KATASTROFA cene- KATASTROFA stanovanja!!
Pozdravljeni!
Sem pač neko dekle, trenutno bom zaposlena, s fantom študentom iščeva garsonjero, stanovanje karkoli, cena naj bi bila v mejah normale. Fora je samo ta, da so te normale daleč daleč čez mejo. Vsak dan namreč spremljam nepremičnine, oddaja stanovanj. Že od nekdaj mi je jasen pohlep, ki nas obdaja, a nikoli nikoli nisem pripravljena na to kar vidim vsak dan. Stanovanja, garsonjere v Ljubljani so obupno visoke! In to pazi, stanovanja v razsulu, kuhinja da ne govorim, katastrofa! Nikoli se nisem sprijaznila in nikoli se ne bom da ljudje enostavno mislijo le na to da bodo njihove ritke čudovito zaobljene. Dobijo svojo ENO plačo, želijo še CELO plačo od nekoga drugega… okej, nepremičninske agencije, torej banke..razumem pohlepneži, mafija, grabijo denar kjer ga zavohajo, ampak ko gledam zasebne ponudbe, ja da me ne malokrat prime, da pokličem osebo ki oddaja stanovanje za 450€ plus, pazite stanovanje v razsulu plus stroški!! ja nevem, najraje poiskati to osebo, pa eno škodo narest. Pa ne zato ker sem nasilna. Zgolj zato, da se takim ljudem pokaže kaj je to bolečina, ki jo čutiš, ko ti nekdo samo zaradi pohlepa uničuje življenje, ki bi moralo biti normalno, pa ni. Ker se taki pohlepneži vse premalo zavedajo, kakšne občutke doživljajo ljudje, ki se zaradi katastrofalnih cen, mnogokrat ne prebijejo skozi mesec. In potem se ne plačujejo najemnine in potem jok in stok. Verjetno se mi boste oglasili samo tisti, ki stanovanje oddajate, in jokali da zastonj ga pa ne bomo dajali in bla bla. Nihče vas ne prosi da ga dajte zastonj, bilo bi pa super, da se zazrete v duše ki vam stojijo nasproti in se zavedate, da enostavno nimajo ljudje denarja samo zato da vam dajejo za najemnino. Saj razumem da sledite ostalim cenam nepremičnin. A ne zavedate se( nevem ker ne sledite, ali ne berete), da ljudje nimajo denarja. Ali pa pač ne sprejmete dejstva, da se nepremičninske agencije (sepravi banke) odločajo dajati tako visoke cene nepremičnin, zgolj zaradi lastnih dolgov, IN PRAV NIČ ZATO ker imajo ljudje denar. Poglejte koliko stanovanj je praznih. In to samo zato ker banke vztrajajo in čakajo da se bo zgodil čudež in bomo začeli kupovati stanovanja kar na lepem. Seveda banke čakajo, in vidi se kako se po njih zgledujete tudi vsi najemodajalci ter čakate, čakate,pohlepno čakate, da se pač najde nekdo, ki ga boste obrali. Sami se odločate, in seveda tudi tvegate, da vam bodo ljudje zamujali z najemnino, ne bodo dajali varščine, sploh pa ne neki agenciji, tvegate, da vas ljudje ogoljufajo ker to vedno več počnejo, saj jim žal ne preostane drugega. Ne zgledujte se po bankah in nepremičninskih agencijah(ki je isto sr****) , ampak se zgledujte po tem, kar bo za vas najbolj varno. Najbolj varne so cene, ki nam omogočajo da najemnino in stroške poravnamo redno. Torej brez tveganja, da nam na koncu ne bo ostalo za hrano, medtem ko boste vi z našo najemnino cepetali po Mercator centru. Navsezadnje smo ljudje, ne mašinca denarja,ki leži v vašem stanovanju in vam na vsak mesec pridela 400 evrov.
