Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kašice za dojenčke

kašice za dojenčke

Tukaj vas je polno dobrih kuharic. A ma katera tud kakšen recept za kašice za dojenčke (standardnih jabolčnih, korenčkovih, bananinih ipd.) smo se že malo naveličali.

upam,da tvoj dojencek ni sestradan…ker nisi dobila odgovora ! :)) hec na stran…od mojega dojencka in kasic je preteklo ze nekaj cez 20 let…tako,da ne vem,ce bo se aktualno!? ne vem tudi,koliko je star in kaj sedaj “ze lahko” jedo dojencki v doloceni starosti!? (stvari se hitro spreminjajo)
lahko naredis krompirjevo-spinacino z dodatkom ali piscanca,ali jetric- seveda dobro pokuhanih in na prafaktorje narezanih….krompir skuhas in zmeckas kot za pire(dodas malo mleka+ za grah masla),spinaco tudi skuhas in narezes,posebej skuhas (ali poprazis)…koooscek piscanca ali jetric in narezes na drooobno. vse skupaj zmesas…ali pa vsako posebej…po zelji!!
imeli smo se neko kasico s kuhanim in pretlacenim korenckom, malo riza…
malo pa kar improviziraj. vazno je,da ves,kaj v doloceni starosti sme jesti tvoj otrok! lep pozdrav in veliko uzitkov pri hranjenju!! petra

Nekaj receptov za dojencke ti bom poslala na mail (imam le v pdf obliki).

Nekaj pa najdes tudi tu:

Ce v iskalnik vpises npr. na forumu Starsi in otroci “recepti” ali na vseh forumih “uvajanje goste hrane”, “recepti za dojencke”, dobis se kar nekaj zadetkov.

LP, Musa

Še en nasvet: jaz sem malo pozneje, mogoče pri 9 mesecih začela dajati večinoma kar tisto kar smo jedli mi, včasih pa sem si pomagala s paličnim mešalnikom – z malo juhe ali mleka zmiksaš v bistvu vso hrano, tudi dobro prekuhano meso, seveda se izogibaš rumenjaku, orehom in kar je še takega da se za dojenčke ne priporoča, lp

nikakor miksat !!! se unicijo vsi vitamini,minerali…itd.!! pa kaj te “kosta”…da skuhas 1/2 krpom,pirja, 1/4 korencka…3 liste spinace in “na roko” to…naredis!??? petra

Od mojega dojenčka je že tudi preteklo nekaj vode, no, ne ravno 20 let, ampak vseeno. Zase vem, da sem predolgo in preveč miksala. Takrat je jedel vse, kmalu za tem skoraj nič. Še danes se mu upira oblika graha (razen seveda v grahovi juhi, kjer ga zmiksam!!!), oblika in konsistenca fižola, da ne govorim o brokoliju. Človek nikoli ne ve – mogoče ne bi bilo nič drugače, če bi takrat samo z vilico zmečkala na krožniku, zraven bi pa še kakšnega zmečkal v roki, mogoče pa bi bilo… Verjetno je bolje, da ne vem.
LP Mimi

tega sicer ne verjamem, da bi se z miksanjem kaj uničilo. Sicer pa naša dva jesta vse, tudi vso zelenjavo, tako, da – vsak po svoje…
Nasvet pač daš, če se pa upošteva je pa druga stvar

Mail, ki sem ti ga poslala, je bil zavrnjen. Javi, ce ti ga lahko posljem na kak drug naslov. LP, Muša

Muša, tuki ti pošiljam moj mail, upam, da mi boš poslala recepte: ena_mamica@yahoo.com

New Report

Close