Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kašelj

kašelj

Upam na vašo pomoč, zato se obračam na vas:

Moja hčerka je začela v nedeljo kašljati. Kašlja samo ponoči in zjutraj in to tak suh, malo piskajoč kašelj ……….. kot da kašlja od nekje notri ………… in tudi ko jo sili na kašelj, težko zakašlja.

Ja, pa tudi hripava je malo in ima polnega noska.

Pije čaj, med, pa v lekarni sem dobila Isla tabletke za lizati proti hripavosti in je rekla, da ne potrebujemo še sirupa …

Strah me je, da ne bo zakuhala ravno za praznike ……….. ne bi pa rada šla k zdravniku, da še kaj ne pokasiramo ………..

A mi lahko kaj svetujete?

Aha, pa še to, danes sem naročila kremo od mat.dušice in upam, da jo tudi danes dobim

Mogoče imate v stanovanju presuh zrak! Zvečer, ko gre spat, ji naredi v prostoru, kjer spi vlago! jaz dam v velik lonec vrele vode, da hlapi in vanjo kapnem olje 31, če pa tega nimaš, pa lahko skuhaš kamilice!

še to; pred spanjem res dobro prezrači prostor! Moji pupi to pomaga.

Kot je že predlagala acjom prezrači prostor kjer spi na radiator pa daj mokro brisačo ali posodo z vodo. Poskusiš pa lahko sirup Prospan, našem miškotu vedno pomaga. Seveda pa se posvetuj v lekarni ob nakupu.

ja, Prospan je super, samo ga ne sme dajat zvečer! Ker je ZA izkašljevanje!

Ja, res je. Za zvečer je boljši Panatus.

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

Veliko mora piti, da se sluznica ne izsuši, potem je še slabše. Pri nas je ista situacija, le brez piskanja. Kašelj se je začel v nedeljo, ker je sin spil dva ledeno mrzla ledena čaja.

Ker Angal ni pomagal, sva šla k zdravniku. Sin mora biti zdaj dva dni doma, ne sme v šolo. Pravkar se je zbudil.

Se pa vedno sprašujem, kateri sirup je pravi. Za izkašljavanje oz. za pomiritev, to mi je še jasno. Ne vem pa, če razmišljam pravilno, popravite me, če se motim:

1. Ko je otrok prehlajen, ima zamašen nos, ni izcedka, dajemo sirup za pomirjanje.

2. Ko bi bilo potrebno sluz izkašljati, dajemo prospan in podobne sirupe.

3. Zvečer dajemo v obeh primerih sirup za pomirjanje.

Muči me to, da ne vem, kje je meja med obema sirupoma. Kako veš, kdaj se začne izkašljavanje. Jaz sem enkrat enkrat eno uro kašljala brez prestanka, ko sem vzela sirup za izkašljavanje, ko mi je že malo z nosa teklo. Ne želim iste napake narediti še pri otroku.

Nam je pediatrinja rekla, da se mora otrok podnevi izkašljat, ponoči pa naspat. Torej mi našim prehlajenkam dajemo čez dan kakšen sirup za lažje izkašljevanje + kakšen balzam na prsni koš, hrbet, vrat in pod nos, pred spanjem pa jim temeljito očistimo nosek, če je zelo hudo “izcejanje” včasih Operil pršilo za otroke in Panatus. Po potrebi dobijo Panatus tudi še enkrat čez noč. Ko najhujši kašelj mine – običajno v treh dneh (oz. nočeh), pa samo še mažemo in čimbolj čistimo noske.

Srečno!

M.

Se strinjam s tem, kar ste napisale.

Me je pa predvsem zanimalo (in me še zanima), ali moramo k zdravniku? Oziroma, če ve hodite za vsak kašelj k zdravniku, ali le ko …………. Ne bi rada, da se ta prehlad in kašelj stopnjujeta do te mere, da bo zakuhala …….., ker bo ta in drugi teden pester. V vrtcu imajo še nastop, pa božič, …

A so vaši otroci doma, ko kašljajo?

Imam pa doma en sirup Palcoldim ali nekaj podobnega (bela škatlica, od spodaj debelejša modra črta), ki naj bi ga predpisal le zdarvnik, dobili smo ga pred dobrim mesecem v lekarni, ko sem spraševala. Je rekla, da če je v hladilniku, da je dober 2-3 mesece. Tko, da če bo huje, bom ji dala ta sirup. Ta sirup je za umirjanje kašlja (vsaj mislim).

Upam, da bo kmalu bolje, LP

Nam je zdravnica rekla: “Če vas skrbi, pripeljite otroka pogledat.” Tako da jaz svoje vozim k zdravniku po občutku, če močan kašelj traja dlje kot tri dni, če je vročina dlje kot dva dni (itak grem zaradi bolniške) ipd.

Srečno!

M.

Jaz imam pa slabo izkušno s kombinacijo sirupov čez dan za izkašljevanje, zvečer pa za pomiritev. Zdravljenje se je zavleklo še za 14 dni. Čez dan se je izkašljeval, zvečer smo mu pa vse skup zaštopal, sililo ga je na kašelj pa se ni mogel izkašljat, tako da je na koncu še bruhal od vsega hudega.
Tako, da smo mu potem dajali samo še sirup za izkašljevanje. Je pač še ponoči izkašljeval, včasih se je zbudil včasih ne, je pa vse skupaj hitreje minilo.
Pomagajo pa tudi pražene kamilice in čebula na prsih.

LP

ja, še nekaj; če imaš slučajno v prostoru, kjer spi, kakšne preproge, tapison, ipd, to odstrani, ker se v njih nabira samo prah , ki draži sluznico! jaz sem imela v njeni sobici preprogo, na kateri se je igrala….ko sem jo odstranila, je tudi nehala kaščjat ponoči.

New Report

Close