Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kašelj

kašelj

Dobro jutro!
Naša mala je danes začela tako grdo kašljati, da je groza. Prehlajena je že kakšen teden, teče ji iz noska sedaj pa še kašlja, kašelj ni suh, ampak produktiven!
Mažem jo po prsih, dajem tople pleničke na prsi, fiziološko v nosek,vlažimo zrak, kaj naj še naredim? Ali obstaja kaj proti kašlju za takšne majhne(10 m)?
Jutri greva sicer k zdravniku, ampak vas vseeno prosim za pomoč!
Hvala, lep dan vsem …

Obstaja,obstaja…v lekarni prodajajo sirup Prospan in je tudi za dojenčke.Je na osnovi bršljana in tudi okus je dober,tako,da nam je pomagal in rada ga je pila.Poskusite!
Upam,da hitro ozdravite,drugače pa bi ti priporočala obiskat pediatra,če to traja veliko časa.

Oprosti za moje površno svetovanje.Se mi mudi le to sem ti hotela na hitro napisat.

NINJETKA

l.p.Ninjetka ***************** Kdor ima dobro srce, ta ne potrebuje lepega obraza

Tako sem hitela,da sem preskočila to,da nameravate k pediatru.
lepo,vse bo dobro!
papa

l.p.Ninjetka ***************** Kdor ima dobro srce, ta ne potrebuje lepega obraza

No, danes sta namenjeni k pediatrinji, kjer bosta dobili pravi nasvet a vseeno moj nasvet iz lastne izkušnje ( bo še morda komu koristil):

Pri majhnih otrocih do 5 leta je tak “grd”, t.i. lajajoči kašelj, ki spremlja vnetje zgornjih dihalnih poti zelo pogost pojav, saj se pri vnetem sapniku zelo rada vname še membrana glasilk, kar je lahko ob nezdravljenju kasneje nevarno za t.i. laringitis., ki pa največkrat “napade” ponoči in otroku zoži sapnik, da ne more dihati in potrebna je takojšnja ORL pomoč ( injekcije kortikosteroida in inhalacije). Po pribl. 5 letu starosti ni več te nevarnosti. No, nekateri otroci pa s tem sploh nimajo težav. Je pa nagnjenost k laringitisu tudi dedna.

Nam v takem primeru ne pomaga noben sirup za preprečevanje kašlja, zelo pa pomaga električni vlažilec zraka z ionizatorjem ( kupiš ga lahko že za 10.000SIT), ali pa zvečer pred spanjem zadrževanje v topli, vlažni kopalnici po sistemu parne savne – odpreš toplo vodo, da se ustvari para v prostoru in otrok 5-10 minut vdihuje to paro. To nam je svetovala tudi pediatrinja. Se bo otrok tudi lažje izkašljeval in ne bo ga več sililo toliko na kašelj. Zrak v prostoru, kjer otrok spi sedaj v kurilni sezoni ne sme biti suh zato pomaga tudi že posodica vode na radiatorju.

Lp,

Majca

MAJCA!

Mi bi tudi porebovali električni vlažilec zraka z ionizatorjem; kje se ga da kupiti tako ugodno ter kakšen je?

LP, LUNCA

New Report

Close