis v Sisbonu sem posledično ostala brez kredita in stanovanjske hiše. Za kredit sem lahko zaprosila šele po 3 ali 4 mesecih po tem dogodku.
Sicer pa so mi na moji matični banki povedali, da je takih primerov z Dinersom cel kup. Veliko ljudi sploh ne ve, da se morajo dobesedno odjavit iz njihove famozne kartice “ugodja”…
Diners Club mene osebno ne vidi nikoli vec…