kašljam kot nora
Imela sem 3 dni vročino 37.5-38.5, bolele so me kosti (sem mislila, da mogoče od ležanja), danes pa sem začela grdo kašljati in sploh ne morem nehati! Če globoko vdihnem me vse boli in me tudi takoj sili na kašljanje. Kaj naj naredim in ali je to bronhitis? Če je, ali je nalezljiv, imam malega otroka… Hvala!
Mogoce je samo viroza, ampak ne bi bilo odvec stopiti do zdravnika. Lani sem zacela kasljat (brez vrocine, nobenih drugih simptomov) podobno kot ti, nadaljevalo se je se dva meseca, nakar me slucajno slisi moja zdravnica in me poslje slikat pljuca. Imela sem A-tipicno pljucnico, trajalo je skoraj pet mesecev, da se je kaselj umiril. Bolje, da preveris, pa bos sigurna, kaj je. Hitro se pozdravi!
To je klasičen potek viroze. Najprej vročin, smrkanje, nekaj dni za tem še produktiven kašelj.
Pomagaj si z vlažnimi inhalacijami (vroče kamilice z malo morske soli (jod)) in rjuha čez, ostani not ene 10 – 15 min, potem pa spat (v glavne ne več ven tisti dan). Ostanek kamilic (ko se nainhalairaš), pa zavij v brisačo in na psni koš za nekaj časa. Definitivno pomaga.
Mi to vedno naredim našemu malemu 20-m in je kašelj čez noč veliko boljši (ga ni).