Katastrofa od agencije- Shappa
Udelezila sem se potovanja z agencijo Shappa. Prvic in zadnjic!!! Cene napihnjene do neba, nastanitve obup, na potovanju daljsem od 15 dni v skoraj polovici nastanitev dlake na leziscih, umazanija. K sreci sem imela s sabo prevleko. Vodnik nek napol kvazi vecni student, brez vsakega znanja o destinaciji, povedal nic pametnega. Bolj so ga zanimale mlajse sopotnice zenskega spola, kot samo vodenje potovanja.
Vodnik je vsak dan spodbujal pijancevanje, kupoval pijaco v trgovini. Polovica potnikov je bila non stop pijana, da ne govorim o primitivnem obnasanju. Ocitno so navodila lastnika te agencije vodnikom, da je potrebno potnike ”napiti” do skorajsnje nezavesti, najbrz zato, ker vodnik nima pojma o destinaciji in pijani ljudje manj sprasujejo. Katastrofa! Namesto da bi se na potovanju za katerega sem odstela konkreten znesek imela fino, sem komaj cakala, da vse skupaj mine. V glavnem nikoli vec!!!
Izbirala sem med 4 agencijami in se na zalost odlocila za to, napisan program je izgledal obetavno. Realizacija le tega pa ziva zalost.
Ali ima se kdo podobne izkusnje z njimi?
Shappapijanci, 04.02.2023 ob 15:49
Udelezila sem se potovanja z agencijo Shappa. Prvic in zadnjic!!! Cene napihnjene do neba, nastanitve obup, na potovanju daljsem od 15 dni v skoraj polovici nastanitev dlake na leziscih, umazanija. K sreci sem imela s sabo prevleko. Vodnik nek napol kvazi vecni student, brez vsakega znanja o destinaciji, povedal nic pametnega. Bolj so ga zanimale mlajse sopotnice zenskega spola, kot samo vodenje potovanja.
Vodnik je vsak dan spodbujal pijancevanje, kupoval pijaco v trgovini. Polovica potnikov je bila non stop pijana, da ne govorim o primitivnem obnasanju. Ocitno so navodila lastnika te agencije vodnikom, da je potrebno potnike ”napiti” do skorajsnje nezavesti, najbrz zato, ker vodnik nima pojma o destinaciji in pijani ljudje manj sprasujejo. Katastrofa! Namesto da bi se na potovanju za katerega sem odstela konkreten znesek imela fino, sem komaj cakala, da vse skupaj mine. V glavnem nikoli vec!!!
Izbirala sem med 4 agencijami in se na zalost odlocila za to, napisan program je izgledal obetavno. Realizacija le tega pa ziva zalost.
Ali ima se kdo podobne izkusnje z njimi?
Nimam nobenih izkušenj z njimi. Je pa že bilo napisano, da se veliko pijančuje in je drago.
Pojdi enkrat z Oskarjem. Morda ti bodo všeč. Ne delam reklame, ker je ne potrebujejo. Poglej njihovo spletno stran. Bo dovolj zgovorna.
Aja. Letos grem z njimi že šestič. Vedno je bilo ok.
mojemnenje, 05.02.2023 ob 16:38
Tudi jaz se pridruzujem mnenju avtorice. Raje potujem sam. Ce ce hocete potovati z agencijo izberite raje Oskar, Ravbar….
Ni vsaka agencija za vsakogar. Meni osebno (ni nujno, da bo komu drugemu tudi) je pri Oskarju všeč, da imajo natančno opredeljen tip potovanja (od 1 do 5), kjer nazorno piše kaj lahko pričakuješ. Zame pride v poštev 2, kar je turistično potovanje. Za poležavanje nisem, ostalih pa ne zmorem več. Enako je napisana tudi cena potovanja, specifikacija, kaj je v ceni in kaj se doplača. Vedno so napisane tudi okvirne cene vstopnin. Če potujete v arabski svet vam pred odhodom poljejo navodila in vse kar je pomembno za potovanje in tudi približno postavko napitnine. Da je potrebno doplačilo, če je manjša grupa je tudi napisano in meni je to ok. Da vem pri čem sem in pri čem nisem.
