kartuša
Kartušo od Epson C42UX sem odprl in v njo zamenjal peno iz kartuše epson skoraj enake velikosti. Gornji del kartuše ki sem ga izrezal da sem zamenjal peno sem zaprl tako da sem zalepil s salotejpom.
Program za tiskalnik mi je že pred tem javil da je kartuša že precej prazna in je bil na kartuši rumen klicaj (ekran). Kmalu sem kartušo odprl in dal v njo novo polno peno in tiskalnik je še nekaj dni pridno kopiral. Naenkrat pa je se na kartuši (na monitorju) n amesto rumenega klicaja pokazal rdeč križec in zdaj mi tiskalnik več noče printat čeprav je kartuša polna. Enostavno noče tiskat ampak samo miruje kot da nočem printat.
Programsko sem zamenjal kartušo-jo dal ven in nato spet nazaj, ampak tist rdeč križec je še vedno tam in tudi tiskat noče.
Ali ima tukaj vezo tist trakec ki ga na začetku ko vstaviš kartušo odstraniš? Se tisti trakec odstrani da tiskalnik prepozna kartušo? Zgoraj sem namreč polepil kartušo s salotejpom pa me zanima ali je to krivo in zakaj(fizikalno) če je res to krivo.
gre mogoče tukaj za kak spomin v katerega se shranjuje število kopij in potem ko doseže določeno število več noče aktiviraš te kartuše?
dvomim, da gre za kakšen spomin, ….. po mojem je le kartuša poškodovana, da je printer ne prepozna. Kupi raje novo ali jo pa daj za polnit kakšnemu podjetju, ki se s tem ukvarja
Če boš dobro, ampak res dobro pogledal, boš videl, da so kartuše za Epsone nove generacije opremljene s “čipom”, ki na nek način hrani starost kartuše. Ta znak je natisnjen tudi na embalaži. Sem pa od kolega, ki dela na Epsonovem pooblaščenem servisu slišal, da je možno ta čip “okrog prinest”, se pravi, da ga na nek način resetiraš (na elektronski način seveda). Potem si spet na začetku.
LP, Bojč.
dej ga vprašaj pa napiši drugač bom bankrotiral….. 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.