Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kašljam kot nora

kašljam kot nora

Imela sem 3 dni vročino 37.5-38.5, bolele so me kosti (sem mislila, da mogoče od ležanja), danes pa sem začela grdo kašljati in sploh ne morem nehati! Če globoko vdihnem me vse boli in me tudi takoj sili na kašljanje. Kaj naj naredim in ali je to bronhitis? Če je, ali je nalezljiv, imam malega otroka… Hvala!

Ej, točno moja bolezen. Najprej vročina. Po treh dneh me je bolelo vse za znoret. Sploh nisem mogla več ležat. Ves čas kašljala. In po 14 dneh kašljam še kar. Moj nasvet: Stopi do zdravnika. Sem pa vmes skočila na urgenco, da so mi poslušali pljuča, pa ni bilo nič slišat.

kakšen kašelj? a je suh ali produktiven? Ti hrope v pljučih? Če hrope, bi lahko bil bronhitis, ampak pri bronhitisu navadno ne boli vse telo (razen posledično zgornji del zaradi močnega in izčrpljujočega kašlja), to je bolj značilno za gripo – še posebej, če imaš suh kašelj!

kašelj je produktiven, občasno kaj izpljunem… zdaj imam strategijo plitkega dihanja, da sploh lahko normalno funkcioniram, ne vem pa, kako bom spala??

da ni pljučnica??

Mogoce je samo viroza, ampak ne bi bilo odvec stopiti do zdravnika. Lani sem zacela kasljat (brez vrocine, nobenih drugih simptomov) podobno kot ti, nadaljevalo se je se dva meseca, nakar me slucajno slisi moja zdravnica in me poslje slikat pljuca. Imela sem A-tipicno pljucnico, trajalo je skoraj pet mesecev, da se je kaselj umiril. Bolje, da preveris, pa bos sigurna, kaj je. Hitro se pozdravi!

To je klasičen potek viroze. Najprej vročin, smrkanje, nekaj dni za tem še produktiven kašelj.

Pomagaj si z vlažnimi inhalacijami (vroče kamilice z malo morske soli (jod)) in rjuha čez, ostani not ene 10 – 15 min, potem pa spat (v glavne ne več ven tisti dan). Ostanek kamilic (ko se nainhalairaš), pa zavij v brisačo in na psni koš za nekaj časa. Definitivno pomaga.

Mi to vedno naredim našemu malemu 20-m in je kašelj čez noč veliko boljši (ga ni).

Meni se kašelj po skoraj dveh tednih umirja. Mi je pa pomagal zeliščni sirup za izkašljevanje in prsni čaj.

Hja, podobno kot pri meni. Le da se je kašlju pridružila še popoldanska vročina. In diagnoza: pljučnica:( Če bo počutje slabo in prisotna vročina, kar stopi do zdravnika.

gre za virus in ti zdravnik nima kaj predpisati razen počitka. pomaga sirup prospan, ki redči bronhialno sluz. tudi trpotčev čaj pomaga, pa inhalacije.

sluznico pa zelo dražijo spremembe toplo/mrzlo in obratno, zato najbrž takrat še bolj kašljaš. in pa suh zrak v prostorih.

Meni se lušči že več kot mesec, za znoret, napolnila bi že cel škaf. Je pa šlo za virozo, kašljala nisem veliko. Malo vseeno preveri pri dr.

New Report

Close