Kolikor sem uspela prebrati na spletni strani SHAPE imajo oni drugačen koncep. Letalska karta se plača pri prijavi, ostalo se plačuje sproti (če sem pravilno razumela), kar zna biti male tvegano. Ker dejansko ne veš, koliko te bo takšno potovanje stalo.
Kot že rečeno, ni vse za vsakega. Kdor zna in si upa, gre sam in počne kar es mu zljubi. Zame to ni, zato grem z Oskarjem.
Jaz sem bila pa ravno pri njih pozitivne presenečena. Vse je bilo natančno tako kot je bilo predvideno in tudi cena je bila presenetljivo nižja glede na konkurenco. O kakšnem pijančevanjem pa ni bilo niti sledu, še sam vodič je opozarjal na to. Mogoče je pa ravno avtorica tista, ki ima problemov z alkoholom, ampak zato naj raje obišče ustrezno ustanovo, predno po zanjo prepozno. Kajti ravno alkoholiki povsod vidijo samo alkohol!
Ja. Mi smo bili s shappo 2x. Oboje druzinsko. Andaluzija pa Maldivi. Oboje odlicno. Cene so veliko ugodnejse od naprimer Oskarja. Pa sem ravno z Oskarjem imel slabe izkusnje in poznam tudi drugi, ki so imeli enako. Za veliko vecji denar od Shappe. Meni gre samo pohvala vodicem na Maldivih. Res nepozabno druzinsko potovanje. Dobili smo kar smo placali. Shappa ni luksuz ampak dozivetje. Sicer sem oa navajen, sem ze toliko sveta dal čez in vednooo so se nasli nezadovoljno komplikatorji. Vedno. Pa ne glede ali je bila Tajska ali Bosna.
Mislim774, 04.02.2023 ob 15:58
Nimam nobenih izkušenj z njimi. Je pa že bilo napisano, da se veliko pijančuje in je drago.
Pojdi enkrat z Oskarjem. Morda ti bodo všeč. Ne delam reklame, ker je ne potrebujejo. Poglej njihovo spletno stran. Bo dovolj zgovorna.
Aja. Letos grem z njimi že šestič. Vedno je bilo ok.
Greš sama, ali v paru. Ali lahko greš sam in za sobo dodelijo sopotnico. Ali moraš nujno v parih se prijaviti. Hvala za odgovor. Še mnogo lepih potovanj.
Jordanija, 05.02.2023 ob 17:38
Greš sama, ali v paru. Ali lahko greš sam in za sobo dodelijo sopotnico. Ali moraš nujno v parih se prijaviti. Hvala za odgovor. Še mnogo lepih potovanj.
Ok. Bom pojasnila. V Jordaniji sem bila lani septembra. Z Oskarjem.
Če se prijaviš sam na potovanje, te vedno vprašajo, če ti iščejo sopotnico. odvisno od tebe, kako se odločiš. Enoposteljne sobe so v povprečju dražje za kar konkreten znesek. dvakrat sem šla sama, potem so me spoznali z gospo, ki je tudi sama in veliko potuje. Spoznali sva se kakšen mesec pred odhodom, se pogovorili kaj katera pričakuje in kakšne navade in razvade imava. Ujeli sva se, zato sedaj potujeva skupaj. Vsako leto greva 2x na potovanje in do sedaj nisva imeli nobenih težav, ne z agencijo, ne druga z drugo.
Kot sem že napisala, ni vse za vsakega. Na vsakem se najde tudi kakšen težak, ki mu nič všeč. Tak gre itak samo enkrat in potem išče spet “kaj drugega”.
Nekdo je napisal, da se jim gre samo za denar. Ja razumljivo, kako pa bodo potem prosperirali in obstali na trgu! Pač ponudba in povpraševanja sta tista, ki krojita trg in poslovno politiko agencije.