Govorim v imenu vseh, ki dajejo katastrofalne cene najemodajalcem za njihove nepremičninske brloge.
To da se ne bo nihče strinjal z mano, me ne bo prizadelo, govorim skozi leta izkušenj in zgodbic znancev, kolegov, ki se ukvarjajo z enakimi problemi. In prepričana sem v to kar sem povedala, na podlagi dejstev ki se dogajajo ne samo meni, ampak vsem meni podobnim.
Seveda pa če vas bo najemodajalce moja iskrenost in realnost ujezila, JE TO VAŠ PROBLEM, moj bo pa kje naj najdem normalno stanovanje za normalno ceno
Draga deklina, zakaj bi najemala stanovanje in plačevala najemnino kupi ga. IN NE BOŠ IMELA PROBLEMOV Z NAJEMNINAMI IN NAJEMODAJALCI.
Zadeva je preprosta. Če sta dva že lahko kupita., na 30 let. l.p.
Ja, za eno garsonjero se zapufati na 30 let v teh časih, to pa je pametno… In to dva človeka! Kakorkoli, v Sloveniji se trenutno vseeno bolj splača najemati, najemnine padajo in to bolj občutno, ker bolj sledijo premikom na trgu.
@giggles – sta kaj poskušala zniževati ceno? Sta gledala kaj malo iz Ljubljane? Sta gledala stanovanja v hišah, ki so praviloma cenejša (čeprav moraš biti v tem primeru po moje malo bolj previden, kaj dobiš)? In kakšen je pravzaprav vajin budžet za stanovanje?
Midva sicer že sva v nekem stanovanju. Imava super lastnika, najboljšega daleč naokoli, plačujeva samo 320€ na mesec SKUPAJ S STROŠKI! Prosim lepo malo ostalim za vzgled… stanovanje je lepo, urejeno, renovirano, sam lastnik pravi da mu ni toliko do denarja, samo da ni stanovanje prazno. Problem je ker imam dva mačka še pri nekomu v začasni oskrbi 🙂 ta dva mačka pa tukaj nista zaželjena. In na veliko žalost morava it drugam. In ko gledam cene oddaj stanovanj joj me nekam prime kaj se to dogaja. Hja denarja ni kaj, jaz bom začela sicer delat, ampak preden se kaj nabere…sploh če moraš dat varščino, pa najemnino takoj, pa stroške kmalu pa spet za najemnino, začaran krog… Ja, res je, nekateri zasebni ponudniki, ki nimajo v sebi tiste pohlepne potrebe po dobičku, in stojijo z nogami na malo bolj realnih tleh, že nekoliko nižajo, ampak to so zaenkrat izjeme. Ki pa na srečo delajo konkurenco ostalim pohlepnežem.Kajti pohlepneži sami sebi jamo kopljejo, saj nekateri stanovanja ne morejo oddati po dolge mesece.Probleme pa imajo še zaradi neplačevanja najemnin in goljufij. Poznam gospo, ki se seli iz stanovanja v stanovanje, ker pač nima za najemnino, vse dokler ne pride tako daleč, da se lastniku malo zrola in jo vrže ven 🙂 In to se bo vedno več dogajalo, upam da ne sicer, ker kot praviš zaenkrat kar nekako še sledijo premikom trga 🙂
Jaz osebno bi iskala nekaj za 300 € skupaj s stroški, 30m2 urejeno in lepo. evo 😀 zame poštena, logična, samoumevna in popolnoma človeška cena! Vse ostalo ni človeško, ampak je brezsrčno, egoistično ožemanje tistih, ki že tako ali tako nimajo. Vpliv agencij in bank na zasebne ponudnike nepremičnin, pa je še vedno zelo velika. Saj tudi tukaj berem, kako nekateri zaprisegajo na tisto kar GURS, oz.banke,oz.nepr.agencije določijo kot “zelo vredno”, čeprav je vsem jasno da temu še zdaleč ni tako.
saj lahko, najemi garsonjero v Trbovljah, jo dobiša za 200€ ali manj.Če pa hočeš lifestyle furat v centru Ljubljane, ga pa plačaj, torej si najdi ustrezno službo, ne pa da jokaš po MONu.
