Najdi forum

kartica za prenos filma

Kupil sem neko kartico za PC (EIO NEC1394 PCI Host Controller Card) ki služi temu da lahko iz kamere vnesem film v PC, pa me zanima kam naj zadevo vstavim v PC.

Zdravo!

Če jo vtakneš v prosto PCI režo (PCI slot) na matični plošči računalnika, bo kar v redu. 🙂 To so take bele reže na matični plošči. Matična plošča pa je tista velika plošča z veliko elektronskimi elementi, ki jo vidiš ko računalnik odpreš. 🙂 Računalnik odpiraj le kadar ni priklopljen na električno omrežje.

LP… 🙂

da je reža PCI slot vidim torej po belih režah?

Načeloma da. saj več ali manj težko fališ. Če res nisi prepričan, samo nastavi kartico, kot da jo boš vtaknil in preveri če paše. na zadnjem delu računalnika boš verjetno moral odviti varovalo za proste reže, kamor bodo sedaj sedli novi priključki s kartice.
Srečno!

Pa če imaš računalnik še pod garancijo raje nesi v trgovino, v kateri si ga kupil, naj ti jo oni not vstavijo, ker z “neavtoriziranim” odpiranjem računalnika garancija neha veljati. Ponavadi ga v ta namen zaplombirajo s kako nalepko.

Zanima pa me še to ali se lahko posname iz videorekorderja v PC, ali pa je to možno samo iz kamere na PC?
Videorekorder ima samo SKART izhod in ne vem ali obstaja kabel ki gre iz SKART v USB-ju podoben vhod na tisti kartici v PC-ju.

>>Zanima pa me še to ali se lahko posname iz videorekorderja v PC, ali pa je to
>>možno samo iz kamere na PC?
>>Videorekorder ima samo SKART izhod in ne vem ali obstaja kabel ki gre iz
>>SKART v USB-ju podoben vhod na tisti kartici v PC-ju.

Prenos po katerm sprašuješ, je izvedljiv če ti to kamera omogoča. Imeti pa mora možnost “VIDEO IN” in v tem primeru ti kamera deluje praktično kot vmesnik (moja DCR-TRV 740 od Sony-ja to podpira, preizkusil pa še nisem).
SCART in FireWire (to je tisti USB-ju podoben vhod na PC-ju) nimata nič skupnega – prvo je analogna zadeva, drugo pa digitalna.

P.S.: Aja, kaj povezavo med PC in kamero pa si spravil skupaj!?

probal in dela

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close