Pa še to. Pred časom se je tudi na Oskarjevem FB profilu pojavilo nekaj kritikov, ki so vse spljuvali, kar je bilo pomujeno. Na dotično osebo sem preko messingerja napisala prošnjo, naj mi v z.s. napiše kaj je šlo tako narobe. Namreč, ravno sem se odločala za novo potovanj in so me zanimale njene izkušnje. Odgovora nisem dobila nikoli. Zato mislim, da je fer, če se že kritizira, da se napiše tudi ZAKAJ!
V enem mesecu si bila že 5x na potovanju z Oskarjem? Malo nakladaš ane?
Shappa je znana po low budget, avanturističnem stilu. Sem spada tudi alko, bolhe, driska… enim je to všeč. Oskar se pa gre kao spiritualno, doživljajsko, newagersko popotništvo, ki pa pogosto šepa v izvedbi in logistiki. Je pa res največ odvisno od vodnika, zato se nekateri izbirajo po tem kriteriju.
Jordanija, 05.02.2023 ob 18:14
Res Hvala Vam za izčrpen odgovor.
Včasih potrebuješ malo poguma, da prebiješ led in greš sam.Vsekakor sem ga sedaj dobila. Morda se pa kdaj srečamo. srečne poti ….
Hvala. Morda res. Samo stopiti moraš iz cone udobja in “si upati”. Pozitivna naravnanost in lepa beseda še vedno odpirata vsa vrata.
Lepo bodi!
Nitine, 05.02.2023 ob 18:18
V enem mesecu si bila že 5x na potovanju z Oskarjem? Malo nakladaš ane?
Shappa je znana po low budget, avanturističnem stilu. Sem spada tudi alko, bolhe, driska… enim je to všeč. Oskar se pa gre kao spiritualno, doživljajsko, newagersko popotništvo, ki pa pogosto šepa v izvedbi in logistiki. Je pa res največ odvisno od vodnika, zato se nekateri izbirajo po tem kriteriju.
Kje sem pa napisala, da sem bila 5x v enem mesecu na potovanju? Pojasni! Nič ne nakladam. Z Oskarejm grem letos šestič. Če mi ne bi bilo všeč, zagotovo ne bi šla več. Vsak sam se odloči kam in s kom bo potoval. Če so ti všeč driska, bolhe in pijančevanje pač pojdi z njimi. Nikjer nisem napisala, da se to počne na Shapinih potovanjih. Napisala sem celo, da z njimi nimam nobenih izkušenj.
Zdaj se me pa izogni oz preskoči! No pa avtorica uvodnega posta je tudi poniknila.
matias, 05.02.2023 ob 18:38
A da ni šlo tu bolj za srčne težave kot pa za agencijo? Da se simpatičen večni študent ni zadovoljivo zanimal za osamljeno gospo brez spremstva v zrelejših letih, ampak so mu vso pozornost ukradle mlade “pijandure” s štrlečimi čez oprijete majčke?
BEdak
Mislim526, 05.02.2023 ob 18:49
Kje sem pa napisala, da sem bila 5x v enem mesecu na potovanju? Pojasni! Nič ne nakladam. Z Oskarejm grem letos šestič. Če mi ne bi bilo všeč, zagotovo ne bi šla več. Vsak sam se odloči kam in s kom bo potoval. Če so ti všeč driska, bolhe in pijančevanje pač pojdi z njimi. Nikjer nisem napisala, da se to počne na Shapinih potovanjih. Napisala sem celo, da z njimi nimam nobenih izkušenj.
Zdaj se me pa izogni oz preskoči! No pa avtorica uvodnega posta je tudi poniknila.
A ti veš kaj pomeni letos? Pomeni v letu 2023. Očitno oskarjevi potniki niste ravno pismeni. Ampak glavno, da znate oskarizme na pamet.
Jahnoooo, 05.02.2023 ob 20:34
A ti veš kaj pomeni letos? Pomeni v letu 2023. Očitno oskarjevi potniki niste ravno pismeni. Ampak glavno, da znate oskarizme na pamet.
Ne sekiraj se ti za nas. Ali smo pismeni ali ne. Cinizem je, tako pravijo, lastnost bistrih ljudi.
Lepo bodi!