Saj bi marsikdo tud rad imel drage obleke ali avto ali potovanja, pa ga pače ne more, ker ne zasluži dovolj, ker je pač prebutast ali prelen ali oboje
kako si pa ljudje to predstavlate da bi nekoga kar prisilili za koliko bo oddal svojo lastnino.Halo?
To je isto kot če bi lastnik firme hotu od tebe da delaš za 1€/uro ker njemu pač ne izide več
Vidim da si tudi ti malo še za časom. V Ljubljani ne furam lifestajla ampak furam službo. Tako da če je kdo prisiljen v to sem jaz. Seveda če želim preživeti, kar pa trenutno nekako še imam to željo.Niti si ne želim dragih avtomobilov in oblek, to si kvečjemu želijo ljudje ki stanovanja oddajajo za smešne cene. Res je pa da si želim imet vsaj za bencin do šole, da nisem odvisna od prevozi.org, želim si tudi da bi v trgovini kdaj lahko kupila kaj več od pelatijev v konzervi in testenin, priznam pa da si želim tudi kakšne nove čevlje ampak to je že luksuz. Tako da ne se bat, da smo najemniki tisti ki si želimo furat lifestyle 🙂 smešen si 🙂
Niti ni nihče nič rekel o tem, da bi se lastnike prisililo za koliko oddat svojo lastnino.Kajti to bi namreč moralo bit že v njihovi “človeški” logiki, da pač ni normalno ni človeško in pravično, da nekomu jemlješ polovico plače ali pa celo celo plačo, in te za to povrh vsega (tako kot tebe-si živ dokaz) boli patak. Halo teb?? je res težko razumet da to pač ni normalno, pa če je lastnina tvoja ali pa od smrkca, ni normalno in pri tem butastost najemnika nima nič veze. Če še neveš danes nisi butast zato ker nimaš denarja, ampak si butast če ti primanjkuje malo čustvene in medosebne inteligence tako kot tebi. Seveda ni še vse izgubljeno, takšne vrst inteligence si lahko pridobiš skozi empatijo, če je ne obvladaš dobro, pa tudi pomoč psihoterapevta pride zelo zelo prav. Dobil bi popolnoma drugačen pogled na vse to. Razmišljal bi bolj… inteligentno, pa tudi počutil bi se veliko boljše. Priporočam 😉 pa lep lifestyle še naprej lp
A sem jaz tebi kriv, da v življenju nisi nič naredila,,,in prav imaš, da si ti nesposobno, me boli patak….pri teh letih tako zagrenjena, se kar bojim kakšna boš pri 50…
@giggles,
še kako dobro te razumem. In kako velik odpor čutim do ljudi, ki jih “boli patak”.
Ti pohlepnim zgolj nastavljaš ogledalo. In ko se v njem prepoznajo, so strašansko užaljeni.
Se pa strinjam z enim od prispevkov, da je pohlep en čudna zdravo-nezdrava kategorija. Vedno je težko določiti meje. Saj smo vpleteni ali s strani kupca, ali pa s strani prodajalca. In temu primeren je tudi naš pogled na ustreznost cene ali pa kupnine izdelka oz. storitve.
Želim ti veliko sreče pri iskanju prebivališča za dostojno ceno. Je pa res, da boš v Ljubljani zelo težko našla to kar iščeš. Seveda pa ni nemogoče.
Hej, pa ne se skvarit, ko boš čez leta oddajala svoje stanovanje 🙂 !
Saj ona ne išče za dostojno ceno ampak pod ceno.
A sem jaz tebi kriv, da v življenju nisi nič naredila,,,in prav imaš, da si ti nesposobno, me boli patak….pri teh letih tako zagrenjena, se kar bojim kakšna boš pri 50…[/quote]
Poglejte ljudje, priznal je da se ne ozira na druge, končno eno priznanje :)) hvala ti za to. In žal mi je zate, ko postajaš zaradi želje po bogastvu tako nečloveški. Ne želim si biti v tvoji koži, jaz živim zaradi ostalih vrednot, ne zato da bom nekoč bogata. In žal mi je zate, ker dejstvo da si pač delal opravičuješ zato da boš drugim vse vzel. A vedno bolj ko boš dojemal da zaradi tega ne postajaš prav nič bogatejši, vedno bolj boš postajal tako napičen kot si to do zdaj dokazal 🙂 malo se mi smiliš, malo pa tudi ne. Zaradi svojega pohlepa in posledične nesramnosti do sočloveka, si sam kriv da živiš z jezo in nemirom v sebi. weeee kako sem bogi, jaz sem do zdaj delal, zdaj bom pa drugim vse vzel, boli me patak weeeee večna žrtev ane 🙂
Opažam da je sposobnost zate da delaš 24 ur na dan, zato da si kupiš stanovanje ki ga boš oddajal samo zato da si boš nekoč lahko nadel masko bogataša? kupi si kakšno knjigo o čustveni inteligenci daj… pa ti obljubim da te ne bo bolel patak več za ljudi 🙂 boš videl kakšen lep občutek je to, ko te za druge skrbi in jim želiš vse najlepše. Boš bolj miren.Tudi za tvoje najbližje boš mnogo več naredil, če boš človeški, kot pa napičen ker nisi uspel postati bogataš. papa!
A sem jaz tebi kriv, da v življenju nisi nič naredila,,,in prav imaš, da si ti nesposobno, me boli patak….pri teh letih tako zagrenjena, se kar bojim kakšna boš pri 50…[/quote]
Poglejte ljudje, priznal je da se ne ozira na druge, končno eno priznanje :)) hvala ti za to. In žal mi je zate, ko postajaš zaradi želje po bogastvu tako nečloveški. Ne želim si biti v tvoji koži, jaz živim zaradi ostalih vrednot, ne zato da bom nekoč bogata. In žal mi je zate, ker dejstvo da si pač delal opravičuješ zato da boš drugim vse vzel. A vedno bolj ko boš dojemal da zaradi tega ne postajaš prav nič bogatejši, vedno bolj boš postajal tako napičen kot si to do zdaj dokazal 🙂 malo se mi smiliš, malo pa tudi ne. Zaradi svojega pohlepa in posledične nesramnosti do sočloveka, si sam kriv da živiš z jezo in nemirom v sebi. weeee kako sem bogi, jaz sem do zdaj delal, zdaj bom pa drugim vse vzel, boli me patak weeeee večna žrtev ane :)[/quote]
Ne oziram se na lenobo in nesposobnost drugih, še posebej če se s tem hvalijo. Meni v življnjeu nič ne manjka in tukaj se pritožuje samo ena oseba, kajne?
———–
A ti bi rada, da bi ti nekdo, ki je drago kupil stanovanje, oddajal za minimalno ceno? Ti bi pa v njem imela gojišče mačkov in v miru prebirala glupe – duhovne, kot je zdaj moderno – knjige, medtem ko drugi delajo dve službi, da si kupijo stanovanje. Če najdeš takega idiota, mi sporoči, bova skupaj čohala mačka in prebirala sodobno literaturo.
Ne boš verjel ampak tudi ti se mi lahko pridružiš pri čohanju mačka in prebiranju knjig. Pogoj je le, da se prenehaš smilit samemu sebi ker pač delaš. Jaz verjamem da se lastniki med sabo strinjate in jokate kako ste bogi ker toliko delate in da ste bili tako pridni celo življenje da imate zdaj hišo in stanovanja in bla bla in potem se izgovarjate da imate pravico do oderuških najemnin, brez da bi se ozirali na sedanje gospodarske situacije…Jaz…priznam! priznam da ste bili pridni in delali in da si zaslužite nekaj dobička za vse vaše pretege. Zanima pa me, kdaj boste najemodajalci priznali, da ljudje ne zmorejo dati polovico svoje plače ali celo vso svojo plačo samo zato, ker se pač smilite samim sebi ker vi ne morete prebirat knjig in čohat mačkov 😀 in če je kdo idiot je žal to lahko samo lastnik, ker oddaja stanovanje za idiotsko najemnino… štekaš? 🙂 idiot….idiotska najemnina….logično kajne?
Ne oziram se na lenobo in nesposobnost drugih, še posebej če se s tem hvalijo. Meni v življnje u nič ne manjka in tukaj se pritožuje samo ena oseba, kajne?[/quote]
Ni važno kdo se pritožuje tukaj…halooo? haha 😀 zbudi se človek, na internetu si, na forumu 🙂
Če še nisi dojel, se tukaj na realne situacije, ljudje kot si ti “branijo” s svetlobno hitrostjo 🙂 Realnežem se niti ne da ukvarjat s takimi kot ste vi, ki branite svoje napačne zastarele teorije. Na žalost se tudi jaz postavljam na vaš nivo, ker sem pač oseba ki rada pove po resnici. In resnica je taka žal, da ljudje danes nimajo denarja in vi najemodajalci se boste morali pač sprijaznit da ne boste nikoli obogateli na račun nekoga drugega. Jaz vas razumem da vas to prizadane, ampak prej se boste sprijaznili s tem prej bodo odnosi lepši. Nič takšnega. Potem ste pa zagrenjeni da ne morete čohat mačkov in prebirat knjig. In se na podlagi foruma sami sebe prepričujete da se pritožuje samo ena oseba 🙂 samo ena oseba to pove, nič bat, sama vsak dan poslušam pritoževanje nad lastniki zaradi oderuških najemnin.
Ti se kar pritožuj, nihče ti ne brani, čeprav s takim načinom prav daleč ne boš prišla. Nekateri smo nekaj ustavrili v življenju, drugi pa (še?) ne, vsi bi pa imeli enake pogoje?
Predlagam ti, da se preseliš nekam, kjer bo tako razmišljanje splošna družbena norma. V Sloveniji je tako že bilo, pa se ni najbolj obneslo.
Z možem sicer kupujeva hišo. Ljubljana niti slučajno ne pride v poštev. Medtem ko v Šk. Loki, Kranju, Vodicah dobiš že spodobno starejšo nepremičnino s ca. 500 kvadrati zemlje za 150.000 evrov (direktno vseljivo s pohištvom), v Ljubljani za ta denar dobiš kvečjemu dve sobi.
Zato je smiselno, da razumeš lastnike, ki so mastno preplačali ceno nepremičnine v Lj. , da jo oddajajo za dvakratnik cene stanovanja v radiju 20 km iz Ljubljane.
Sama sem se celo življenje vozila ca. 45 min. vsak dan v Lj., pa mi ni padla krona z glave. Samo pol leta sem zdržala v “golobnjaku” v Kosezah.
Moj predlog:
Vzamita si starješe stanovanje v Kranju. Za 300 evrov so že 3 sobna stanovanja na Planini, na primer. Jamranje in prepiranje te bosta samo spravljala v slabo voljo. Odloči se za kvaliteto življenja.
Hvala za nasvet 🙂 takoj bi letela stran z Lj, samo moj fant nima izpita za avto. To je edini razlog da iščeva v Lj 🙂 na žalost ..ko bo pa imela izpit pa itak da nekam ven z Lj, kjer bova dobila lepo stanovanje za normalno ceno. Tukaj je namreč ravno obratno. Čeprav ne morem metati vse v isti koš. Opažam da jih je dosti normalnih stanovanj za normalno ceno, samo iskat moreš. Agencije pa itak nadpovprečno povrednotijo stanovanja, logično…njih nič ne stane čakat, če bodo na koncu dobili zajeten znesek za nič truda. lp
Čakanje stane, tako da tvoja logika pade na vseh frontah.
JesusKlistus, avtobusi vozijo, vlaki vozijo, ampak ne, izpit za avto.
Kaj tako razvajenega in tako trapasto tečnega pa še ne.
Hvala za nasvet 🙂 takoj bi letela stran z Lj, samo moj fant nima izpita za avto. To je edini razlog da iščeva v Lj 🙂 na žalost ..ko bo pa imela izpit pa itak da nekam ven z Lj, kjer bova dobila lepo stanovanje za normalno ceno. Tukaj je namreč ravno obratno. Čeprav ne morem metati vse v isti koš. Opažam da jih je dosti normalnih stanovanj za normalno ceno, samo iskat moreš. Agencije pa itak nadpovprečno povrednotijo stanovanja, logično…njih nič ne stane čakat, če bodo na koncu dobili zajeten znesek za nič truda. lp[/quote]
Kriza na trgu nepremičnin se šele začenja. Prej kot slej bomo prišli do točke ko banke ne bodo več zmožne umetno zadrževat trga nepremičnin na takih cenah…
Če uporabimo SAMO 2 podatka in sicer, da se v sloveniji proda 65000 novih avtomobilov in 17000 stanovanj letno (pred krizo). sedaj 10000, to pomeni 80000 posojil. Če naredimo kratek izračun na podlagi tega, da imamo 500 000 upokojencev, od katerih jih 60% dobi pokojnino manjšo od 600€ in 800 000 delavno aktivnih ljudi od katerih polovica ni kreditno sposobna dobimo 600 000 kreditno sposobnih ljudi od katerih jih mogoče 400 000 dobi spodobno posojilo. če odštejemo ljudi ki so v zadnjih 15 letih vzeli posojilo za stanovanje in ljudi, ki so v zadnjih 5 letih vzeli posojilo za avto se pa ta številka že znatno zmanjša… YOU DO THE MATH 🙂
Kdo bo potem kupoval stanovanja?
giggles, s tabo se povsem strinjam glede trenutne situacije glede najemnin, vendar taki najemodajalci imajo bolj in bolj prazna stanovanja. Tisti, katerim se bo razjasnilo nebo, bodo preživeli, ker je stanovanj dovolj in ljudem ni potrebno najemati podrtij za veliko denarja. Če se pa se najde idiot, ki bo najel malo, sesuto garsonjero za 400€ na mesec, jo kupim in mu jo z veseljem oddam.
Vse kar si napisal drži. Ampak zakaj cene ne padejo vendar? Če nihče noče kupovat?
Tudi za najem se ne da dobit spodobnega stanovanja za po tvoje spodobno ceno?
Tu si pozabil na to da smo Slovenci zelo navezani na svoje zidove in da jih niti pod razno ne bomo prodali pod nižjo ceno za katero smo jih kupili.
Raje žremo samo kruh in vodo. Bajte pa ne prodamo in pika.
Tako razmišlja 90% lastnikov nepremičnin v SLO ki čedalje težje živijo.
Zato tudi cene ne padejo.
Banke pa pod ceno s katero so zasegle stanovanja ne morejo prodat. Ker če spustijo ceno samo za 30% potem banke same propadejo.
giggles,
veliko jih je prebralo tvoj prispevek, vendar ni ničesar dodalo. To vem, ker sem se z njimi pogovarjal. Zato sem se odločil, da se sam oglasim in nekaj zapišem v spodbudo.
Sam sem doživljal travme glede oderuških najemnin lastnikov, ki kar naprej jamrajo, kako imajo malo (imeli in imajo pa veliko več, kot sem imel jaz oz. imam) in neverjetno je to, da nekdo, ki iam dosti jamra tistemu, ki ima veliko manj in takemu plačuje oderuške rente. Veliko prijateljev in znancev še nima rešenega stanovanjskega problema, in ko se z njimi pogovarjam glede najemnin in cen stanovanj, mi pravijo, da cene najemnin in prodajne cene nepremičnin počasi padajo, a vztrajno. Pravijo, da so že prišli do točke, ko so se z lastniki usedli in dorekli nižjo najemnino.Prav tako povedo, da bodo cene najemnine v prihodnje še zniževali, vse do trenutka, ko bodo postali kreditno sposobni (cene primerne) za nakup stanovanja po normalnih cenah. Pravijo celo, da se sedaj šele pozna kriza, ki pa traja že nekaj let, torej pravijo, da smo še daleč od tega, ko bodo cene nepremičnin nehale padati. pravijo celo, dabodo padale še nekaj let. neklateri izmed prijateljev so ekonomisti, ki sledijo trgu, vendar so še mladi, starši pa jim ne morejo finančno pomagati, zato plačujejo rento in čakajo, da se cene nepremičnin spustijo na normlno raven.
Se popolnoma strinjam, ko si zapisala, da ogromno pohlepnim ljudem manjka čustvene inteligence. Moja zgodbica je bila taka, da sem študiral na lastne stroške (sem delal pred študijem in med študijem, prodal avto preden sem šel študirat itd.), nihče mi ni mogel pomagati, a vseeno sem doštudiral in imam dokaj dobro službo, a zgodbica je taka, da mi je med študijem zmanjkalo za najemnino (študirala sva skupaj z dekletom), takrat sem plačeval za 1-sobno stanovanje 50.000 tolarjev. lastniku sem povedal, da mi je zamnjkalo denarja za najemnino in ga prosil, če se lahko kako zmeniva oz. če je pripravljen počakati na poletje, da mu povrnem dolg, ki bo nastal (predvideval sem, da bom lahko od 5 najemnin plačal le 2), saj sem prek o poletja vedno delal čez cel dan in zelo dobro zaslužil. Lastnik me je prijetno presenetil in mi rekel, da bosta dve najemnini zadostovali za pet mesecev. sploh ne veš, kaj mi je delalo pri srcu. Lastnik me je tako osrečil, kot me starši niso že lep čas. Vsak mesec ga obiščem, vedno mu nekaj pripravim in mu podarim. Naredil mi je tako uslugo, pa nikoli ni pokazal, da bi mu bilo žal za te najemnine, ravno obratno, mislim, da mu je bilo prav všeč, da mi je lahko pomagal. O tem, kako mi je pomagal, nisva nikoli govorila, a oba veva, da ga ravno zato cenim skoraj tako kot svojega očeta.
Lepo se imej, pa ostalim polagam na dušo, da naj čimvečkrat spregovorijo o tegobah, s katerimi se srečujejo, pri najemanju stanovanj pri oderuhih brez kakršnekoli čustvene inteligence.
nisem omenil, ni pa res, da sem pozabil 🙂 to so seveda glavni vzroki za trenutno stanje na nepremičninskem trgu. Jaz vidim problem v tem, da bo šlo vse skupaj predaleč in se bo nepremičninski trg sesul tako rekoč v trenutku. Vsaka sprememba rabi čas za asimilacijo. Sedaj si predstavljaj ljudi, ki kupujejo stanovanja po navitih cenah potem pa vrednost stanovanja zato, ker so jih umetno držali na določeni vrednosti zadnja leta, pade “čez noč” namesto, da bi vrednost padala postopno. Temu pa seveda sledi kaos in kolaps nepremičninskega trga.
Sicer samo na glas razmišljam, ampak upam, da se krepko motim.
Forum je zaprt za komentiranje.